Țelina toxică: cum îți dai seama când devine țelina toxică. Când nu trebuie să o mai mănânci

Țelina este una dintre cele mai folosite legume în bucătărie și stă la baza mai multor feluri de mâncare, în special supe sau ciorbe.
Telina are o multitudine de beneficii pentru organism, insa putina lume stie ca poate deveni toxica, in anumite conditii. De asemenea, consumul de telina nu este recomandat pentru unele persoane.

Afla mai jos cand devine telina toxica si cine nu ar trebui sa manance telina.

Consumul de telina are multiple beneficii pentru organism. Telina contine o multime de vitamine si minerale esentiale pentru oameni, precum vitamina A, C, K, B1, B2, B5, B6, magneziu, potasiu, fibre, acid folic, calciu si mangan.

Consumul de telina este astfel recomandat pentru reglarea presiunii sangvine, prevenirea cancerului sau scaderea colesterolului.
Vitamina K din telina ajuta la coagularea normala a sangelui, regleaza cantitatea de zahar din organism si consolideaza sistemul osos.

Telina este si un puternic stimulator al sistemului nervos si este extrem de benefica in perioadele de stres, avand rol calmant si ajutand la o mai buna concentrare.

Telina este ideala si pentru cei care vor sa slabeasca. Datorita enzimelor din compozitie, telina reduce senzatia de foame, de aceea se recomanda a fi consumata sub forma de suc cu 15 - 20 de minute inainte de masa.
Pofta de mancare va fi astfel mai mica.

Telina este recomandata si persoanelor care au un sistem imunitar slabit, dar si celor care sufera de guta sau reumatism. Elimina substantele toxice, stimuleaza sistemul imunitar si reduce durerile articulare. 
Citeste continuarea pe kanald.ro
kanaldro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod