"Principiul Morcovului", de Adrian Gostick, Chester Elton


In "Principiul Morcovului - Cum folosesc cei mai buni manageri aprecierea pentru mobilizarea personalului, pastrarea talentelor si accelerarea performantelor", Adrian Gostick si Chester Elton...
In "Principiul Morcovului - Cum folosesc cei mai buni manageri aprecierea pentru mobilizarea personalului, pastrarea talentelor si accelerarea performantelor", Adrian Gostick si Chester Elton explica pe intelesul tuturor cele mai simple si, totodata, cele mai sigure metode pe care managerii le folosesc pentru a-si motiva eficient angajatii. Recunoasterea meritelor nu cere timp - se poate face cat ai bate din palme - si nu presupune o suplimentare consistenta a bugetului de cheltuieli.

Bazandu-se pe studii de caz privitoare la companii de varf precum Disney, DHL, KPMG sau Pepsi Bottling Group, autorii demonstreaza ca forta transformatoare a recunoasterii meritelor produce imbunatatiri uimitoare ale rezultatelor procesului operational din afaceri: rentabilitate, randamentul activelor sau marja de operare. Managerii eficienti isi conduc echipele cu ajutorul Morcovilor (recunoastere si recompense), nu prin impunerea autoritatii sau prin masuri coercitive. In felul acesta, obtin niveluri ridicate in ceea ce priveste productivitatea, angajamentul si pastrarea fortei de munca sau satisfacerea clientilor.

Lucrarea iti prezinta niste pasi simpli prin care poti crea ambianta necesara pentru o recunoastere eficienta a meritelor in organizatia ta, oferindu-ti exemple desprinse din realitatea corporatista. Urmandu-le, vei deveni un lider de mare performanta si o femeie de afaceri de succes.

"Principiul Morcovului" ilustreaza faptul ca relatia directa dintre recunoasterea meritelor si obtinerea unor rezultate superioare in afaceri este mai mult decat probabila - mai precis, este dovedita faptic.


Dar nu este vorba doar despre a aprecia in mod abstract contributia angajatului, ci de a face acest lucru prin intermediul a patru principii de baza ale managementului: fixarea obiectivelor, comunicarea, increderea si raspunderea. Acestea sunt trasaturile esentiale ale unui leadership eficient.

Suferi cumva de Fobia Morcovului? Ti se pare ca faptul de a le recunoaste angajatilor meritele te va distrage de la obiectivele importante ale echipei pe care o conduci, va da nastere la invidie in randul subordonatilor sau te va face sa pari slaba? Gandeste-te mai bine.

"Principiul Morcovului" dezvaluie rezultatele neasteptate ale celui mai profund studiu realizat vreodata in domeniul managementului, demonstrand ca principala insusire a unui manager de succes este capacitatea de a recunoaste frecvent si eficient meritele angajatilor.


Prin cercetarea intreprinsa de Organizatia Jackson si prin analiza celor doi autori ai cartii, Adrian Gostick si Chester Elton, studiul, care a durat 10 ani si a luat in considerare 200.000 de oameni, descopera un fapt spectaculos: succesul in afaceri depinde intr-o masura covarsitoare de managerii care au oferit o recunoastere constructiva si recompense semnificative, astfel incat angajatii sa atinga excelenta.

Cartea, aparuta in anul 2008, la Editura Curtea Veche, poate fi cumparata din librarii, la pretul de 34 lei.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod