"Nuit bleue 2008": sarbatoarea Muzicii la Bucuresti

Facebook Twitter Comenteaza


Incepand cu data de 21 iunie, cafenelele, strazile si spatiile publice vor fi invadate de spiritul muzicii. Evenimentul, inceput in Franta si apoi continuat in mai multe orase din Europa, "Sarbatoarea muzicii" aduna o serie de muzicieni profesionisti, dar si amatori care au un numitor comun: dragostea pentru muzica.

Anul trecut, in 2007, peste 50.000 de persoane au asistat la concerte-gigant organizate in 12 orase ale Romaniei. Evenimentul din 2008 intitulat "Noaptea albastra" se anunta a fi una dintre cele mai originale, surprinzatoare si festive.

Aproximativ 30 de DJ francezi in tandem cu DJ romani vor mixa simultan in 20 de cluburi din toata tara si vor ilustra diversitatea de genuri, de stiluri si de inpiratii ale muzicii franceze.

Printre DJ-ii care vor mixa pentru publicul din cele 8 orase participante se numara: Alex Gopher, Frederic Galliano, Lilea Narrative, Leonard de Leonard, Donovan, Jean Nipon sau Tacteel, Chateau Flight, Ark, Keeclac, Gentlemen Drivers sau Missill (singurul DJ femeie prezenta la eveniment).

Pe langa aceasta serie de concerte, pe 21 si 22 iunie, la Sala Elvira Popescu, vor putea fi urmarite doua filme care ilustreaza tema muzicii electronice: "Control", de Antoine Corbijn si "Draft Punk's Electroma", de Thomas Bangalter si Guy-Manuel De Homem-Cristo.

In plus, cei prezenti la concerte vor putea participa si la un concurs care are ca premiu o excursie la Paris unde castigatorul va participa la o seara electro pariziana.
Conditia pentru a intra in aceasta competie este aceea de a trimite o fotografie care sa ilustreze tema "electrizez noaptea albastra", la adresa: nuit.bleue@culture-france.ro pana luni, 30 iunie.

Toate evenimentele organizate in cadrul "Sarbatorii muzicii" sunt deschise publicului larg, iar intrarea este libera.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod