Gheorghe Amza, Fostul decan al Facultății de Inginerie și Managementul Sistemelor Tehnologice a lansat un volum de poezii scrise in penitenciar

Fostul decan al Facultății de Inginerie și Managementul Sistemelor  Tehnologice, Gheorghe Amza a lansat la librăria Mihai Eminescu,  un nou volum de poezii intitulat: „Libertate ucisă”. Poeziile au fost  scrise în penitenciar, la Poarta Albă și la Jilava și expun viața trăită departe de libertate. Evenimentul a avut loc în prezența unui public numeros, iar actorul Marius Drogeanu a recitat poezii spre încântarea celor prezenți, iar solistul Mihai Napu a delectat invitații cu muzică de calitate.
Printre invitați i-am remarcat pe dr. ing. Ioan Ganea, directorul editurii Agir, prof. univ. dr. Iosif  Urs,  președintele Universității Titu Maiorescu, d-na Geta Vodislav,  directorul librăriei Mihai Eminescu, Ecaterina Milica, directorul editurii Printech, precum și reprezentanți ai Ministerului de Externe și foști colegi, profesori universitari.

Cartea reprezintă un balsam peste rănile deschise în pușcăriile din Romania, unde am ajuns în urma unei nedreptăți greu de acceptat după 61 de ani de școală, dintre care 50 de ani în facultate.
Versurile au fost  medicamentele care m-au ajutat să îndur toate umilințele și torturile  la care am fost supus în această grea încercare, m-au menținut pe linia  de echilibru și mi-au permis să rămân cu mintea întreagă. Împreună cu primul volum „ZBOR FRÂNT”, formează un ciclu de poezii care descriu nu  numai neagra existență din închisoare, ci și trăirile și experiențele unei vieți dedicate învățământului și cercetării”
, ne-a declarat Gheorghe Amza.

În cadrul evenimentului, dar și în calitate de invitat al emisiunii „Sinteza zilei” de la Antena 3, renumitul profesor a făcut și alte  dezvăluiri uluitoare: „Penitenciarul este un lagăr de exterminare.  Sunt ploșnițe, gândaci și erau patru grade în celulă...
După atâta munca, mi s-a părut incredibil să suport atâta umilință. Îmi doream să se deschidă pământul si să ma înghită
”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod