Strudel de mere bavarez

Aceasta este reteta clasica a strudelului cu mere bavarez. Bucatarii de la restaurantul Danke Bavaria din Bucuresti, ne ofera reteta, ingredientele si pasii pentru realizarea unui strudel perfect! Timp de pregatire: 25 de minute. Timp de gatire: 45 de minute.

Ingrediente: 1 kg mere; 1 lingurita de otet; 50 g migdale tocate; 50 g stafide; 5 lingurite Rom; 50 g pesmet; 1 plic de  zahar vanilat; 75 g unt topit margarina; 3 lingurite esenta de lamaie; 100g zahar.

Ingrediente pentru aluat - 5 linguri de apa calduta; 50 g de margarina sau unt; 1 varf de cutit de sare; 200 g faina de grau.

Mod de preparare: se pune faina intr-un bol. Se adauga sare, apa, o lingurita de otet si untul, iar cu un mixer de mana se face aluatul pana devine neted. Dupa preparare se lasa sa se odihneasca 30 minute intr-un vas cald, uscat dupa ce a fost preparat in forma de minge si presarat cu putina faina si sare.

Umplere: merele se curata de coaja, scoatem semintele si le taiem in batoane subtiri. Intr-un castron le amestecam cu esenta de lamaie si romul. Aluatul il punem pe un prosop, il intindem la o dimensiune de 50X70cm si il stropim cu putin unt topit.

Se presara pesmet, se pun merele, stafidele, zaharul, zaharul vanilat si migdalelele. Umplutura poate fi pana la 3 cm dupa care rulam aluatul cu umplutura si il stoarcem putin la capete si il punem in tava pe o foaie de copt data cu unt. Se coace la 180 de grade timp de 45-55 minute. Se serveste si cald presarat cu zahar pudra. Se poate adauga la servire frisca si inghetata de vanilie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod