Cum să-ţi îngrijeşti corect dinţii ca să nu-ţi miroasă gura

Dr. Irina Alexandru recomandă un stil de viaţă echlibrat şi consultarea medicului stomatolog atunci când respiraţia urât mirositoare persistă


Schimbările stilului de viață (nu numai dietele sau terapiile, ci și stresul și perioadele de tranziție cu impact psihic semnificativ) și exercițiul fizic intens pot duce la apariția respirației urât mirositoare. Saliva are rol activ în menținerea gurii curate, iar genul acesta de activități cauzează uscarea excesivă a gurii (xerostomia) și, implicit, schimbări ale mirosului respirației.

Ajungem să evităm preparatele noastre preferate pentru simplul fapt că ar putea să ne facă respirația să miroasă urât, însă nu asta ar trebui să fie soluțiaDr.
Irina Alexandru
Ameliorarea problemei respirației urât mirositoare constă în urmarea câtorva pași simpli, dar importanți, precum: menținerea unei igiene dentare corecte, prin periaj zilnic corect și prin utilizarea aței dentare, dar și prin efectuarea unei consultații periodice la medicul stomatolog pentru a identifica din timp apariția unor boli gingivale. Dacă alimentele cauzează mirosul neplăcut al respirației în cele mai multe cazuri, afecțiunile gingivale sunt următoarele pe listă.

De asemenea, pentru a menține echilibrul sănătății și al respirației, se recomandă un stil de viață echilibrat și hidratarea constantă a corpului, mai ales în perioadele de efort fizic excesiv.

"Hidratarea corespunzătoare a organismului, mai ales vara, este una dintre cele mai eficiente soluții pentru îmbunătățirea respirației. Eu le recomand pacienților mei și consumul de fructe și legume proaspete. Acestea ajută nu doar la menținerea unui echilibru al sănătății, ci ajută la eliminarea parțială a mirosului neplăcut al cavității bucale", adaugă dr. Irina Alexandru.

Una dintre soluțiile cele mai frecvent recomandate este sucul de lămâie și ghimbir care, consumat dimineața și seara, poate duce la dispariția respirației urât mirositoare pe termen lung. Alte plante recomandate sunt mușețelul (puternic antiinflamator, este decongestiv, antihistaminică și cicatrizant), salvia (acționează ca un antimicrobian și antiinflamator) ori florile de mușețel.
De asemenea, ceaiurile sunt recomandate în acest context. Infuziile de ceai verde, mentă, cimbru sau anason relaxează corpul și mențin respirația proaspătă.

În cazul în care problema persistă, este recomandată o vizită la medicul specialist pentru a depista apariția unor boli care ar putea fi cauze ale respirației urât mirositoare, precum diabetul, afecțiunile gastrointestinale și renale, infecțiile respiratorii etc. "A nu se înțelege că respirația urât mirositoare care persistă ar putea fi indiciul unor afecțiuni grave neapărat, ci unul dintre primele semne ale dezechilibrului organismului", adaugă dr. Irina Alexandru. Medicul stomatolog ar trebui să ne îndrume către specialiștii corespunzători pentru a soluționa problema respirației urât mirositoare.


Așadar, oricât de problematică ar fi respirația urât mirositoare, aceasta poate fi ținută sub control cu ușurință prin menținerea unui stil de viață echilibrat. Vizitele periodice la medicul specialist sunt necesare, dar nu numai. Hidratarea corespunzătoare, consumul legumelor și al fructelor, al ceaiurilor pe bază de plante, precum și periajul zilnic efectuat corect ar trebui să ducă la menținerea unei respirații proaspete și, deci, la o stare generală de bine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod