Alimente care provoaca toxiinfectii

Un expert în toxiinfecții dezvăluie alimentele pe care el nu le consumă niciodată

După ce a petrecut 20 de ani lucrând la procese legate de toxiinfecții alimentare, avocatul Bill Marler a renunțat să mai mănânce anumite alimente.
Din experiența sa de două decenii, specialistul a descoperit că anumite tipuri de alimente sunt responsabile de obicei pentru infecțiile cu E coli, salmonella sau paraziți cu care clienții săi s-au confruntat. Avocatul a câștigat peste 600 de milioane de dolari pentru clienții săi care s-au îmbolnăvit după ce au consumat mâncare contaminată din restaurante sau magazine, potriviti iflscience.com. Iată care sunt cele șase alimente sau preparate pe care expertul nu le mănâncă niciodată:

Scoici crude

Midiile, stridiile și în general toate moluștele care se pot consuma crude sunt responsabile pentru mai multe îmbolnăviri în prezent decât în urmă cu 20 de ani. De vină este încălzirea globală și creșterea temperaturii în lacuri, mări și oceane, fapt ce determină sporirea numărului de bacterii care contaminează apoi scoicile crude.

Fructe și legumele gata spălate și tăiate

Specialistul spune că evită aceste produse cu orice preț. Deși poate că este comod să cumperi din magazin o caserolă cu fructe gata spălate și tăiate cubulețe, riscul de îmbolnăvire crește foarte mult din cauza numărului mare de persoane care intră în contact cu aceste alimente.
Cu cât sunt manipulate de mai multe persoane, cu atât crește riscul ca acestea să se contamineze cu bacterii, virusuri sau paraziți.

Germeni și lăstari cruzi

Sunt considerate alimente foarte sănătoase, dar germenii și lăstarii cruzi sunt responsabili pentru foarte multe îmbolnăviri cu salmonella și E. coli în ultimii 20 de ani. Semințele sunt ținute într-un mediu umed și cald pentru a încolți, fapt ce conduce și la înmulțirea bacteriilor de pe suprafața lor. Iar dacă sunt consumate crude, riscul de îmbolnăvire este foarte mare.

Carne care nu este gătită suficient

Deși cei mai mulți bucătari de top ai lumii consideră friptura "rare" sau "în sânge" drept metoda perfectă de a găti o bucată de carne, avocatul specializat în procese legate de toxiinfecții alimentare nu ar consuma o astfel de friptură. Potrivit expertului, carnea trebuie să atingă temperatura de 70 de grade Celsius în interior pentru a fi gătită corect.
Iar carnea tocată este și mai periculoasă, de aceea trebuie să fie bine pătrunsă.

Ouă crude sau preparate termic insuficient

Orice preparat alimentar care conține ouă crude poate fi un pericol serios pentru sănătate. Ouăle pot conține bacterii periculoase, iar la începutul anilor '90 au provocat o epidemie de salmonella. Specialistul este de părere că în prezent au scăzut riscurile de contaminare cu salmonella prin intermediul ouălor, dar tot este necesar ca acestea să fie bine preparate termic înainte de a fi consumate. Evită maioneza făcută cu gălbenuș crud, crema de tiramisu cu ouă crude, spuma de fructe în care se adaugă albuș crud sau ouăle fierte foarte moi.

Lapte și sucuri nepasteurizate

Trendul alimentației "raw" îi determină pe oameni să consume lapte și sucuri nepasteurizate. Prin pasteurizare sunt eliminați virusurile, bacteriile și paraziții care pot exista în aceste lichide.
Sucurile din fructe fermentează rapid, devenind un pericol pentru sănătate, iar laptele crud este și mai periculos, pentru că pe lângă bacterii precum salmonella sau E coli poate conține și paraziți. Nu bea niciodată lapte crud, iar dacă vrei sucuri proaspete de fructe sau legume este preferat să le faci acasă și să le consumi imediat, în loc să le alegi pe cele nepasteurizate din magazine, care stau ore în șir pe rafturi.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod