Mai mult de jumatate dintre romani consuma fructe intre mese

Facebook Twitter Comenteaza
Mai mult de jumatate dintre romani consuma fructe intre mese

Fructele preferate ale romanilor sunt merele, potrivit unui studiu realizat recent.

 

Romanii prefer sa consume merele (in proportie de 79%), urmate de banane si portocale (59%) si kiwi (16%). Perele, strugurii, grepfrutul, madarinele si capsunile au inregistrat sub 10% in preferintele respondentilor in materie de consum de fructe, arata o cercetare facuta de Granini.

Studiul, efectuat in aprilie 2010 pe un esantion de 1053 de persoane din mediul urban, din toate zonele Romaniei, a scos in evidenta faptul ca mai mult de jumatate dintre respondenti (55%) consuma fructele intre mese, ca gustari, in timp ce 35% prefera consumul de fructe seara, iar 23% prefera sa alature fructele mesei de pranz.

In ceea ce priveste frecventa cu care romanii consuma fructe, un sfert dintre respondenti aleg sa consume fructe de cateva ori pe zi, in timp ce 27% le aleg o data pe zi.

Procentaje apropiate s-au inregistrat in cazul celor care consuma fructe de 4-5 ori pe saptamana (15%) sau de 2-3 ori pe saptamana (17%).

Si consumul de sucuri de fructe este dominat de aproximativ aceleasi preferinte, portocala, mixul de fructe, piersica si grepefrutul fiind printre primele alegeri ale romanilor, conform cercetarilor.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • forever pe 28 Iul 2010, 10:55
    Invatati sa scrieti corect romaneste!

    Corect este ,,Romanii prefera..." si nu ,,Romanii prefer.."! Ce drak de studii universitare aveti daca limba romana nu o stiti...!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod