Echipaje de ambulanta suplimentate pentru a face fata caniculei

Facebook Twitter Comenteaza
Echipaje de ambulanta suplimentate pentru a face fata caniculei

Ministrul Sanatatii a solicitat astazi directiilor de sanatate publica si serviciilor de ambulanta sa lucreze la capacitate maxima, in aceasta perioada cu temperaturi extreme.

 

De asemenea, a cerut personalului din aceste structuri sa ia masuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate. Astfel, serviciile de ambulanta vor trece la alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere.

"Directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie.

Au fost atentionate si unitatile de primiri urgente pentru a asigura numarul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare in tratamentul afectiunilor specifice caniculei", precizeaza Cseke Attila, ministrul Sanatatii.

Pentru prevenirea incidentelor in aceasta perioada cu temperaturi extreme,  Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18, sa consume multe lichide, fructe si legume si sa evite consumul bauturilor alcoolice sau cofeinizate. 

 

Credit foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod