Pacientii cu hepatita cronica virala nu-si pot continua tratamentul

Facebook Twitter Comenteaza
Pacientii cu hepatita cronica virala nu-si pot continua tratamentul

Dosarele pacientilor cu hepatita cronica virala sunt blocate la nivelul caselor judetene, problema fiind semnalata in tot mai multe judete, informeaza Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania.

 

“Avem semnale de la pacienti ca in tot mai multe judete dosarele sunt blocate la nivelul caselor judetene pentru ca, desi sunt cerute de comisia nationala, fondurile fiind insuficiente”, a declarat Marinela Debu, presedintele APAH-RO. In aceasta situatie se afla in aproape jumatate dintre Casele judetene, cum ar fi Sibiu, Mures, Neamt, Iasi, Cluj, Brasov, Botosani, Caras, Severin, Bihor, Satu Mare, Cluj, Iasi, Vrancea, Vaslui sau casele speciale cum este Casa de Asigurari a Ministerului Transporturilor.



Chiar si in judetele unde pana acum nu existau probleme majore in ceea ce priveste inceperea terapiei antivirale, pacientii asteapta din nou peste un an terapia antivirala, un exemplu elocvent fiind Timis.

In judete precum Iasi sau Braila perioada de asteptare depaseste un an si jumatate. In acest moment, la nivel national peste 6700 de pacienti cu hepatita cronica virala de tip B, C si D asteapta tratamentul salvator. 

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • manolescuioan pe 2 Aug 2010, 10:54
    buna ziua

    manolescu ioan, 54 de ani, ploiesti prahova, hepatita C (HVC), nu ma incadrez pentru viitoarea reteta, si imi trebuie neaparat 1 injectie de interferon Pegasys ALFA 2A 180mg Marti 3august2010, Tel 0747 048 259. Am facut primele 4 luni de tratament si am intarziat urmatorul dosar pentru aprobarea retetei.

    0
    0

  • craiova57 pe 24 Iul 2010, 12:31
    pacientii cu hepatita cronica virala

    Acesti "diriguitori" ai caselor de sanatate stabilesc "EI" cui sa i dea tratament si cui nu! Suntem la cheremul unor neaveniti, unor inconstienti...unor inumani! Ca sa ti se dea tratamentul mai repede trebuie sa platesti! Mie, dupa 10 luni, cu de la sine putere Casa de Sanatare-Dolj n a mai vrut sa mi aprobe continuarea tratamentului cu Zefix, desi aveam recomandarea de 1 an! Intreruperea tratamentului inseamna reizbucnirea bolii cu si mai mare agresivitate, ceeea ce mi s a si intamplat! Pe atunci n am stiut ca pot sa i dau in judecata! Nu i pasa nimanui de starea de sanatate a populatiei si daca cei mai multi bolnavi sunt pensionarii cu atat mai bine, tot vror guvernantii impreuna cu Traian Basescu sa ne extermine luandu ne din pensiile atat de mici! Suntem doar consumatori nu si producatori! C ai muncit inainte nu mai conteaza! Nu vreau sa fac comentarii politice dar starea de sanatate a populatiei este jalnica si ca sa vedeti starea unei natiuni...uitati va cati nu au dinti in gura! Cati stirbi avem...pt. ca nu sunt bani si costa destul de mult sa ti pui dintii! Si acesta ar mai fi un comentariu! De ce platim asigurari de sanatate? De ce suntem la cherenul unora ce si au tras niste sedii atat de scumpe? Ce salarii au ei? Pun ei vreun diagnostic...se ocupa ei de pacienti? Invart niste hartii, sa i desfintam, n au ce cauta acolo...asigurarile sa nu le administreze STATUL care se foloseste de banii contribuabililor! Banii trebuie investiti...sa produca si mai multi bani, sa fie oameni pusi care sa tina cu contribuabilii, sa le reprezinte interesele...nu sa reprezinte interesele STATULUI! Am vazut MEDICI adevarati care se preocupa de cei bolnavi cu hepatite virale (ex. Prof. Dr.Mihai Voiculescu, un mare om!) si care nu au ce face pacientilor atata timp cat casele nu aproba tratamentul! Este posibil intr un an de zile pacientul sa moara...pana vine aprobarea, unele hepatite evolueaza galopant de repede...oare ne am imbolnavit ca am fost noi neglijenti sau ca asa era sistemul de sanatate si NU AM FOST INFORMATI! Nu stiam cum se transmite boala...informarea populatie este f. importanta..!

    0
    0

  • ana pe 24 Iul 2010, 03:07
    tratament PENTRU HEPATICI.

    INCREDIBIL. TRAIESC IN AMERICA SI DE DOUA ORI AM PRIMIT TRATAMENT CU INTERFERON SI RIBAVIRINA. ODATA IN 2003 SI ODATA IN 2007. IMEDIAT CUM AM SPUS LA MEDIC,AM PRIMIT RETETA FARA PROBLEME !! SUNT SIGURA CA IN ROMANIA CEVA NU E IN ORDINE CU MINTEA CELOR DE LA INISTERUL SANATATII !!!!!! --ASA CEVA E DE NECREZUT CU DOSARE, CU ASTEPTARI DE APROBARI,CU ANII, CEVA DE SPERIAT !!!! TREZITIVA ODATA !!! MILIONARILOR CE ASTEPTATI MITA DE LA BOLNAVII CARE ABIA AU BANI DE MEDICAMENTE SI DE MINCARE SI AJUTATII CA ....SI ASA SUFERA FOARTE MULT SI AU ANII NUMARATI PE DEGETE ,CITI DIN EI VOR MAI FII IN VIATA PESTE 5-10 ANI !!???? NU PREA MULTI !! DAR SE PARE CA CUIVA NU-I PASA !!! E CEVA DE NECREZUT !!!!

    0
    0

  • Nicoleta pe 24 Iul 2010, 01:56
    Prostia romaneasca

    Romanii sunt de o prostie rara si sa plateasca in continuare la Casa Asigurarilor de sanatate daca nu sunt in stare sa se uneasca si sa-si revendice drepturile. Unde merg banii retinuti cu forta? Sunt clinici particulare, pentru ce sa dam banii statului? Pentru mizeria din spitale si incompetenta, nesimtirea si dezinteresul marii majoritati a corpului medical? Ati vazut cum arata un sediu al unei astfel de case care se vrea de asigurari? si inca de sanatate....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod