Ce trebuie să ştii despre bolile metabolice?

Facebook Twitter Comenteaza
Ce trebuie să ştii despre bolile metabolice?

Poţi sa găseşti răspunsuri la întrebările tale participând la seminarul "Bolile metabolice - aspecte clinice", care militează pentru crearea unui centru supraspecializat pentru copiii cu bole genetice/metabolice în România.

 

Primul seminar pediatric din România care vorbeşte despre bolile metabolice va avea loc între 9 şi 11 septembrie a.c. la hotelul Capital Plaza din Bucureşti. În cadrul lui vei afla care sunt semnele clinice care descriu aceste afecţiuni genetice si cum poate duce o viaţă normală un copil diagnosticat cu o boală metabolică.

“Bolile metabolice pot să nu se manifeste de la naştere şi o mică întârziere în stabilirea diagnosticului poate determina apariţia unor leziuni ireversibile.

Din păcate, toate aceste boli au mecanism genetic şi există riscul reapariţiei lor la sarcinile ulterioare. Dieta are un rol esenţial în influenţarea evoluţiei bolii”, spune dr Paula Avram, iniţiatoarea şi coordonatorea evenimentului.

In România de azi, în jur de 20 de copii se nasc anual cu o boală genetică gravă: fenilcetonurie. Dintre ei, jumătate mor fără drept de apel. Cauza? Banală. Au fost diagnosticaţi prea târziu.
Şi încă 1/3 suferă din punct de vedere neurologic. Restul se dezvoltă normal în anumite condiţii. Stricte. Delimitate. Cel mai important criteriu de supravieţuire fiind dieta alimentară.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod