Barbatii supraponderali pot intampina probleme de fertilitate

Barbatii supraponderali pot intampina probleme in conceperea unui copil, conform unui studiu care arata ca acestia au un nivel mai ridicat de sperma anormala fata de barbatii cu o greutate normala.
Rezultatele studiului au fost prezentate la Societatea Europeana de Reproducere Umana si Embriologie de catre dr. Ghiyath Shayeb de la Universitatea Aberdeen.

Cercetatorii au analizat lichidul seminal a 5.316 barbati care apelasera, impreuna cu partenerele lor, la Centrul de Fertilitate Aberdee.

Au descoperit ca barbatii cu un IMC (indice de masa corporala) ridicat detin un nivel mai scazut de lichid seminal si unul mai mare de sperma anormala.

"Banuiam ca barbatii cu o greutate mai mare decat cea normala pot avea probleme de fertilitate, pentru ca stim deja ca greutatea femeilor face mai dificila aparitia sarcinii.
Rezultatele studiului arata ca barbatii care isi doresc sa devina parinti trebuie mai intai sa ajunga la o greutate normala," declara dr. Shayeb.

Desi motivul exact pentru care fertilitatea este afectata de greutate este inca necunoscut, expertii sugereaza ca acest lucru are loc fie din cauza nivelelor diferite de hormoni la obezi, supraincalzirii testiculelor produsa de excesul de grasime, fie din cauza stilului de viata si a dietei necorespunzatoare.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adina pe 29 Sep 2014, 11:32
    probleme cu fertilitatea sotului

    Din pacate si eu cu sotul meu am avut probleme din aceasta cauza..el e un pic mai plinut, insa nu credeam ca asta poate fi motivul pentru care aveam probleme sa facem un bebe. Dupa un an de incercari, ne-am decis sa mergem sa facem un test de fertilitate. am fost la clinica Gynera, care au o oferta foarte buna, in fiecare vineri testele de fertilitate sunt la jumatate de pret. cu ajutorul testelor am aflat ca problema era cu sotul meu si ca din cauza asta nu reuseam sa raman insarcinata. acum facem un tratament la dl dr. Daniel Damian, un om de exceptie, extrem de atent si foarte profi. acum o saptamana am aflat ca sunt insarcinata si suntem extrem de fericiti! nu strica niciodata sa faceti un test de fertilitate, mai ales cand incercati deja de ceva vreme. Mult succes tuturor!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod