"Vaccinul" din rosii care previne Alzheimer

Cercetatorii de la Institutul coreean de cercetare in biostiinta si biotehnologie folosesc rosiile modificate genetic pentru a dezvolta un vaccin impotriva maladiei Alzheimer.
Vaccinul trebuie sa intareasca sistemul imunitar pentru ca acesta sa poata lupta impotriva maladiei. Astfel, acumularile de beta-amiloid - care este un fragment dintr-o proteina pe care organismul o produce in mod normal si care distruge conexiunile vitale dintre celulele creierului - sunt atacate de compusii vaccinului. Expertii considera ca impiedicand acumularea acestei proteine se poate preveni sau intarzia instalarea maladiei Alzheimer.

Tratamentele existente au capacitatea de a incetini dezvoltarea afectiunii, insa nu o pot vindeca si nici nu functioneaza pentru toata lumea.
De aceea, expertii incearca sa faca un vaccin prin combinarea genelor precursoare proteinei beta-amiloid cu codul genetic al rosiilor. O data pe saptamana, cobaii au fost hraniti cu acest compus, iar probele de sange au aratat ca rosiile stimuleaza sistemul imunitar sa produca anticorpi care lupta impotriva maladiei (cu toate ca nivelul placilor de amiloid din creier nu a fost redus). Acum, cercetatorii de la Institutul coreean de cercetare in biostiinta si biotehnologie incearca sa perfectioneze vaccinul pentru un raspuns imunitar mai puternic si avertizeaza ca daca sunt gatite rosiile isi pierd proprietatile.



Beneficiile consumului de rosii

  • reduc nivelul colesterolului "rau", previn aparitia cancerului si ne protejeaza de arsurile solare;
  • contin 40% din necesarul zilnic de vitamina C, stimuland productia colagenului;
  • barbatii care consuma cel putin 10 portii de rosii pe saptamana prezinta un risc cu 45% mai redus de a face cancer de prostata;
  • licopenul (substanta care le coloreaza) este un antioxidant natural si previne aparitia cancerului pulmonar si mamar;
  • consumul regulat de rosii reduce risul de cancer colorectal.

Sursa: Mail On Sunday
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod