Barbatii pot depista Chlamydia printr-un test de urina


Barbatii pot sa depisteze infectia cu Chlamydia efectuand un simplu test de urina. Intr-o ora diagnosticul si tratamentul adecvat sunt stabilite, informeaza BBC.
Este cea mai frecventa infectie bacteriana cu transmitere sexuala in Europa si afecteaza mai ales tinerii sub 25 de ani. Potrivit ultimelor date furnizate de Centrul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile, se estimeaza ca peste 200.000 de europeni se vor infecta cu Chlamydia trachomatis si nici macar nu vor fi constienti de existenta ei. Dar, daca nu este tratata poate sa afecteze serios fertilitatea.

Majoritatea femeilor si barbatilor care au contactat boala nu prezinta simptome, de aceea infectia poate sa treaca neobservata. In ghidul stabilit de Centrul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile cu scopul de a controla acest tip de infectie se precizeaza ca primele simptome pot sa apara abia dupa 1-3 saptamani de la contactarea bolii. Printre cele mai frecvent intalnite sunt: durerile la urinare; dureri la nivelul abdomenului inferior; secretii vaginale anormale; secretie albicioasa sau galbuie la nivelul penisului; dureri in timpul actului sexual; durerea si inflamarea testiculelor.

Si femeile pot sa obtina un diagnostic rapid

"Pentru a diagnostica infectia cu Chlamydia trachomatis trebuie sa faci un test simplu care are o fidelitate de 99,98%. Se recolteaza o proba de secretie vaginala si se obtine rezultatul pe loc. Astfel, in maxim 20 de minute medicul iti poate spune diagnosticul. Este foarte important sa efectuezi cu regularitate acest test, mai ales daca avem in vedere implicatiile pe care le are Chlamydia in infertilitate. Daca rezultatele arata o infectie cu Chlamydia trachomatis, tratamentul trebuie prescris pentru ambii parteneri si boala este perfect curabila. Este vorba despre un tratament simplu cu anumite antibiotice, care trebuie urmat cateva zile, evitandu-se contactele sexuale pe perioada administrarii medicamentelor", explica Dr. Iuliana Baltes, medic ginecolog si specialist in planificare familiala.

Infectia cu Chlamydia trachomatis este o infectie bacteriana a tractului genital care se transmite foarte usor prin contactul sexual. De asemenea se poate transmite foarte usor prin apa dintr-o piscina nedezinfectata. Accidental, boala se poate transmite si in urma folosirii unei toalete publice.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexandrina pe 28 Ian 2012, 17:20
    fals

    Chlamydia nu se transmite prin apa dintr-o piscina nedezinfectata si nici prin folosirea toaletelor publice. Chlamydia se transmite doar prin contact sexual (normal, oral si anal ).

    2
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;