Copiii tratati cu Tamiflu sufera de cosmaruri si greata

Mai mult de jumatate dintre copiii tratati cu Tamiflu se plang de greturi si cosmaruri, ca efecte secundare a tratamentului, titreaza publicatia britanica DailyMail.
Medicamentul administrat in infectia cu noul virus gripal AH1N1 poate sa cauzeze dureri la nivelul stomacului, diaree si probleme cu somnul, sustin specialistii britanici. Rezultatele a doua studii recente arata ca dupa administrarea medicamentului copiii intampina probleme de concentrare care poate sa afecteze performantele scolare.

De asemenea, se pare ca Japonia a avertizat ieri medicii in privinta administrarii medicamentului la persoane tinere cu varsta intre 10 si 19 ani, din cauza efectelor neuropsihiatrice (stari de confuzie si cosmaruri) care au fost constatate.

Potrivit consilierului guvernamental pe probleme de sanatate Sir Liam Donaldson, Tamiflu trebuie administrat in continuare copiilor care prezinta simptome ale infectiei si nu au in istoricul medical alte motive care interzic prescrierea medicamentului.
In declaratia facuta astazi postului de radio BBC 4, oficialul britanic afirma ca "Toate medicamentele au efecte adverse si intotdeauna trebuie cantarite bine beneficiile si reactiile secundare pe care le aduce un tratament. In cazul de fata, efectele adverse sunt relativ minore: o senzatie usoara de greata si o durere de burta, care sunt frecvent intalnite dupa administrarea antibioticelor. Aceste reactii nu sunt foarte frecvente, insa au tendinta sa apara in special la pacientii cei mai tineri".

Si compania elvetiena Roche care produce acest medicament a facut o declaratie asemanatoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod