Amâni alarma dimineața? Iată de ce este periculos pentru sănătate

Indiferent la ce oră îți pui ceasul să sune dimineața, fie că ești o persoană matinală care se trezește la ora 6, fie că ești o "pasăre de noapte" care preferă să se trezească la 9, sunetul alarmei este la fel de neplăcut pentru oricine.
Nu degeaba mulți oameni aleg să apese butonul snooze și să amâne alarma pentru câteva minute înainte de a-și face curajul să se dea jos din pat.

Dar noi studii au arătat că obiceiul de a amâna trezirea în fiecare dimineață este deosebit de nociv pentru sănătate și poate duce chiar la apariția depresiei, pe termen lung.

Brandul de wellness și producător de saltele Eve Sleep a trimis o scrisoare deschisă lui Tim Cook, CEO-ul Apple, în care îi solicită să elimine funcția snooze a alarmei de pe următoarea serie de telefoane iPhone. Reprezentanții companiei susțin că în cadrul unui studiu au descoperit că obiceiul de a folosi funcția snooze de 9 minute le provoacă utilizatorilor o stare de alertă care afectează negativ sănătatea, potrivit redonline.co.uk.

De fiecare dacă când sună alarma, produce un efect în creier numit reacția "luptă sau fugi", care duce la creșterea nivelului de hormon al stresului.
Alarma repetată induce corpul în această stare de multe ori de-a lungul dimineții. Reacția "luptă sau fugi" este o funcție a organismului care nu ar trebui să apară de prea multe ori pentru că este solicitantă și creează o stare de anxietate și stres.

Acele cinci minute în plus pe care le stai în pat după ce apeși butonul snooze afectează procesul prin care organismului se trezește, potrivit specialiștilor ASAP Science.

Potrivit acestora, alarma, în general, întrerupe ciclul natural al somnului și nu ne permite să ne trezim corect, ceea ce ne creează apoi o senzație neplăcută de somnolență, numită inerția somnului.
Dacă adormi iar după ce ai amânat alarma, corpul va intra într-o stare și mai profundă de somn decât cea de dinainte, rezultatul fiind și mai multă confuzie asupra creierului și organismului, în general.

Soluția evidentă este să te trezești imediat ce îți sună ceasul. Dar este mai ușor de spus decât de făcut. Tocmai de aceea unele companii au venit cu soluții inventive.



De exemplu, poți folosi un ceas cu lumină, care imită creșterea treptată a luminii răsăritului cu 30 de minute înainte de a suna alarma. Trecerea este lentă și naturală către starea de alertă.
Dar nu este o alegere bună în cazul în care partenerul se trezește de obicei mai târziu.



De asemenea, o altă soluție este înlocuirea alarmei telefonului mobil cu un ceas clasic cu alarmă, care nu are un buton snooze.



Iar dacă pur și simplu nu te trezești cu nicio alarmă, ai nevoie de aplicațiile care te obligă să scanezi coduri, să rezolvi probleme de matematică sau să raspunzi la unele întrebări. Aceste alarme inteligente nu se opresc până când nu îndeplinești sarcina aleasă, ceea ce te va obliga să te trezești. 


O altă variantă sunt ceasurile "alergătoare".
Sunt dotate cu roți și trebuie efectiv să alergi după ele prin casă pentru a le putea opri alarma. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod