bacterie

Stare de alertă: O femeie este infectată cu o bacterie pe care nu o ucide niciun antibiotic

O femeie din SUA a fost depistată cu o formă rară de E. coli, rezistentă la antibiotice, chiar și la Colistin, pe care medicii îl folosesc uneori ca ultimă soluţie.

Alertă la nivel maxim în sistemul medical mondial: primul caz cunoscut în Statele Unite de infecție cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă generaţie a fost menţionat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării.

Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani din Pennsylvania de către Centrul Medical Militar Național Walter Reed. Este vorba de prezența unei forme rare de infecție cu E.

coli, rezistentă la antibiotice, chiar și la Colistin, pe care medicii îl folosesc uneori ca ultimă soluţie, atunci când alte antibiotice nu dau rezultate, relatează postul de televiziune CNN, citat de Agerpres.

Nu au fost disponibile alte detalii, inclusiv în legătură cu modul în care femeia a fost infectată. Se știe doar că în ultimele cinci luni ea nu a călătorit în afara Statelor Unite.

Departamentul de Sănătate din Pennsylvania și Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din Statele Unite (CDC) s-au mobilizat imediat pentru a investiga cazul și a găsi persoanele cu care a intrat în contact pacienta pentru a vedea dacă bacteria s-a răspândit.
Se încearcă, de asemenea, identificarea altor cazuri potențiale în unitatea spitalicească pe care pacienta a vizitat-o.

Această bacterie a fost identificată și la pacienți din afara Statelor Unite — în Europa, Canada și China, iar cazurile de infecții cu bacterii super-rezistente sunt în creștere. Un raport citat de ABC sugerează că acest tip de infecție poate duce la moartea a jumătate dintre pacienții infectați.

Rezistența la antibiotice a devenit o problemă tot mai mare și Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că aceasta este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății la nivel mondial în prezent.

Directorul Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor, dr Tom Frieden, a avertizat că, deși acesta este primul caz în Statele Unite, este de așteptat să apară mai multe cazuri de infecții cu astfel de super-bacterii în viitorul apropiat.
Frieden, care îi avertizează de multe ori pe medici împotriva excesului de antibiotice, a cerut oamenilor de știință să dezvolte rapid noi medicamente.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
27 Mai 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod