bacterie

Stare de alertă: O femeie este infectată cu o bacterie pe care nu o ucide niciun antibiotic

bacterie
Organizația Mondială a Sănătății avertizează că rezistența bacteriilor la antibiotice reprezintă una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății la nivel internaţional


În fiecare an, în Statele Unite, cel puțin 2 milioane de persoane sunt infectate cu alte tipuri de bacterii împotriva cărora cele mai multe tipuri de antibiotice nu au efect, și cel puțin 23.000 de oameni mor anual ca urmare a acestor infecții.

"Cabinetul medical este gol pentru unii pacienți", a spus Frieden. "Acesta este sfârșitul drumului, dacă nu acționăm de urgență".

În contextul publicării acestui caz în Statele Unite, Marea Britanie a cerut vineri la Tokio, unde se desfășoară summitul G7 (cele mai mai industrializate state), ca țările membre să facă mai mult pentru a lupta împotriva acestor super-bacterii ucigașe.

Premierul britanic, David Cameron, a afirmat că țările cele mai dezvoltate trebuie a abordeze rezistența la antibiotice prin reducerea utilizării acestora și prin recompensarea companiilor de profil pentru dezvoltarea de noi medicamente, relatează Reuters.

"În prea multe cazuri, antibioticele au încetat să funcționeze. Asta înseamnă că oamenii mor de infecții simple sau boli precum tuberculoza, tetanos, sepsii și alte infecții care nu ar trebui să însemne o condamnare la moarte", a declarat el la o conferință de presă la summitul ce se desfășoară în Japonia.

"Dacă nu facem nimic în legătură cu aceasta, va fi o lovitură cumulativă pentru economia mondială de 100 de trilioane de dolari și este potențial sfârșitul medicinii moderne așa cum o cunoaștem noi"
, a adăugat șeful guvernului britanic.

"Aceasta nu este o amenințare aflată la distanță, ci se întâmplă chiar acum", a declarat Cameron pentru ziarul The Times.
"Dacă nu vom acționa, vom asista la un scenariu aproape de neconceput în care antibioticele nu mai funcționează și suntem aruncați înapoi în veacurile întunecate ale medicinei, când infecții și leziuni ce pot fi tratate vor ucide din nou. Pur și simplu nu se poate permite să se întâmple acest lucru și vreau să văd un răspuns global mai coerent și mai puternic".

Potrivit cotidianului The Telegraph, Cameron a promis că Marea Britanie va conduce un efort global pentru dezvoltarea de noi medicamente.

Faptul că bacteriile au devenit rezistente la antibiotice poate face ca pacienţii să moară în urma unor simple infecţii sau boli precum TBC-ul.


Sistemul sanitar din România este zguduit în prezent de un scandal uriaş, după ce s-a descoperit că în spitale se folosesc dezinfectanţi diluaţi, cu eficienţă redusă împotriva bacteriilor şi virusurilor, notează ziare.com.


Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
27 Mai 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod