Gimnastica acvatica pentru gravide

Cine nu-si doreste, atunci cand se gandeste la perioada de sarcina, sase simta usoara, sa nu mai simta cum ia in greutate pe zi ce trece. Iataca medicina a gasit un remediu si pentru acest lucru. Este vorba degimnastica acvatica, foarte indicata in ultimul trimestru de sarcina.

Gimnastica acvatica, ne spune Vania Limban de la Active Center, uncentru de pregatire pentru sarcina si nastere, a devenit din ce in cemai populara in ultimii ani datorita beneficiilor pe care le ofera atatdin punct de vedere fizic cat si psihic.

Observatiile facute in mod direct arata ca gravidele care practica acesttip de pregatire au: travalii mai scurte, mai putine complicatii inperioada prenatala sau la nastere iar dupa nastere refacerea lor estemult mai usoara.
Momentul in care Arhimede a strigat "Evrika" a fostepocal prin faptul ca oamenii au aflat de existenta in apa a unei forte,numita "forta arhimedica", datorita careia apar doua efecte: greutateacorpului in apa se micsoreaza, corpul este impins in sus si apare"efectul de plutire" si presiunea apei impotriva suprafetei pielii. Intimp ce corpul se misca, se creeaza "efectul hidrostatic", ceea ce permitesangelui dar si altor fluide din corp sa circule fara efort in sus.

Avantaje:
Beneficiile gimnasticii acvatice pentru gravide ar fi imbunatatireacirculatiei sanguine uterine ceea ce este esential pentru dezvoltarea atata unei placente cat si a unui copil sanatos; circulatia de intoarcerea sangelui spre inima este mult mai usoara, ceea ce contribuie lastabilizarea tensiunii arteriale; atenuarea edemelor, presiunea ajutandla resorbtia si eliminarea apei din tesuturi; miscarile in apa suntmult mai complexe fata de miscarile care se fac pe pamant; nu existapericolul de supraincalzire datorita efectului racoritor al apei; apareprezinta o modalitate excelenta de relaxare.

Cand se poate practica gimnastica acvatica: pe tot parcursul sarcinii,dar cu precadere ea este extrem de utila in ultimul trimestru de sarcinacand datorita "cresterii burticii" miscarile devin tot mai greoaie.

Active Center, Telefon: 413 84 08 sau 092288856;
E-mail: vania_limban@yahoo.com;
Web-site: www.users.pcnet.ro/activecenter.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • demian violeta pe 19 Apr 2010, 15:20
    este sanatos practicarea inotului in primul trimestru a sarcinei?apa geotermala nu afecteaza copilul?

    de cate ori este indicat inotul pe saptamana?

    0
    0

  • anabogdan pe 16 Oct 2008, 13:08
    aquagym

    gimnastica in apa este buna pe tot parcursul sarcinii,nu doar in ultimul trimestru,neavand nici o contraindicatie.practic aquagym de ani de zile si are numai beneficii.si apar din ce in ce mai multe centre unde se fac asemenea ore

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod