Aromoterapia si sarcina

Perioada sarcinii presupue o ingrijire atenta si acordarea atentieicuvenite tuturor transformarilor prin care trece organismul. Vania Limban,a incercat, prin deschiderea centrului Active Center, sa le ajute pefemei sa aiba o sarcina si o nastere cat mai usoare. Metoda folosita deea este neconventionala si are la baza aromoterapia.

Aromoterapia pe perioada sarcinii este legata de masajul spatelui cuuleiuri aromate adecvate. Acest masaj se aplica ori de cate ori apardureri de spate, maini sau picioare, dar se face mai ales in ultimultrimestru de sarcina.
In aceasta perioada, din cauza greutatii corpului,se produce o schimbare a centrului de greutate si a curburilor coloaneivertebrale. Acest lucru duce la aparitia durerilor de spate in zonalombara si sacrococcigiana a acesteia.

Dupa cum se stie, durerile de spate din ultimul trimestru de sarcinadar mai ales din timpul travaliului, sunt provocate de presiunea sitractiunea exercitate asupra ligamentelor care sustin uterul in cavitateapelviana. Esentele recomandate de Vania pentru masaj, in aceasta perioada,sunt cele de lavanda, portocal si calmomil.
Acestea se pregatesc adecvat,intr-un ulei de masline in care se toarna cateva picaturi din acesteesente.

Masajul se aplica cu fata palmara la nivelul "sacului" circular, sus-jos,dreapta stanga, sau la nivelul coloanei vertebrale lombare cu degetelemari. Rolul esentelor este de a actiona prin intermediul pielii asuprareceptorilor senzitivi.

Este indicat ca aromoterapia sa se practice ori de cate ori apare durereain timpul sarcinii sau al travaliului. De asemenea, viitorii tatici potparticipa si ei la aceste sedinte, pentru a putea fi utili sotiilor intimpul travaliului acestora.

Vania Limban sustine ca "o femeie care are puterea de a face fata cusucces situatiilor care apar in timpul travaliului si al nasterii,avand deplin control asupra lor - chiar si in cazul unor complicatiicare ar necesita interventia obstetricii moderne - va fi o femeie careva ramane pentru totdeauna cu o imagine pozitiva a acestor evenimente.
Eava deveni mult mai motivata si mai puternica".

Mai multe informatii si sfaturi puteti obtine chiar de la Vania Limban,la telefonul: 092.288.856.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod