vitamine

Ce se întâmplă dacă iei vitamine prenatale?

O dietă sănătoasă reprezintă unul dintre factorii care te ajută să ai o sarcină sănătoasă. Din păcate, multe simptome corelate cu sarcina, cum ar fi greața, vărsăturile și aversiunile alimentare, pot împiedica femeile însărcinate să consume mese bine echilibrate. În cele mai multe cazuri, medicii și dieteticienii le recomandă femeilor să ia vitamine prenatale, pentru a asigura nevoile nutritive ale mamei și ale copilului. Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când iei vitamine prenatale!

De ce este bine să iei vitamine prenatale?


Vitaminele prenatale sunt special concepute pentru a satisface nevoile nutriționale crescute ale femeilor însărcinate și ale celor care alăptează. Ar trebui luate numai de către femeile care încearcă să rămână însărcinate, care sunt gravide sau care alăptează și ar trebui început tratamentul cu aproximativ trei luni înainte de a încerca să conceapă un copil, pentru a ajuta la corectarea oricăror deficiențe de vitamine sau minerale care ar putea exista. După sarcină, vitaminele prenatale pot ajuta la furnizarea nutrienților suplimentari pentru alăptare, ajutând mama și copilul să fie sănătoși.
Iată cum îți ajută acestea organismul!

Acidul folic ajută la prevenirea defectelor congenitale


Una dintre cele mai importante substanțe nutritive din vitaminele prenatale este acidul folic, cunoscut și ca vitamina B9. Acesta ajută organismul să creeze ADN-ul, îmbunătățește funcțiile creierului și joacă un rol important în creșterea celulelor. În cazul femeilor gravide, poate ajuta la reducerea riscului apariției defectelor congenitale la creier și măduva spinării. Această vitamină este frecvent întâlnită în legumele cu frunze verzi și cereale, dar multe femei au un deficit de acid folic înainte de a rămâne însărcinate.
Anticoncepționalele și excesul de greutate pot, de asemenea, să crească riscul de deficiență de acid folic.

2. Nivelul de fier din organism crește


Fierul este un mineral necesar pentru a forma celulele roșii din sânge, care ajută la transportarea oxigenului în organism. Lipsa de fier se numește anemie și este o afecțiune comună printre femeile aflate la vârsta la care pot concepe un copil. Anemia este mai frecventă în timpul sarcinii, deoarece necesarul de fier crește de la 18 miligrame pe zi la 27. Femeile au nevoie de fier suplimentar pentru a ajuta la construirea celulelor roșii din sânge atât pentru ele, cât și pentru copil, pentru a susține o placentă sănătoasă și pentru a se pregăti în ceea ce privește pierderile de sânge din timpul nașterii.


3. Calciul dezvoltă oase puternice pentru mamă și copil


Vitaminele prenatale conțin și calciu, un mineral important pentru oase. calciul este utilizat și pentru menținerea stării de sănătate a nervilor, hormonilor și pentru a ajuta contracția mușchilor. Nevoile de calciu nu cresc în timpul sarcinii, deoarece organismul absoarbe mai mult calciu din alimente în timpul sarcinii. Dacă organismului îi lipsește calciul de care are nevoie copilul, acesta îl va lua din oasele mamei.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod