Iluziile si stresul posttraumatic

A intelege ce inseamna sanatate mintala este aproape o imposibilitate, insa s-au gasit multe raspunsuri la intrebarile care pot aparea, deoarece toti suntem direct sau indirect afectati de o boala mentala. Sanatatea mintata esta vicleana pana in momentul in care se aduna mai multe diagnostice, printre care se gaseste personalitatea dezorientata, afectiunile cognitive si cele mentale.
Iluziile

Unele afectiuni sau deteriorari cognitive pot cauza persoanelor halucinatii sau pot deveni iluzii. Alte diagnostice nu au simptome atat de severe, de exemplu, anxietatea cauzeaza oacientilor ingrijorari obsesive, probleme cu somnul, incapacitatea de a se concentra, atacuri din cauza tensiunii, intristare profunda si altele.

Conduita obsesiv-obligatorie, anorexia, fobia sociala si ipohondria sunte simptome mai putin severe ale iluziilor. Pacientii care sufera de anxietate pot deveni alcoolici, deoarece adesea aceasta este conectata la alte afectiuni cu sunt cele legate de personalitate sau putere organizatorie.

Potrivit cercetatorilor, anxietatea poate fi mostenita, insa alti cercetatori nu sunt de acord cu acest fapt.
Ca si regula, anxietatea provine dintr-o serie de pierderi, timp in care se acumuleaza stresul, care daca nu este bine manipulat acesta poate afecta sistemul nervos, iar de cele mai multe ori termina cu un atac de anxietate.

Tentativele de sinucidere, contuida obsesiva si obligatorie, abuzurile de substante sau afectiunile cardiace sunt cele mai severe simptome ale acestei afectiuni. Orice persoana care sufera un atac de panica/anxietate devine subiectul unei dizabilitati psihice.

Pentru majoritatea oamenilor acestei lumi, fobia sociala este o afectiune des intalnita, care poate afecta atat copiii, cat si femeile. Aceasta se manifesta prin teama umilitoare, fapt care ii va tine departe de intalnirile publice si ii poate conduce la atacuri de panica.


Pana cand vor depasi limitele normale, fiecare dintre afectiunile amintite va afecta populatia, atat mental, cat si fizic, iar in unele cazuri pacientii vor muri din cauza unui atac de inima. In mare pericol se afla inimile celor care au nenumarate griji, dar care pot evita aceasta complicatie prin manipularea stresului.


Stresul posttraumatic


Stresul posttraumatic este rezultatul unei traume, viol, rapire, lupte, atacuri teroriste si alte asemenea dezastre. De multe ori se intampla ca pacientul sa retraiasca trauma respectiva, chiar si prin puterea mintii.

Inainte ca expertii sa inceapa sa evalueze cauzele, afectiunea este cunoscuta drept un grav soc. De asemenea, pacientul sufera din cauza cosmarurilor, care se repeta in fiecare noapte, care te fac sa transpiri si auzi zgomote care se indeparteaza incet.
Adesea pacientii cu stres posttraumatic se izoleaza de societate, pana in clipa in care cei din jur se vor arata ingrijorati de aceasta afectiune.

Mai mult gandurile, emotiile, simturile, sensurile sunt desensibilizate iar pacientii nu reusesc sa se concentreze. Unii pacientii cu stres posttraumatic rabufnesc la cea mai nevinovata discutie, motiv pentru care este important sa ii tratezi ca pe niste flori lipsite de ajutor.


Simptomele stresului posttraumatic


Simptomele se manifesta in episoade, astfel, apare depresia, stresul acut, panica si altele. Deoarece fiecare persoana este unica in felul ei, unii pacienti au porniri sinucigase sau reactii explozive, insa atat timp cat simptomele sunt legate si de alte afectiuni este esential sa evaluam fiecare individ in parte.


De asemenea, acesti pacienti pot fi recunoscuti doar daca poti o discutie cu ei, deoarece au probleme legate de interpretarea vorbelor. Acesti pacienti, de asemenea, recurg la consumarea de alcool tocmai pentru a uita mizeriile care li s-au intamplat.

In lume, persoane de toate varstele, nationalitatile sau clasele sociale sunt expuse stresul posttraumatic pana in momentul in care vor reusi sa treaca de experienta traumatica.  

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 4 Mai 2010, 18:24
    ARTICOL

    Un articol de 2 bani . Incomplet, plin de copy paste-uri luate din toate partile . Se pare ca domnisoara Larisa nu are nicio legatura cu ce scrie acolo..Cel putin se putea informa incat sa redacteze un articol coerent ...

    0
    0

  • 15.12.2007 pe 15 Dec 2007, 15:36

    Din nefericire nu exista remedii autoadministrabile sau administrabile de personaele din anturaj. Pentru ameliorarea si remiterea acestor afectiuni este nevoie de ajutor specializat.

    0
    0

  • ana pe 12 Dec 2007, 11:20

    Si eu as dori sa aflu ce este de facut in aceste cazuri. Cum le putem remedia?

    0
    0

  • Moldovan Adela pe 12 Dec 2007, 09:46

    Excelent, dar sa vedem si ce e de facut?

    1
    0

  • M. Rodica pe 12 Dec 2007, 02:35
    Iluziile si stresul posttraomatic

    Interesant articol....Ar fi foarte util niste exemple concrete, ce atitudine trebuie luata in aceste situatii? Multe multumiri.

    0
    0

  • anabella pe 11 Dec 2007, 12:41
    Sfaturi practice

    Am dori mai multe sfaturi aplicabile in situatii concrete? Multumim.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod