Yoga: 4 beneficii

Cercetarile efectuate au descoperit ca, pe langa faptul ca amelioreaza durerile de spate, yoga poate ajuta si persoanele care sufera de probleme de sanatate mai grave precum astm sau scleroza multipla.
Alina durerile de spate

Intr-un experiment care a avut loc la Universitatea din California, Los Angeles, Facultatea de Medicina, 21 de persoane cu varsta peste 60 de ani au inceput un program de yoga, 2 ori pe saptamana. Toti acesti voluntari prezentau o curbare a partii de sus a spatelui, lucru ce le afecta miscarile. Sedintele de yoga au fost suficiente pentru a le imbunatati flexibilitatea cu 18%. Si multi au declarat ca yoga le-a imbunatatit echilibrul. Studiul a demonstrat ca yoga imbunatateste forta si flexibilitatea intregului corp.


Usureaza durerile incheieturilor mainii

Multe persoane sufera sindromul de tunel carpian, o boala dureroasa care afecteaza nervii mainilor.
Tratamentele conventionale includ imobilizarea articulatiitor sau chiar chirurgia. Dar conform unui studiu publicat cu cativa ani in urma, yoga este printre cele mai sigure tratamente pentru aceasta afectiune.


Te ajuta sa respiri mai usor


Traditionalele practici yoghine, cele de respiratie si relaxare, se pot dovedi foarte eficiente in tratamentul astmaticilor, conform unui studiu publicat in ziarul britanic Thorax. In acest experiment un grup de astmatici au facut sedinte de Sahaja Yoga.
Rezultatele au demonstrat ca acest tip de yoga ajuta la diminuarea hipersensibilitatii si poate chiar reduce anxietatea. Specialistii declara ca yoga nu poate substitui tratamentul conventional, dar astmaticii se pot bucura de beneficiile acestei practici.


Reduce stresul care afecteaza inima


Un studiu efectuat in Timarpur, India, un grup de 15 soldati a adoptat un program care cuprindea 2 sedinte de yoga pe zi si un alt grup care a practicat alte tipuri de exercitii precum alergari usoare si exercitii de intindere.
Dupa o perioada de 3 luni, grupul care a practicat yoga, spre deosebire de celalalt grup, a inregistrat o scadere semnificanta a presiunii arteriale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod