Celule canceroase

Obiceiuri banale care pot favoriza apariţia cancerului

Carne la gratar

Obişnuieşti să consumi zilnic sucuri carbogazoase


Sucurile carbogazoase dublează riscul de a face cancer la fiere, se arată într-un studiu recent publicat în Journal of the National Cancer Institute şi citat de DailyMail. În urma unui studiu extins pe 13 ani de zile, care a analizat peste 70.000 de subiecţi, s-a constatat că prin consumul a două băuturi carbogazoase pe zi riscul de cancer la colecist se dublează. Practic, specialiştii de la Karolinska Institute din Suedia au observat că persoanele care obişnuiesc să consume zilnic sucuri au un risc cu 79% mai mare de a face cancer la fiere, în comparaţie cu cele care se feresc de aceste băuturi sau le consumă doar ocazional.

Mănânci prea multă carne


Peste 800 de studii atestă faptul că o dietă bogată în carne roşie şi mezeluri creşte riscul de cancer. Avertismentul a fost făcut şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care recomandă un consum mai mic de carne şi includerea în meniul zilnic a unei cantităţi mari de fructe şi legume proaspete. "Pentru fiecare individ riscul de a face cancer la colon în urma consumul de carne rămâne mic, însă este foarte clar că acest risc creşte pe măsură ce consumă o cantitate mai mare de carne", explică medicul Kurt Straif citat de medicaldaily.com

Foloseşti odorizante pentru cameră şi maşină


Din cauza substanţelor chimice, odorizantele pentru cameră sau maşină pot să-ţi pună în pericol sănătatea. Unele dintre ingredientele de bază sunt acetildehida, formaldehida, ftalaţii, substanţe extrem de toxice şi care s-au dovedit a fi cancerigene.

Consumi des carne la grătar


Chiar dacă ai crezut că varianta unui grătar făcut afară este mai sănătoasă, se pare că lucrurile nu stau deloc aşa. Cu cât va sta mai mult pe grătar, va intra în contact direct cu flacăra deschisă şi va avea zone de carne arsă, cu atât riscul de a dezvolta substanţe cancerigene este unul mai mare, avertizează Institutul American pentru Cercetarea Cancerului.

Prin prăjire în ulei la temperaturi ridicate sau prin expunerea cărnii la flacără deschisă se formează anumite substanţe care s-au dovedit a fi mutagenice, ceea ce înseamnă că provoacă modificări la nivelul ADN-ului, crescând riscul de cancer.

Acest lucru nu are legătură cu tipul de carne folosită, ci cu modalitatea de preparare a ei. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristescu P. Radu pe 8 Oct 2017, 14:16
    cancerul

    Deci sa trag concluzia, ca un profan, ca tot excesul este un potential cancerigen. Dar ma intreb si intreb, excesul sexualitatii are tot un impact cancerigen (asupra organelor sexuale barbatesti si femeiesti) ? Si ma refer aici la stimulente tip viagra, la publicatii porno, la filme porno, la onanisme si la alte perversiuni sexuale. Sau sunt benefice corpului nostru ?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod