Dr. Oz: 5 alimente care blochează cancerul

Noile cercetări scot în evidenţă faptul că putem să prevenim dezvoltarea celulelor canceroase incluzând în meniul zilnic câteva alimente care au capacitatea de a ne apăra de cancer. Află de la medicul Mehmet Oz care sunt acestea!

Noile cercetări scot în evidenţă faptul că putem să prevenim dezvoltarea celulelor canceroase incluzând în meniul zilnic câteva alimente care au capacitatea de a ne apăra de cancer. Află de la medicul Mehmet Oz care sunt acestea!

 

În urma unei cercetări s-a demonstrat că 40% dintre femeile cu vârsta de 40 de ani au celule canceroase microscopice la nivelul sânilor şi 50% din bărbaţii cu vârste între 50-60 de ani prezintă celulele canceroase miscoscopice la nivelul prostatei. De asemenea, o descoperire şi mai şocantă este aceea că aproape toate persoanele în vârstă (70 de ani) au celulele canceroase miscoscopice la nivelul tiroidei.

Angiogeneza se numeşte procesul prin care se împiedică dezvoltarea tumorilor, înfometând celulele afectate şi împiedicând formarea unor vase noi de sânge care hrănesc cancerul.

Potrivit Fundaţiei de Angiogeneză, cel mai important lucru este să împiedicăm dezvoltarea acestor celule canceroase microscopice şi putem să facem acest lucru acordând atenţie alimentelor pe care le consumăm zilnic. O celulă canceroasă microscopică poate să crească în dimensiuni de 60.000 de ori în doar două săptămâni, spune Dr. Oz în emisiunea sa "The Dr. Oz Show".

"Ca să prevenim o boală precum cancerul este necesar să găsim o soluţie sigură, ieftină şi uşor de găsit pentru ca fiecare persoană să decidă în numele său. Hrana este medicamentul pe care-l administrăm de trei ori pe zi.
În urma unor cercetări detaliate am descoperit peste 100 de alimente care au capacitatea de a inhiba angiogeneza"
, a spus doctorul William Li, cercetător în domeniul cancerului, în timpul emisiunii The Dr. Oz Show.

 

 

Iată care sunt alimetele pe care le recomandă specialistul:

 

1. Varza chinezească

Conţine o substanţă anticancerigenă pe care o găsim şi în broccoli, conopidă şi varză de Bruxelles. Este recomandat să consumi varza chinezească de trei ori pe săptămână în porţii mici (1/2 de cană).

 

 

2. Roşiile gătite

Spre deosebire de alte legume care îşi pierd proprietăţile când sunt gătite la foc, roşiile sunt mult mai bogate în substanţe anticancerigene atunci când sunt preparate. Atât crude, cât şi gătite conţin licopen, însă acesta este mai uşor absorbit de organism când este expus la foc.

Este indicat să consumi săptămânal câte 2-3 porţii de roşii gătite (o porţie înseamnă o jumătate de cană).

 

 

3. Plătica

Este un peşte bogat în acizi graşi omega 3 şi cu un conţinut foarte scăzut de mercur. Este recomandat să consumi de 3 ori pe săptămână câte o porţie de 170 grame de plătică.

 

 

4. Căpşunile

Conţinutul ridicat de antioxidanţi ţine departe cancerul. Ele pot fi consumate în porţii de câte o jumătate de cană în fiecare zi.

 

 

5. Anghinare

Sunt recunoscute pentru că au în conţinutul lor trei tipuri diferite de molecule care luptă împotriva cancerului. Este recomandat să consumi zilnic câte 1/4 cană cu anghinare mărunţite.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alina pe 25 Nov 2011, 10:04
    super ideea !

    aflandu-se la ore opuse timpului meu de vizionare dr Oz este o idee pe net ! are atatea sfaturi importante !!!!! va rog poate il citim daca nu il putem urmari !!!!!!!!!!!!!! MULTUMESC !

    4
    0

  • Doralina pe 25 Nov 2011, 08:17
    Dr. Oz

    Imi place foarte mult emisiunile lui Dr. Oz, le urmaresc in fiecare seara. Ai foarte mult de invatat din emisiunea lui .Si poti sa previ si multe boli si sa tratezi deopotriva. Recomand tuturor sa se uite la aceasta emisune nu vor regreta. Dora Dobre

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod