Sănătate. 10 avertismente ale corpului pe care nu ar trebui să le ignori

Deși s-ar putea să nu fie toate motive de îngrijorare, este mai bine să fii precaută atunci când vine vorba de sănătatea ta!

S-ar putea ca unele alarme să fie false, însă altele ar putea să semnaleze probleme chiar grave care nu trebuie ignorate. Când sănătatea noastră este în joc, este întotdeauna mai bine să fim în siguranță, decât să ne trezim abia când este prea târziu.

  • 10 avertismente ale corpului pe care nu ar trebui să le ignori:

 

 

Mătreața și căderea părului


A avea un scalp descuamat poate fi o problemă comună și, împreună cu căderea părului, aceasta ar putea fi un semn al lipsei de vitamine și nutrienți importanți. Nivelurile scăzute de zinc, vitaminele B2, B3, B6 și B7, precum și fier, pot fi cauza acestei probleme de zi cu zi.

Mâinile și degetele încrețite


De obicei, avem degetele încrețite atunci când stăm în apă pentru o perioadă lungă de timp.

Dar când mâinile noastre încep să arate astfel și își pierd elasticitatea mai repede decât alte părți ale corpului, este posibil ca organismul să te avertizeze. Mâinile și degetele încrețite fără nicio expunere la apă pot însemna deshidratare, circulație proastă a sângelui sau o problemă cu tiroida.

Pete albe pe limbă


O limbă sănătoasă are, de obicei, o culoare roz. Dacă observi că apar pete albe pe limbă, ar putea fi un semn de aftă bucală, care este foarte frecventă în rândul persoanelor care au diabet. De asemenea, ar putea fi un semn de igienă orală inadecvată.

Erupții cutanate


De obicei, pielea roșie și mâncărimea este un semn al eczemei, dar uneori erupțiile cutanate, împreună cu febra, pot fi cauzate și de infecții sau de atingerea anumitor plante.

Chiar dacă nu par foarte grave, petele se pot infecta, așa că este recomandat să le verifice un medic.

Glezne umflate


Gleznele umflate sunt un semn comun al sarcinii, dar dacă nu aștepți un copil, acestea pot însemna o circulație proastă a sângelui, probleme cardiace sau glandele tiroide subactive. O cauză mai puțin gravă a acestui simptom este consumul de prea multă sare, ceea ce poate duce la retenția de apă.

Ochi uscați


Acest lucru poate duce la o senzație de arsură, inflamație și leziuni ale ochilor. Uscăciunea poate fi cauzată de îmbătrânire sau de anumite medicamente, dar ar putea fi și un semn al sindromului Sjogren. Boala Sjogren este adesea însoțită de gură uscată și este o tulburare a sistemului imunitar.

Balonare


Balonările minore după masă nu sunt de obicei un motiv de îngrijorare, dar ar putea fi, de asemenea, un semn al sensibilității alimentare.

Consumul de alimente la care ești alergic determină eliberarea multor gaze în stomac. Cele mai comune alimente care provoacă acest lucru sunt grâul și glutenul.

Vânătăi inexplicabile


Dacă te trezești des cu vânătăi pe corp și nu îți amintești să te fi lovit de ceva, ar putea fi o idee bună să mergi la medic. Vânătăile inexplicabile ar putea însemna o simplă deficiență de vitamine, dar poate fi și un semn a ceva mai grav, cum ar fi o boală de coagulare a sângelui.

Sete constantă


Să-ți menții corpul hidratat și să bei multă apă este întotdeauna important, dar să-ți fie mereu sete este un simptom tipic al prediabetului. Alte simptome comune sunt oboseala și urinarea frecventă, care este o consecință a setei constante.

Cârcei


Spasmele musculare pot avea multe cauze, inclusiv activitate fizică, stres, deshidratare sau somn insuficient.

În cazuri mai grave, ar putea însemna o tulburare neurologică sau o boală de rinichi.



Sursă: brightside
Foto: depositphotos

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod