Consumul ridicat de apă poate preveni infecțiile urinare

Consumul a șase pahare de apă pe zi în plus poate preveni infecțiile urinare în cazul unor femei, potrivit unui studiu.
Cercetarea a constatat că femeile care suferă de infecții ale tractului urinar în mod frecvent ar putea reduce riscul acestor infecții la jumătate dacă ar consuma șase pahare de apă suplimentar în fiecare zi, comparativ cu femeile care nu cresc aportul de apă.

Consumul ridicat de apă te poate ajuta să previi infecțiile urinare


Studiu a fost publicat în revista JAMA Internal Medicine. Medicii au presupus mult timp că o creștere a consumului de apă ar putea reduce riscul infecțiilor urinare și, de cele mai multe ori, le recomandă femeilor cu acest risc crescut să bea mai multă apă. Dar, până în prezent, această recomandare nu a fost studiată riguros.
Există multe lucruri pe care medicii le recomandă femeilor pentru a reduce riscul de apariție a infecțiilor urinare, dar acestea nu au fost studiate cu adevărat. Este bine să știi că recomandarea este valabilă și că apa reprezintă o modalitate ușoară și sigură de a preveni o infecție incomodă și enervantă.

Până la 60% dintre femei vor dezvolta o infecție urinară în viața lor și aproximativ 25% dintre acestea vor avea mai mult de o infecție a tractului urinar. Femeile sunt în general mai predispuse la aceste infecții decât bărbații, deoarece uretra femeii este mai scurtă, iar bacteriilor le este mai ușor să călătorească către vezică, potrivit cercetătorilor.

Noul studiu a implicat 140 de femei sănătoase cu vârsta mai mică de 45 de ani, care au avut cel puțin trei infecții urinare în ultimul an și care au băut mai puțin de șase pahare de apă pe zi.
Jumătate dintre femei au fost rugate să bea patru pahare de apă în plus pe zi, în timp ce celelalte femei nu și-au modificat consumul de apă. După un an, femeile care și-au crescut aportul de apă au avut în medie aproximativ 1,5 infecții urinare pe parcursul studiului, comparativ cu 3 infecții urinare în medie în cazul femeilor care nu au crescut aportul de apă. Cele mai multe infecții urinare au fost cauzate de Escherichia coli.

În total, femeile din primul grup au băut aproximativ 11 pahare de apă pe zi, comparativ cu cinci pahare pentru celălalt grup. De zeci de ani s-a zis că o creștere a aportului de lichide ar putea ajuta la prevenirea sau vindecarea infecțiilor tractului urinar.
Noul studiu confirmă înțelepciunea populară.

Se crede că o creștere a consumului de apă reduce riscul de infecții urinare deoarece crește rata la care bacteriile sunt spălate din vezică și, de asemenea, reduce concentrația de bacterii care intră în vezică. Acest lucru înseamnă că există mai puține oportunități pentru bacterii să se atașeze de celulele mucoasei tractului urinar.

Ca urmare a faptului că au avut mai puțin infecții urinare, femeile din primul grup au luat și mai puține antibiotice. În medie, femeile din acest grup au făcut două tratamente cu antibiotic, comparativ cu 3,5 tratamente pentru grupul care nu a crescut consumul de apă.
Reducerea utilizării antibioticelor ajută la scăderea riscului de rezistență la antibiotice. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod