Creier sanatos

Ce trebuie să faci ca să-ţi protejezi creierul de Alzheimer

Sedentarismul, somnul insuficient, alimentaţia dezechilibrată şi un consum mare de zahăr pot să afecteze creierul şi să favorizeze apariţia bolii Alzheimer.
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, creierul nostru începe să nu mai funcţioneze la capacitate maximă şi uităm anumite lucruri mai uşor sau ne este foarte greu să învăţăm lucruri noi. Însă, în unele cazuri acest declin este unul mai alert, ajungându-se la probleme serioase: diferite stări de confuzie în îndeplinirea ritualurilor zilnice, dezorientarea şi judecata slabă. În aceste situaţii vorbim despre maladia Alzheimer, o boală degenerativă, progresivă, care determină mai multe tipuri de modificări în creierul persoanelor afectate.



Cercetările arată că stilul de viaţă sănătos poate ajuta la prevenirea acestei boli şi că prin schimbarea unor lucruri mărunte în alimentaţia zilnică, riscul de Alzheimer se poate reduce cu până la 53%. Iată ce trebuie să faci ca să-ţi protejezi creierul de Alzheimer:


1. Ai mare grijă la ceea ce mănânci

Alimentaţia joacă un rol crucial şi poate să-ţi protejeze creierul de Alzheimer dacă faci alegerile sănătoase. Potrivit studiilor, o dietă bogată în fructe de pădure, ulei de măsline, peşte, oleaginoase crude, legume şi verdeţuri constituie cea mai bună armă în lupta împotriva maladiei Alzheimer.
S-a constatat că persoanele vârstnice care au respectat cât de cât aceste reguli şi-au redus cu 35% riscul de Alzheimer, în vreme ce la persoanele care au urmat cu stricteţe aceste reguli acest procent a ajuns până la 53%, ptrivit unui studiu citat de publicaţia ScienceAlert.


2. Limitează consumul de zahăr

Ştiai că maladia Alzheimer a fost numită diabetul zaharat de tip 3, deoarece există o conexiune clară între declinul cognitiv şi nivelul crescut al glicemiei în sânge? Potrivit mai multor studii citate de Diabetes.co.uk, persoanele care au diabet zaharat de tip 2 prezintă un risc cu 65% mai ridicat de suferi de boala Alzheimer.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dan Zainea pe 15 Feb 2017, 23:54
    Nu e adevarat

    Alte directii de cercetare: albastrul de metil dizolva placile toxice care duc la Alzheimer. Uleiul de nuca de cocos ofera un combustibil alternativ (ketone) pe care creierul cu Alzheimer poate sa-l foloseasca. Tiroida sanatoasa e la baza unui metabolism sanatos care permite desfasurarea armonioasa a tuturor proceselor de reparare din corp (miini si picioare calde). Medicina moderna se concentreaza asupra urgentelor si ofera mai nimic pentru prevenire. Depresiile sint un semn rau pentru viitorul creierului. Si scuze pentru tastatura mea minuscula ce nu-mi permite sa tiparesc fare mici greseli.

    2
    0

  • Dan Zainea pe 15 Feb 2017, 23:38
    Nu e adevarat

    Femeia care a trait cel mai mult (122 de ani - vesi Wikipedia), intreaga viata a mincat circa un kg de ciocolata pe sapatmina, a baut un pic de vin in fiecare zii si a fumat un pic in fiecare zi pina la 110 ani cind nu a mai putut sa se duca pe bicicleta la debit ca sa-si cumpere tigari. Majoritatea supercentenarilor au fumat un pic - rau sau bine - asta e statistica. Cea mai buna mincare e mincarea traditionala Romaneasca de inainte de 1940 cind s-au introdus chimicalele si mincarurile moderne, inclusiv uleiurile vegetale care au fost initial cultivate ca sa fie combustibili pentru masini. Pacat de femeile care citesc articole ca acesta si pacat de familiile lor.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod