Ce spun mirosurile corpului despre sănătatea ta

Mirosurile corpului îți pot da foarte multe indicii legate de sănătatea ta. Îți pot spune dacă igiena personală ar trebui să fie mai bună, dacă ai mâncat ceva ce nu ar trebui sau poate semnala prezența anumitor boli.
Cea mai bună soluție este să fii mereu informată, iar dacă observi că mirosurile corpului sunt ciudate, ar trebui să mergi la doctor. Iată cum îți poți da seama!

Care sunt mirosurile corpului care semnalează probleme?


Respirația urât mirositoare


Cercetările spun că în 90% din cazuri, respirația urât mirositoare este cauzată de cavitatea orală. Acest lucru poate apărea din cauza acumulării de bacterii pe limbă, cariilor sau unei igiene orale deficitare, care duce la apariția gingivitei și parodontozei.

Respirația dulce


Dacă respirația ta este dulce (cu arome de fructe) poate fi un simptom al cetoacidozei diabetice, o afecțiune care apare când organismul nu poate descompune glucoza în combustibil pentru organism, din cauza lipsei de insulină. Dacă respirația este dulce și oarecum miroase a mucegai, înseamnă că poți avea probleme cu ficatul.

Transpirația care miroase acru sau rânced


În mod normal, transpirația nu miroase, însă dezvoltarea rapidă a bacteriilor în prezența transpirației poate cauza un miros neplăcut. Glandele apocrine, care se regăsesc la subraț, în zonele genitale, urechi și sâni, produc un lichid care conține proteine și alți compuși organici.
De aici, poate proveni mirosul urât al transpirației. Cu alte cuvinte, mirosul transpirației poate fi determinat de o schimbare în dietă sau hormonală.

Mirosul picioarelor


Mirosul neplăcut al picioarelor poate fi extrem de jenant, dacă mergi în vizită și trebuie să-ți dai jos pantofii. Fiecare picior are în jur de 250.000 de glande sudoripare. Mirosul urât al picioarelor provine dintr-o combinație de transpirație și bacterii care sunt prezente pe picioare. De asemenea, infecțiile fungice pot menține mirosul urât al picioarelor.

Mirosul ciudat al urinei


Printre mirosurile corpului neplăcute se numără și cel al urinei, mai ales când are o tentă de amoniac. Dacă este vorba de un miros puternic, principalul vinovat este deshidratarea.
De asemenea, poate fi vorba și de o infecție urinară, dacă mirosul urât al urinei este acompaniat și de disconfort. 

Flatulența urât mirositoare


Toată lumea are flatulență. Aceasta reprezintă o parte normală a digestiei. Gazele nu miros niciodată prea bine, dar dacă sunt foarte neplăcute, ar putea fi vorba despre o problemă digestivă legată de absorbție, intoleranță la lactoză sau un virus din intestin. Gazele naturale apar din cauza faptului că ai mâncat prea repede, deoarece mâncarea neabsorbită este agățată în colon sau pentru că ești constipată.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod