Țigările electronice - sigure sau nu pentru sănătate?

Țigările electronice au ajuns destul de cunoscute și multe persoane le preferă în locul țigărilor normale datorită numeroaselor combinații de arome disponibile și posibilității de a veni la pachet cu mai puține riscuri pentru sănătate.
Au fost realizate câteva studii pentru a demonstra beneficiile și eventualele riscuri pe care le presupun țigările electronice. Mai jos, am enumerat unele dintre lucrurile pe care ar trebui să le știi dacă alegi să fumezi țigări electronice. Iată care sunt acestea!

Cum influențează țigările electronice sănătatea?


1. Țigările electronice conțin mai puțină nicotină.


Cu toate că aceste țigări nu scot fum și nu conțin tutun, nu sunt lipsite complet de nicotină. Lichidul din aceste țigări reprezintă o combinație de nicotină, un solvent numit propilen glicol, alți aditivi și diferite arome (pepene roșu, mere, gumă de mestecat).
Cantitatea de nicotină variază de la țigară la țigară. Cu toate acestea, cantitatea totală de nicotină este relativ mai mică decât cea a țigărilor obișnuite. Cu alte cuvinte, este ca și cum ai fuma o țigară mai slabă.

2. Țigările electronice oferă o alternativă mai sigură la fumat.


În cazul țigărilor electronice, sunt inspirați vapori în locul fumului. Diferitele arome ale nicotinei sunt dizolvate în propilen. Iar aromele acestor țigări ajung în obraji, nu în plămâni, oferindu-ți astfel o experiență diferită atunci când fumezi.
Cercetările realizate până în prezent sunt de părere că țigările electronice nu reprezintă un pericol pentru sănătate. În cazul femeilor, fumatul excesiv poate cauza apariția unor afecțiuni grave de sănătate. Vaporii de la țigările acestea elimină aceste probleme, deoarece nu au un impact direct asupra stării generale de sănătate. Conform unui studiu recent efectuat la Public Health Centre (Centrul de Sănătate Publică) pentru femei, din Londra, țigara electronică are un impact cu 95% mai mic în cazul sănătății femeilor.

3. Țigările electronice prezintă și efecte secundare.

Fiind un produs nou, încă nu există suficiente studii complete și complexe care să detalieze riscurile exacte pe care le presupun aceste țigări. Unele dintre cele mai comune probleme care pot avea efect mai ales asupra femeilor sunt: uscarea gurii, apariția eruțiilor cutanate, senzațiile de arsură pe față, uscarea pielii, sângerările nazale și chiar și umflarea ochilor.

4. Nu te ajută să renunți la fumat.


Dacă ai apelat la ajutorul țigărilor electronice doar pentru a încerca să te lași de fumat, s-ar putea să nu fi avut chiar cea mai bună idee. Cu toate că aceste țigări au o cantitate de tutun semnificativ redusă, nu te vor ajuta să renunți la fumat.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabi pe 15 Feb 2017, 10:53
    despre tigarile electronice

    Desi am fumat ani de zile si niciodata nu mi am propus sa renunt la tigari in viata mea s a intamplat un lucru minunat.Acum 2 ani am primit de ziua mea o tigara electronica....care la inceput m a amuzat...dar apoi am zis de ce nu? Asa am scapat de fum, de mirosul oribil si la mine a bea o cafea nu mai implica neaparat tigara...electronica...pe care o folosesc mai mult de amuzament...Am scapat de dependenta si am reusit sa fac economii cu care plec in diverse calatorii ...visul meu.Ma simt un om liber.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod