Cât de periculoase sunt căștile AirPods?

Oamenii de știință sunt din ce în ce mai preocupați de riscurile pe care le aduc sănătății tehnologiile wireless.
Iar noile tehnologii apar în fiecare zi. De exemplu, căștile AirPods comunică între ele folosind un câmp de inducție magnetică, un câmp magnetic variabil prin creier, care ajută căștile să facă legătura dintre ele. Însă cât de periculoase sunt căștile AirPods?

Ce ar trebui să știi despre căștile AirPods?


Doctorul Moskowitz, profesor la Universitatea din California, Berkley, care analizează expunerea la telefoanele mobile, este de părere că nu există nici măcar cercetări pe ceea ce ar putea face căștile AirPods creierului, să nu mai vorbim de reglementările care să limiteze efectele potențiale. Tehnologiile wireless sunt prea rapide pentru cercetări și reglementări și ar putea avea efecte dezastruoase pentru sănătatea noastră.

Au început să existe petiții care avertizează că radiațiile cu microunde din cadrul multor tehnologii wireless populare pot aduce riscuri sănătății.
În timp ce oamenii de știință încă încearcă să își dea seama dacă diferite dispozitive duc sau nu la apariția cancerului, studiile pe animale privind tipul de radiații emis în transmisiile Bluetooth, celulare și wi-fi a sugerat o corelație cu apariția cancerului.

În unele cazuri, nivelurile de radiații considerate a fi cancerigene au fost semnificativ mai mici decât maximele permise de orientările federale și internaționale. Căștile wireless ar putea transmite mai mult utilizatorilor decât muzică. AirPods se conectează fără fir cu un telefon prin Bluetooth, tehnologia populară de comunicații radio pe distanțe scurte. În esență, orice lucru care comunică fără fir folosește valuri de energie electromagnetică de diferite tipuri. Bluetooth implică radiații de putere scăzută. Riscul evident al radiațiilor este că, la un nivel ridicat, se generează căldură și pot provoca arsuri.
Oamenii de știință încă analizează efectele expunerii pe termen lung la radiațiile cu putere redusă. 
 

De ce sunt ele periculoase? 


Atunci când au fost expuse animalele la această formă de radiații, leziunile reproductive, neurologice și genetice au fost mai des întâlnite decât în mod normal. Aceste forme de energie sunt suficient de puternice pentru a afecta atomii care compun celulele, dar nu sunt suficient de puternice pentru a le schimba fundamental structurile. Acest lucru înseamnă că radiațiile sunt mai puțin periculoase decât radiațiile de genul razele X sau UV. Anul trecut, cercetările suplimentare au arătat că transmisiile celulare pot provoca într-adevăr anumite tipuri de cancer. 

Oamenii de știință care solicită mai multe analize pentru toate tipurile de tehnologii bazate pe radiații sunt în mod special îngrijorați de intensitatea și apropierea radiației Bluetooth de canalul urechii umane și de creier.
Radiația câmpului electromagnetic este un posibil agent cancerigen. De asemenea, s-a demonstrat că WiFi-ul prezintă riscuri de cancer. Organizația Mondială a Sănătății a elaborat direcții pentru nivelul de frecvență electromagnetică permis pentru diferite dispozitive la care sunt expuși utilizatorii. Dar frecvența electromagnetică poate fi cancerigenă și la un nivel mai scăzut. Iar cancerele cerebrale se numără printre formele pe care cercetarea le corelează cu radiațiile frecvenței electromagnetice. Este vorba despre dispozitive precum telefoanele mobile și cele fără fir, Wi-Fi, antene de difuzare, contoare inteligente, monitoare pentru bebeluși, precum și dispozitive electrice și infrastructuri care generează câmpuri electromagnetice extrem de joase. 

Au fost realizate puține cercetări pentru Bluetooth în sine, dar apropierea AirPods de creier este periculoasă.
Din moment ce tehnologia Bluetooth tinde să funcționeze la o intensitate joasă, ar putea deschide bariera hemato-encefalică, care a evoluat pentru a menține molecule mari din creier. De asemenea, există probabilitatea să fie mai multe tulburări neurologice decât cazuri de cancer. Radiația de la telefonul mobil, care nu este diferită de cea care provine de la Bluetooth, poate determina formarea de tumori non-canceroase de-a lungul nervului care conectează creierul de urechi. În plus, câmpul magnetic folosit de căștile AirPods trebuie să treacă prin creier pentru a funcționa.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marinescu Ion pe 2 Apr 2019, 13:19
    Poluarea energiei vitale.

    Căștile Air Pods ca dealtfel toate aparatele electronice, emit vibrații cu amplitudini și frecvențe diferite de cele ale energiei vitale peste care se suprapun și le schimbă frecvența normală la care suntem noi îvățați să trăim. În acet fel enegia vitală la care ne racordăm este poluată, este diferită de cea normală. La fel ca un motor electric sau dispozitiv care trebuie să funcționeze cu un anumit curent electric, dacă primesc alte valori decât cele prescrise, încep încet, încet să nu mai funcționeze normal urmând să se strice, adică să se îmbolnăvească .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod