7 obiceiuri care pot provoca dureri de spate fără să-ți dai seama

Există unele obiceiuri zilnice aparent inofensive care pot provoca dureri de spate. Află care sunt acestea!

Deși mulți oameni optează pentru medicamente pentru a calma durerea, acesta nu este întotdeauna cel mai eficient mod de a face față acesteia. De fapt, schimbarea unor lucruri pe care le facem zilnic ne poate ajuta să tăiem răul de la rădăcină.

 

 

Iată 7 obiceiuri care pot provoca dureri de spate fără să-ți dai seama:


 

Porți fuste strâmte și tocuri înalte


În timp ce fustele creion pot întoarce orice privire, ele îți pot distruge spatele. Fustele strâmte pot restricționa mișcarea în șolduri, ceea ce provoacă încordarea coloanei vertebrale.

Același lucru se întâmplă și atunci când porți tocuri înalte. Pantofii cu toc înalt îți poziționează picioarele la o înălțime nenaturală, ceea ce, la rândul său, face ca mușchii din spatele inferior să se schimbe.


Pentru a te bucura de modă fără a-ți sacrifica sănătatea, optează pentru fuste care să permită picioarelor să se miște liber și alege pantofi cu toc sub 5 cm.

Bei sucuri acidulate


Consumul de băuturi dulci nu este cel mai sănătos mod de a-ți menține energia. Și, pe lângă multe alte riscuri pentru sănătate, acestea îți pot agrava și durerile de spate.

Obiceiul de a bea suc acidulat cu zahăr poate duce la pietre la rinichi care pot provoca dureri severe la spate.

Consumul de băuturi carbogazoase duce, de asemenea, la blocarea gazelor în sistemul digestiv și pune presiune asupra coloanei vertebrale.

Dacă te doare spatele după ce ai băut un pahar de cola, ar putea fi timpul să te gândești la creșterea aportului de apă.

Ești stresat


Când corpul tău eliberează hormoni de stres, determină strângerea instinctivă a mușchilor.


Tensiunea în mușchi, la rândul său, duce la senzații dureroase în gât, umeri și spate.

Studiile au arătat că includerea relaxării în rutina zilnică poate îmbunătăți în mod eficient durerile de spate.

Dormi pe perna greșită


Când dormi pe o pernă prea mare, s-ar putea să-ți placă senzația de confort, dar să urăști durerea de spate care rezultă.

Majoritatea pernelor îți așează capul într-o poziție nenaturală, ceea ce pune presiune asupra gâtului și coloanei vertebrale, provocând durere și somn prost.

Dacă nu poți dormi fără pernă, găsește una care se adaptează propriilor tale dimensiuni și pune alta între sau sub genunchi. S-a dovedit că aceste poziții de dormit ameliorează stresul asupra coloanei vertebrale.

Speli vasele în mod greșit


Aplecarea peste chiuvetă în timp ce speli vasele pune presiune pe partea inferioară a spatelui, determinând încordarea mușchilor din această zonă.


Când menții această poziție timp de câteva minute, s-ar putea să faci rău spatelui în fiecare zi.

Pentru a evita încordarea spatelui, pune un picior pe un scaun mic. Acest lucru te va ajuta să îți reglați postura.

Urci scarile des


În timp ce urcarea și coborârea scărilor este în general considerată un obicei sănătos, nu este cea mai bună modalitate de a te menține în formă dacă ai deja dureri de spate existente.

Dacă suferi de dureri de genunchi sau de spate, este mai bine să te adresezi medicului dumneavoastră înainte de a utiliza scările ca o modalitate de a face mai multă mișcare.

Citești în pat


Obiceiul de a citi câteva pagini din cartea preferată în pat poate duce la rigiditate la nivelul umerilor și spatelui.


Când ne înclinăm în timp ce citim în pat, provocăm tensiune în coloana vertebrală și în mușchii spatelui, ceea ce duce la durere.

Dacă citirea unei cărți înainte de a merge la culcare te ajută să te relaxezi după o zi plină, investește într-un  scaun cu un bun sprijin pentru coloana vertebrală.




Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod