Beneficiile consumului de dovleac pentru sănătate

Iată care sunt beneficiile consumului de dovleac pentru sănătate!

Dovleacul este un fruct cu adevărat impresionant. Doar o ceașcă de piure de dovleac îți va oferi de 2,5 ori mai multă vitamina A decât cantitatea zilnică necesară. De asemenea, există numeroase mâncăruri delicioase pe care le poți face cu el pentru a te bucura de toate beneficiile sale.

  • Beneficiile consumului de dovleac pentru sănătate:

 

Poate reduce riscul de cancer


Carotenoizii din dovleac pot acționa ca antioxidanți. Ei pot neutraliza radicalii liberi, pe care celulele canceroase îi produc pentru a se înmulți mai repede.

Conform studiilor, consumul de alimente bogate în carotenoizi este asociat cu un risc mai scăzut de cancer gastric, mamar și pancreatic.

Te poate ajuta să slăbești


Dovleacul conține vitaminele A, C și E, potasiu, fier și mulți alți nutrienți sănătoși. În același timp, cea mai mare parte este apă și are foarte puține calorii. Așadar, poți să mănânci mult și să te simți sătul fără să te îngrași. De asemenea, este o sursă excelentă de fibre alimentare, care scade apetitul.

Îți poate crește imunitatea


Dovleacul este plin de vitamina A.

Doar 245 de grame de dovleac conțin 245% din cantitatea recomandată de care ai nevoie în fiecare zi. Ajută la reglarea sistemului imunitar și te protejează de bolile infecțioase. Dovleacul este, de asemenea, bogat în vitamina C, care susține sistemul imunitar.

Îți poate proteja vederea


Vitamina A asigură o vedere sănătoasă, deoarece lipsa suficientă a acestei vitamine poate contribui la orbire. Studiile au arătat că ajută și la reducerea riscului de cataractă. Mai mult, dovleacul conține luteină și zeaxantină, care sunt nutrienți care îți protejează ochii de degenerescența maculară la bătrânețe.

Îți poate menține inima sănătoasă


Hipertensiunea arterială este un factor de risc pentru boli de inimă.

Potasiul din dovleac poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, poate reduce riscul de a avea un  accident vascular cerebral. De asemenea, antioxidanții din dovleac împiedică oxidarea colesterolului LDL. Fără acești antioxidanți, crește riscul de boli de inimă și cheaguri în vasele de sânge. De asemenea, semințele de dovleac pot îmbunătăți sănătatea inimii și pot preveni bolile cardiovasculare.

Îți poate asigura o piele sănătoasă


Carotenoizii protejează pielea de daunele solare.

Vitamina C  este esențială pentru ca organismul să producă colagen, o proteină care poate crește elasticitatea pielii.

 

Sursă: brightside

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod