Fructe de toamnă. Beneficiile merelor pentru sănătate

Acest fruct oferă multiple beneficii pentru sănătate. Află care sunt acestea!

Merele sunt cele mai consumate fructe la nivel global.

Sunt utilizate în mod obișnuit în rețete precum plăcinte, prăjituri, brioșe, gem, salate, fulgi de ovăz sau smoothie-uri, dar și coapte cu unt și nuci. De asemenea, pot fi o gustare grozavă.

Pe lângă versatilitatea lor culinară și numeroasele culori și arome, merele sunt un fruct excepțional de sănătos, cu multe beneficii susținute de cercetări.

Descoperă care sunt beneficiile merelor pentru sănătate și, cu siguranță, te vei convinge că trebuie să le consumi mai des!

  • Beneficiile merelor pentru sănătate

 

Ajută la pierderea în greutate


Merele sunt bogate în fibre și apă, ceea ce le face sățioase.

Consumul de mere întregi reduce golirea gastrică - rata cu care stomacul se golește.

De asemenea, aportul de mere poate reduce semnificativ indicele de masă corporală (IMC).

Interesant este că polifenolii din mere pot avea și efecte anti-obezitate.

Așadar, merele sunt deosebit de sățioase datorită conținutului ridicat de fibre și apă.

Polifenolii lor pot avea, de asemenea, efecte anti-obezitate.

Sunt bune pentru inimă


Merele sunt asociate cu un risc mai mic de boli de inimă.

Consumul a 100-150 g/zi de mere întregi este asociat cu un risc mai mic de boli de inimă și factori de risc, cum ar fi hipertensiunea arterială.

Un motiv poate fi faptul că merele conțin fibre solubile. Această fibră este, de asemenea, asociată cu un risc mai mic de boli de inimă.

Un alt motiv poate fi faptul că oferă polifenoli. Unii dintre aceștia pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

De asemenea, consumul de mere cu o șansă redusă de accident vascular cerebral.

Așadar, merele promovează sănătatea inimii în mai multe moduri. Sunt bogate în fibre solubile, care ajută la scăderea colesterolului. De asemenea, au polifenoli legați de scăderea tensiunii arteriale și șansele de accident vascular cerebral.

Reduce riscul de diabet


Consumul de mere poate reduce, de asemenea, riscul de diabet de tip 2.

Consumul de mere și pere a fost asociat cu o reducere cu 18% a riscului de diabet de tip 2.

Doar o porție pe săptămână poate reduce riscul cu 3%.

Cantitatea mare de polifenol quercetină din mere ar putea explica acest efect benefic.

Așadar, consumul de mere este legat de un risc mai scăzut de diabet de tip 2, datorită conținutului lor de polifenoli.

Poate promova sănătatea intestinală


Merele conțin pectină, un tip de fibre care acționează ca un prebiotic în microbiomul intestinal, iar un intestin sănătos este adesea cheia pentru o sănătate mai bună.

Deoarece fibrele alimentare nu pot fi digerate, pectina ajunge intactă la colon, promovând creșterea bacteriilor bune. În special, îmbunătățește raportul dintre Bacteriodetes și Firmicutes, cele două tipuri principale de bacterii din intestin.

Noi cercetări sugerează că, prin modificarea benefică a microbiotei intestinale, merele pot ajuta la protejarea împotriva bolilor cronice precum obezitatea, diabetul de tip 2, bolile de inimă și cancerul.

Aladar, tipul de fibre găsite în mere îmbunătățește bacteriile prietenoase cu intestinul, motiv pentru care se crede că fructele ajută la protejarea împotriva bolilor cronice.

Pot ajuta la prevenirea cancerului


Antioxidanții din mere pot oferi efecte benefice împotriva anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul pulmonar, de sân și al tractului digestiv.

Unele studii sugerează că aceste efecte pot fi atribuite polifenolilor din mere care împiedică înmulțirea celulelor canceroase.

Mai mult, un studiu efectuat pe femei a raportat că aportul mai mare de mere a fost legat de un risc mai mic de deces cauzat de cancer.

Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pe oameni pentru a înțelege mai bine posibila legătură dintre mere și prevenirea cancerului - de exemplu, pentru a identifica cantitățile adecvate și momentul optim de consum.

Așadar, conținutul de fibre și antioxidanți din mere a fost asociat cu o șansă redusă de a face anumite tipuri de cancer.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pe oameni.

Ar putea ajuta la combaterea astmului


Merele bogate în antioxidanți pot ajuta la reducerea inflamației căilor respiratorii legate de astmul alergic.

Coaja de măr este bogată în quercetină antioxidantă, care poate ajuta la reglarea sistemului imunitar și la reducerea inflamației. Teoretic, acest lucru ar putea face merele eficiente împotriva fazelor târzii ale răspunsului la astmul bronșic.

Studiile din laboratoare și pe animale sugerează că quercetina poate fi potrivită pentru boli inflamatorii alergice cum ar fi astmul și sinuzita.

Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări, în special la oameni.

Așadar, merele conțin compuși antioxidanti și antiinflamatori care pot ajuta la reglarea răspunsurilor imunitare și pot proteja împotriva astmului.




Sursă: healthline.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod