Un medicament nou pentru diabet tip 2, pe lista medicamentelor compensate 100%

Un medicament inovator pentru tratamentul diabetului tip 2 a fost introdus pe lista medicamentelor compensate 100% din România.
La pacienții tratați cu acest nou medicament inovativ, s-a constatat o reducere cu 38% a cazurilor de deces datorate complicațiilor cardiovasculare  și o reducere cu 32% a tuturor cauzelor de mortalitate, conform unui studiu care a fost dedicat rezultatelor cardiovasculare la pacienții cu diabet tip 2 și boala cardiovasculară instalată.

Acest tratament inovativ pentru diabetul  tip 2 (DZ2) este singura terapie cu beneficii importante în prevenirea mortalității de cauză cardiovasculară disponibila pacienților din Romania în regim de compensare 100% în cadrul Programului Național de Diabet

Începând cu luna iulie 2018, noul tratament inovativ pentru diabet zaharat tip 2 introdus pe piață de Boehringer Ingelheim  este inclus în Programul Național de Diabet Zaharat și se poate elibera gratuit pacienților cu diabet tip 2, conform protocolului terapeutic.



Diabetul de tip 2 este cea mai des întâlnită formă de diabet, reprezentând 85-95% din totalul cazurilor de diabet4. 11,6% dintre românii cu vârsta între 20 şi 79 de ani suferă de diabet zaharat tip 2, ceea ce înseamnă aproximativ 2 milioane de persoane, fapt ce ne situează pe locul I în Europa la prevalența acestei boli2.

Noua moleculă este prima medicație antidiabetică orală (ADO) aprobată la nivel global, care a demonstrat reducerea cu 38% a riscului de deces de cauză cardiovasculară (CV) la persoanele cu diabet tip 2 si boala CV instalată, și singura disponibilă acum și în România în cadrul Programului Național de Diabet.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod