7 alimente care îți țin de foame pentru mai mult timp

Ți s-a întâmplat să ți se facă foame cu mult înainte de prânz, deși ai mâncat micul dejun?
Este una dintre cauzele care ne determină pe mulți dintre noi să consumăm gustări nesănătoase, bogate în zahăr și grăsimi, cu un conținut ridicat de calorii.

Dar ce poți face pentru a evita senzația intensă de foame? Se pare că tot alimentele sunt soluția, dar secretul este să le alegi pe cele sățioase, care reduc foamea și te ajută astfel să slăbești. Descoperă șapte alimente care îți țin de foame pentru mai mult timp:

Ouăle

Există un motiv pentru care ouăle sunt consumate de obicei la micul dejun. Un studiu recent efectuat de cercetătorii americani a dezvăluit faptul că persoanele supraponderale care au mâncat ouă la micul dejun au resimțit senzație de foame mai târziu decât cele care nu au consumat ouă la prima masă din zi. Participanții la studiu aveau un nivel mai mic de grelină, un hormon care stimulează apetitul, și un nivel ridicat de peptină, hormonul care îi transmite creierului mesajul că stomacul este plin.
Ouăle sunt o combinație perfectă de proteine și grăsimi, fiind astfel alimentul ideal pentru micul dejun.

Avocado

Pulpa verde și cremoasă a fructului de avocado nu este doar gustoasă, ci este și bogată în fibre și grăsimi mononesaturate, benefice pentru inimă. Cu alte cuvinte, avocado poate fi alimentul ideal care te ajută să ții foamea la distanță pentru mai mult timp. Alimentele bogate în fibre și grăsimi sunt digerate mai greu, ceea ce îți oferă senzația de sațietate pentru mai mult timp. De asemenea, acidul oleic conținut de avocado îi transmite creierului că stomacul este plin. Dar nu uita că avocado are multe calorii, prin urmare ar trebui să consumi numai jumătate de fruct la o masă (aproximativ 140 de calorii).

Leguminoasele

O porție de fasole, linte, năut sau chiar arahide îți oferă combinația perfectă de proteine slabe, carbohidrați și grăsimi bune, care dau senzația de sațietate pe termen lung. Această combinație de nutrienți menține zahărul din sânge la un nivel stabil pentru mai mult timp și previne apariția senzației de foame.

Iaurtul grecesc

Bogat în calciu și cu un conținut minim de zahăr, iaurtul grecesc are un conținut ridicat de proteine. O porție de 170 de grame de iaurt grecesc conține 20 de grame de proteine, dublu față de un iaurt normal și aproape la fel cât o porție de carne slabă.
Proteinele sunt cele care îți oferă senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Supele și ciorbele

Dacă mănânci mai multe supe și ciorbe, vei pofti mai puțin la alimente nesănătoase. Potrivit unui studiu recent efectuat la Universitatea din Pennsylvania, Statele Unite, femeile care au mâncat supă de pui pe post de gustare de dimineață au consumat cu 100 de calorii mai puțin la prânz decât femeile care și-au început dimineața cu o mâncare de pui cu orez. Conținutul ridicat de apă al supei este responsabil pentru senzația de sațietate prelungită, dar și legumele bogate în fibre din supă sau temperatura ridicată au același efect. Specialiștii consideră că atunci când sunt consumate, lichidele fierbinți pot reduce apetitul. Dar ai grijă să alegi supe și ciorbe cu carne slabă și legume, și evită supele-cremă sau pe cele cu smântână, care sunt grase și au valori calorice ridicate.

Migdalele

Toate nucile conțin grăsimi sănătoase, benefice pentru inimă, dar migdalele conțin cele mai multe fibre, ceea ce te ajută să te simți sătul pentru mai mult timp. Dacă vei mânca aproximativ 15 migdale între prânz și cină poți scăpa de senzația de oboseală care apare de obicei în jurul orei 16, dar și de tentația de a-ți cumpăra o gustare nesănătoasă și cu multe calorii.
Secretul este să nu mănânci prea multe migdale, pentru că sunt bogate în grăsimi și au un conținut ridicat de calorii.

Ardeiul iute Cayenne

Acest condiment este recunoscut pentru proprietățile sale de a reduce apetitul. Cercetătorii de la Universitatea Purdue din Statele Unite au descoperit că persoanele care au adăugat o jumătate de linguriță cu fulgi de ardei iute cayenne la o masă au consumat cu 60 de calorii mai puțin la masa următoare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod