Semne ale menopauzei pe care le ignoră femeile de obicei

Multe semne ale menopauzei trec neobservate de către femei, deoarece le atribuie altor afecțiuni. În general, femeile asociază bufeurile cu menopauza.
Deși bufeurile sunt unul dintre cele mai recunoscute simptome ale menopauzei, există și simptome mai puțin evidente. Acest lucru este datorat parțial faptului că acestea pot fi provocate de alte afecțiuni. Cu toate acestea, atunci când pui toate simptomele cap la cap și iei în considerare și vârsta, poate deveni evident că aceste simptome asociate sunt cauzate de menopauză. Femeile trec printr-o etapă de perimenopauză de dinaintea menopauzei și printr-o etapă ulterioară numită postmenopauză. Simptomele pot apărea în orice stadiu. Iată câteva simptome ale menopauzei la care ar trebui să fii atentă!

Ce semne ale menopauzei sunt de obicei trecute cu vederea de femei?


1. Transpirații nocturne


Transpirațiile nocturne sunt de fapt bufeurile care apar în somn. Pot apărea senzații de căldură în timpul zilei, dar vei avea transpirații nocturne la un moment dat.
Acestea ar putea fi însoțite de hiperdroza generală secundară, care este transpirație excesivă. Dacă ai transpirații nocturne ca un simptom al menopauzei, nu există niciun tipar pentru acestea. Pot varia de la severe la ușoare sau moderate. Pot sau nu să te trezească în timpul nopții. Pot dura de la un minut la cinci minute, media fiind de trei minute. Pot să apară mai multe într-o oră, o dată pe zi, o dată pe săptămână sau oricum altfel.

2. Probleme cu somnul


Multe femei au probleme cu somnul. Acest lucru poate fi cauzat de transpirațiile nocturne sau de fluctuațiile hormonale. Femeile pot începe să sforăie și, în cazuri extreme, pot chiar suferi de insomnie. Uneori, femeile care suferă de tulburări de somn cauzate de menopauză pot dezvolta apnee în somn. Această afecțiune este caracterizată de perioade scurte de timp în care respirația se oprește în timpul somnului.
În alte cazuri, femeile dorm numărul normal de ore, dar calitatea somnului are de suferit, astfel că se trezesc obosite.

3. Dezechilibre hormonale


Menopauza este practic un mare dezechilibru hormonal. Ovarele produc în mod progresiv mai puțin estrogen și mai puțin progesteron. Acest lucru face ca menstruațiile să fie neregulate și, în cele din urmă, să dispară. Dezechilibrul hormonal nu este chiar un simptom. Este mai mult o cauză a menopauzei. Din acest motiv, este și cauza simptomelor menopauzei. Deși există terapii de substituție hormonală, este adevărat că dezvoltarea unui dezechilibru hormonal este o parte a înaintării în vârstă. Nu există niciun tratament.

4. Sângerări uterine


Sângerarea în timpul sau după menopauză nu este normală. Este adevărat că poți avea menstruații intense atunci când ești în perimenopauză, dar orice sângerare uterină în afara acestei perioade ar trebui luată în serios.
Perimenopauza poate cauza apariția polipilor (creșteri non-canceroase care se pot forma pe căptușeala uterului sau pe colul uterin), atrofiei endometriale, hiperplaziei endometriale. Toate acestea pot provoca sângerări uterine, așa că este important să consulți un medic, pentru a determina dacă ai oricare dintre aceste afecțiuni.

5. Schimbări de dispoziție


Având în vedere că femeile pot avea dezechilibre hormonale, acestea pot avea, de asemenea, și schimbări de dispoziție. Hormonii controlează în principiu starea ta de spirit, așa că nu îți face griji dacă observi că reacționezi ciudat la diferite situații. Chiar și mai rău, este posibil să nu îți poți controla foarte bine emoțiile pentru o perioadă de timp. Poți reacționa exagerat la cele mai simple lucruri sau poți fi deprimată.
Dacă ai mai avut probleme cu depresia în trecut, s-ar putea ca aceasta să se înrăutățească. Alți factori de stres din viața ta pot să complice problemele cu schimbările de dispoziție.

6. Probleme cu memoria


Problemele cu memoria nu sunt la fel de severe precum demența sau amnezia, dar pot fi enervante. Femeile nu își pot găsi cuvintele în anumite situații sau nu pot găsi lucruri simple, cum ar fi cheile sau telefonul. Aceste probleme pot fi cauzate de dezechilibrele hormonale sau de stres.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod