Sănătate: 10 simptome ale anemiei. Testează-ţi fierul din organism!



Studiu: „Anemia este slăbiciunea ta! Testează-ţi fierul!”


Potrivit unei cercetări efectuate în luna martie, două din zece femei tinere nu şi-au făcut niciodată analizele pentru determinarea nivelului de fier din organism, în vreme ce mai puţin de 10% dintre persoanele intervievate şi-au făcut analizele complete în acest sens anul trecut.

Potrivit rezultatelor cercetării, femeile intervievate cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, cunosc faptul că anemia poate fi cauzată de lipsa de fier din organism şi sunt conştiente de importanţa unui nivel optim de fier pentru sănătate.
Cu toate acestea, deşi aproximativ 60% dintre respondente au menţionat la cel mai recent consult medical efectuat dintr-un alt motiv şi că suferă de lipsă de energie şi de performanţă în activităţile zilnice, precum şi că prezintă o stare de slăbiciune fizică, numai 13% dintre acestea au spus că ar merge special la medic pentru a investiga aceste simptome.

Studiul a fost efectuat la iniţiativa Asociaţiei „Anemia Working Group România” (AWG), iar rezultatele arată nivelul de cunoştinţe al publicului feminin cu privire la anemia prin carenţă de fier.
Cercetarea face parte din iniţiativa de informare a publicului „Anemia este slăbiciunea ta! Testează-ţi fierul!”, care îşi propune să crească nivelul de cunoştinţe al femeilor active cu privire la anemia prin carenţă de fier şi asupra riscurilor la care pacientele se expun în cazul în care nu corectează această stare printr-un tratament corect, recomandat de medic.

Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 30% din populaţia din întreaga lume suferă de anemie, 2 miliarde de persoane, iar 50% dintre aceste cazuri sunt corelate cu lipsa unui nivel optim de fier în organism.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod