Prostatita sau inflamatia prostatei

Tipuri si simptome 1. Prostatita acuta bacteriana

Aceasta forma de prostata este cea mai rar intalnita din cele 4 tipuri de prostata si se trateaza toata viata. Din fericire, aceasta forma este cel mai usor de diagnosticat si poate fi trata eficient.

Simptome:

-frisoane;
-febra;
-durerea in partea din spate si la nivelul zonei genitale;
-urinari frecvente si urgente, mai ales noaptea;
-urinarea este dureroasa, usturatoare;
-durere in tot organismul;
-infectie tractului urinar este evidentiata de prezenta globulelor rosii din sange si bacteriilor in urina.

Tratamentul se realizeaza cu antimicrobiene, medicamente care ucid microbii, organisme care pot fi vazute numai cu ajutorul microscopului,
bacteriile, virusurile si ciupercile.


Antimicrobienele includ antibiotice si medicamente asemanatoare.


2. Prostatita bacteriana cronica

Este tot o afectiune mai rar intalnita, care apare cand bacteria gaseste o pata pe prostata unde pot supravietui. Infectia tractului urinar in cazul barbatilor diaspare, dar dupa un timp revine cu aceeasi bacterie.

Pentru tratament, de regula, se apeleaza la antimicrobiene pentru o perioada mai lunga de timp. Oricum, antimicrobianele nu vindecat intotdeauna aceasta infectie.


3.
Prostatita cronica - Sindromul de Durere Pelviana  


Aceasta afectiune este cea mai comuna forma de prostatita dar cel mai putin cunoscuta. Prostatita cronica poate fi intalnita la barbatii de toate varstele.

Simptomele apar si dispar fara avertizari, si aceastea pot fi inflamatorii sau non-inflamatorii.

In cazul formei inflamatoare, urina, sperma si lichidul prostatic contin un anumit tip de celule pe care organismul le foloseste pentru a lupta impotriva infectiei, dar nu a fost gasita nicio urma de bacterie.


In cazul celei de-a doua forma, non-inflamatorii, nici macar celulele care lupta impotriva infectiilor nu sunt prezente.

4. Prostatita inflamatorie asimptomatica


Pacientul este diagnosticat cu aceasta afectiune cand acesta nu se plange de durere sau disconfort dar are celule impotriva infectiei prezente in lichidul prostatic si in sperma.  

De obicei, doctorii descopera aceasta forma de prostatita cand se uita peste cauza infertilitatii sau peste testele pentru cancer la prostata.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod