Prostatita sau inflamatia prostatei

Diagnosticare Doctorul efectueaza un Examen Rectal Digital (ERG) prin introducerea unui deget, acoperit de o manusa cu lubrifiant, in rectul pacientului, chiar in spatele prostatei. Astfel, doctorul poate simti prostata si isi poate da seama daca aceasta este umflata sau sensibila.

Doctorul poate diagnostica forma bacteriana a prostatitei prin examinarea unei mostre de urinei la microscop. De asemenea, mostra poate fi trimisa la laborator pentru a completa cultura. Intr-o cultura de urina, bacteria poate creste, deci, aceasta poate fi identificata si se poate teste rezistenta la diferite tipuri de antibacteriene.


Pentru a confirma infectia la prostata, doctorul poate solicita 2 mostre de urina: una inainte si alta dupa mesaj.

Pentru a imbunatatii mesajul prostatei, doctorul la introduce degetul acoperit de o manusa data cu lubrifiant in rectul pacientului, ca si in cazul ERG, loveste prostata pentru eliberarea lichidului din glanda.

Mostra de urina dupa mesaj va contine numai lichid prostatic. Daca cea de-a doua mostra de urina contine bacterii si celule care lupta impotriva infectiilor si care nu au fost prezente in prima mostra de urina, acest fapt sugereaza ca prostata are o infectie.


Pentru diagnosticarea prostatitei cronice doctorul trebuie sa elimine toate celelalte cauze ale simptomelor urinare, cum ar fi: pietre la rinichi, afectiuni ale vezicii urinare si infectii.

Dat fiind faptul ca trebuie tinut seama de simptomele mai multor afectiuni, doctorul poate solicita un set complet de teste, inclusiv cu ultrasunete sau imagini cu ajutorul rezonanatelor magnetice, biopsie, teste la sange si teste pentru a vedea daca vezica urinara functioneaza cum trebuie.

Daca celelalte cauze posibile ale simptomelor sunt eliminate, doctorul poate pune diagnosticul de prostatita cronica sau Sindromul de Durere Pelviana.


Pentru a intelege simptomele si pentru administrarea unui tratament corespunzator, doctorul iti poate pune o serie de intrebari dintr-un chestionar standard, Indexul simptomatic al prostatitei cronice (CPSI).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod