Infectiile vulvei si vaginului

Vulva si vaginul sunt sediul a numeroase infectii produse de o mare varietate de germeni. Aceste infectii, adesea recidivante, trebuie sa fie diagnosticate pentru a evita riscul de complicatii.

Consultul ginecologic implica examinarea sistematica a vulvei si a vaginului. Unele afectiuni se manifesta prin prurit, uneori dureri, dar o parte dintre ele nu au nici un semn.

Infectiile vulveiVulva este constituita din organele genitale externe ale femeii (labii mari, labii mici, clitoris). Alcatuita din tegument, ea asigura protectia organelor genitale interne. In afara cancerelor (rare), poate fi sediul a numeroase boli. Mancarimea (prurit) este principalul simptom al afectiunilor vulvei, din care cele mai frecvente sunt infectiile.

Vulvita. Este o inflamatie a vulvei, care poate avea diferite cauze. Cea mai frecventa este vulvita produsa de ciuperca Candida albicans, care produce prurit, roseata, edem responsabil de durerea din timpul contactului sexual (dispareunie) si arsuri la sfarsitul mictiunii. Aceste leziuni survin frecvent dupa un tratament antibiotic si sunt favorizate de diabet. Alte vulvite sunt produse de paraziti (Trichomonas vaginalis), de bacterii (gonococ, Hemophilus vaginalis); ele pot fi produse si de iritatii sau alergii (tratament local, produse de igiena etc.). In functie de cauza identificata, tratamentul consta in aplicarea locala de creme antipruriginoase sau antiseptice, tratament antimicotic, antibacterian etc. In formele cu transmitere sexuala, se recomanda tratamentul partenerului. Tratamentul vulvitelor produse de iritatii sau alergii consta in identificarea si eliminarea cauzei.

Herpesul genital. Herpesul genital, al carui agent principal este virusul Herpes simplex 2 (HSV2), este o boala cu transmitere sexuala a carei frecventa este in crestere in intreaga lume. Primo-infectia se manifesta prin arsuri intense la nivel vulvar, asociate cu o eruptie veziculara caracteristica. Aceasta lasa locul unor ulceratii superficiale zemuinde, al caror lichid este foarte contagios. Tratamentul este local si general (antiviral). Recidivele sunt frecvente.

Condiloamele (sau creasta-de-cocos). Condilomul genital este o tumora cutanata sau mucoasa de origine virala (papillomavirus). El poate avea diferite forme, dintre care excrescentele cutanate rozate sau cenusii sunt usor de recunoscut. Tratamentul acestei boli cu transmitere sexuala este local (pomada), fiind folositi diferiti agenti fizici pentru distrugerea excrescentelor. Se impune tratarea partenerilor sexuali.

Bartholinita. Cele doua glande Bartholin se afla in muschiul constrictor al vulvei (muschi superficial al peretelui vaginal). Canalul excretor al glandelor se deschide intre labiile mici si himen. Rolul lor este de a secreta permanent, dar mai ales in timpul contactului sexual, un lichid incolor care contribuie la lubrifierea vaginului. Inflamarea glandelor Bartholin (bartholinita) se manifesta prin tumefierea rosie si dureroasa a portiunii posterioare a vulvei, asociata cu febra. In continuare se poate forma un abces, cu tumefactie si puroi subiacent. La debut, tratamentul consta in administrarea de antibiotice. Daca exista abces, tratamentul este chirurgical. In caz de recidiva sau de infectie cronica, este necesara deschiderea canalului excretor (marsupializare) sau ablatia glandei.

Infectiile vaginuluiVaginul are o capacitate remarcabila de aparare, gratie unui ecosistem bacterian, flora Doderlein, care creeaza un mediu de protectie fata de infectii. Vaginitele (inflamatia peretilor vaginali) apar atunci cand echilibrul florei vaginale este distrus, in general ca urmare a unei infectii. Ele sunt in majoritate asociate cu infectia vulvei; in acest caz vorbim de vulvo-vaginite. Semnul principal de vaginita este secretia exagerata, uneori urat mirositoare, albicioasa (leucoree sau poala alba). La aceasta se adauga uneori sangerari, senzatie de arsura, prurit si durere la contactul sexual.

Vaginozele bacteriene. Produse de bacteria Gardnerella vaginalis, ele se manifesta prin secretie abundenta, cenusie si mirositoare, fiind tratate cu antibiotice.

Vaginitele micotice cu Candida. Infectia vaginala cu ciuperca Candida albicans este frecventa. Ea produce inrosirea vulvei, secretie albicioasa abundenta, prurit local intens si uneori dureri la mictiune. Analiza secretiei vaginale permite identificarea germenului, iar tratamentul consta in antifungice pe cale locala (vaginala) sau generala. Se trateaza si partenerul sexual.

Vaginitele parazitare cu Trichomonas vaginalis. Infectiile cu acest parazit sunt foarte frecvente si produc prurit, secretie abundenta cu miros neplacut. Tratamentul pacientei si al partenerului sexual permite evitarea recidivelor.

Importanta supravegherii medicaleInfectiile vaginale sunt adesea discrete si prezinta risc de diseminare la intregul aparat genital. Ele sunt, de exemplu, implicate direct in aparitia salpingitelor acute (infectii ale trompelor uterine), care prezinta risc de sterilitate. Este deci importanta urmarirea regulata de catre ginecolog (sau medic de familie).Daca este depistata o infectie, trebuie tratati si partenerii sexuali. Fara aceasta masura de precautie elementara, riscul de recidiva sau de transmitere a infectiei este major.

Informatii furnizate de www.raobooks.com din cartea "Viata Sexuala", aparutala Editura Rao

Daca vrei sa afli care este cea mai apropiata farmacie de unde potiachizitiona un anumit medicament, apeleaza la motorul de cautare aflatin paginile Eva.ro.
 

Comentariile 201-250 din 307

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ramo pe 10 Mar 2009, 20:51
    Haemophilus

    Medicul ginecolog mi-a spsu ca am Haemophilus si ca trebuie administrat Zanocin...mentionez ca a fost recoltata lama cand eu eram pe antibiotic de o saptamana.Am fost si in alta parte si acolo nu mi-aiu gasit nimic.....oricum nu mai stiu dupa cine sa ma iau.Intrebarea mea este daca as mai putea ramane insarcinata??????eu oricum ma tratez

    0
    0

  • alina pe 8 Mar 2009, 12:17
    buna ziua

    am si eu nevoie de ajutorul vostru ami curge din vagin unn lichid verde foare constistent ce se antampla ? si la ginecolog imi este teama sa ma duc va rog ajutati_ma

    0
    0

  • andreea pe 28 Feb 2009, 10:41
    ajutor

    de vreo 3-4 luni ma confrunt cu o scurgere vaginala alba uneori si URAT mirositoare.VA ROG SA IMI SPUNETI CUM MA POT TRATA.VA ROGGGGGG

    0
    0

  • BebE pe 23 Feb 2009, 21:56
    mancarimi vaginale , senzatie de urinare continuua

    Buna seara , de cateva luni ma confrunt cu aceste probleme.: mancarime vaginala, senzatie de urinare continuua, usturimi grave la urinare dupa contactul sexual . Am tot fost la ginecolog , am urmat peste 5 tratamente, dar tot nu scap de aceste probleme ! Va rog sa-mi dati un sfat ce as mai putea face (poate remedii naturiste daca medicamentele nu ajuta ) ... Multumesc ...

    0
    0

  • maftei pe 23 Feb 2009, 12:55
    scurgere vaginala

    asi dori un sfat ce sa fac.am scurgere albicioasa si branzoasa si urat mirositoare a peste si rar ami apar taeturi si mancarimi nu stiu ce sa fie boala sau infectie.Mie cam frica sincer vreau un sfat ce poate fi

    0
    0

  • ionela pe 10 Feb 2009, 11:12
    durere vaginala

    de aproape o saptamama am o durere vaginala dar numai la inceputul actului sexual. ma doare ingrozitor ,durerea se manifesta numai la intrarea in vagin ,si sunt perioade cand nu ma umezesc.va rog sa ma ajutati .astept raspuns pe adresa de email.

    5
    0

  • dana pe 9 Feb 2009, 19:22
    o intrebare

    In luna noiembrie am avut o eruptie pe piele bube ca niste cosuri care ma mancau.Am mers la doctor dermatolog,mi/a dat fel de del de unguente,dar dupa ce am facut analizele mi s/a spus ca am un focar mare de infectie in corp si o anemie mare.M/au trimis la reumatologie,doctorul de acolo a spus ca nu e nimic legat de specialitatea lui,am plecat la ginecolog,mi s/a spus ca am la ovarul stang infectie*o scurgere alba( si mi/a dat tratament*niste antibiotic/clotrimazol/ o capsula la 3 zile........dar eu nu pot dormi de mancarimea de pe piele...ma ustura si ma mananca tot corpul....iar doctorita dermato o zis ca nu/i de competenta ei...unde sa ma mai duc? si ce sa fac sa/mi treaca mancarimea si usturimea de pe piele?.....va rog frumos,dati/mi un raspuns...multumesc...

    1
    3

  • andra pe 2 Feb 2009, 14:21
    infectie vaginala

    de 2 zile am o secretie alba coagulata la nivelul vaginului, urmata si de niste mancarimi insuportabile.pe langa asta, usturimi la nivelul clitorisului si vulvei. partenerului meu i-au aparut niste pete rosii in partea superioara a organului sexual, dar dupa o zi i-au trecut. ce putem sa facem, un tratament, sau ceva... asteptam un raspuns. va multumim!

    2
    0

  • Letaaa pe 27 Ian 2009, 20:19
    Geny

    De cateva zile am mancarimi ingrozitoare plus dureri daca ma apas asa , la ovare,si o secretie albicioasa si cu usturimi dupa ce urinez. Am 18 ani si sunt virgina,deci nu e cv luat prin contact sexual:)

    0
    0

  • vali pe 27 Ian 2009, 11:09
    scurgeri si mancarimi

    buna! de 2 zile prietena mea a observat ca are o scurgere vaginala cu un lichid alb fara miros si mancarimi interioare foarte mari. a urmat un tratament cu anticonceptionale si pt reglarea hormonilor sa fie de la asta? sau cauza poate fi si alta.? de asemenea a mai acuzat dureri de sani...suntem putin cam ingrijorati...asteptam un raspuns cat mai rapid...va multumim!

    5
    0

  • V.A. pe 26 Ian 2009, 11:37
    Dureri

    Buna! prietena mea s-a plans, dupa consumarea actului sexual, de dureri si inflamari ale labiilor! este prima oara cand se intampla desi avem o viata sexuala foarte activa! Va rog sa-mi raspunde-ti cat mai repede posibil deoarece sunt foarte ingrijorat pentru ea! V-a multumesc

    1
    0

  • emilia pe 23 Ian 2009, 23:28
    arsuri cand urinez

    acum vreo luna si cva am faqt prostia sa ma spal q apa rece in zona intima pt k a 2a zi dimineata trebuia sa o fac q prietenul meu....a doua zi am faqt-o q prietenul meu iar seara am inceput sa am arsuri in timp c urinam....am inceput sa iau tratament si sa beau ceaiuri pt infectie urinara dar nu m-am dus la ginecolog....d atunci am tot luat tratamen iar knd imi trecea dupa kteva zile iar o faceam q prietenul meu dar mereu noi ne protejam....si d o luna mi-a trecut infectia d vreo 2-3 ori si imi apare knd am contact sexual.....nu am dureri d burta dar urinez des si am arsuri.....nu prea as vrea sa merg la ginecolog deoarece mama nu stie k nu mai sunt virgina si nu as vrea sa afle.....va rog spuneti-mi c sa fac.

    0
    0

  • anna n pe 22 Ian 2009, 20:46
    mancarime

    de cam doua saptamani am aceste mancarimi exterioare.ma mananca din ce in ce mai rau.nu am nici un fel de bubite sau chestii dastea decat ca sunt f rosie.nu stiu ce se intampla?ce ma sfatuiti in afara de medic

    0
    1

  • marya pe 16 Ian 2009, 14:54
    scurgeri mirositoare si cu mincarime

    si eu ma confrunt cu aceste probleme cam de vre-un an.a aparut secretii urit mirositoare si am si mincarime.am cosultat 2 medici diferiti ,mi-au dat tratament cu antibiotic si ovule pt irigatii vaginale.le-am urmat ,dar se repeta intr-un an de zile pot sa spun ca s-au repetat de vreo 4 ori ,trece dupa aplicarea tratamentului si apoi reapare.poate sa ne raspunda cineva,e ceva periculos ,de ce nu se vindeca ?astept raspuns MULTUMESC FRUMOS

    1
    1

  • d.m. pe 12 Ian 2009, 15:02
    infectie

    Buna,in urma cu ceva timp am avut mancarimi f. mari mai ales dupa menstruatie si scurgeri albicioase.Acum nu mai am mancarimi de cateva luni fara sa urmez nici un tratament,am in continuare scurgeri albicioase,nu tot timpul,dar dupa menstruatie am scurgeri maronii cu mici cheaguri mai inchise tot maronii si uneori cu miros.Va rog sa-mi dati un raspuns.....Va multumesc f.mult!

    0
    0

  • gabriela pe 10 Ian 2009, 19:50
    infectie

    De cateva luni imi curge o chestie albicioasa fara miros zilnic rar am usturimi si mancarimi am 13 ani si i-am zis mamei mele dar nu am mers la nici un medic pana acum deoarece imi este rusine daca ati putea sa imi trimite-ti un tratament pe mail as fii foarte recunoscatoare

    4
    0

  • andra pe 4 Ian 2009, 02:41
    pentru doriana

    si eu am exact aceeasi problema ca si tine, doriana...tot cam de atata timp. eu am 15 ani si imi e frica/rusine sa merg la medicul ginecolog. nu am spus nimanui, nici macar mamei dar ma tot gandesc sa nu fie ceva grav. nu stiu ce sa fac...

    0
    0

  • doriana pe 2 Ian 2009, 11:06
    despre infectie

    cred ca am o infectie vaginala deoarece are un miros urat chiar si dupa ce ma spal si in timpul actului sexual si cateodata imi curge cava asemanator cu sperma.va rog din suflet sa ma ajutati ca de 2 ani simt asta.va rog ajutati-ma.

    1
    0

  • otilia pe 1 Ian 2009, 15:27
    iriatie

    De 2 zile am o iritatie la labii...ma ustura la contacul sexual...este doar o roseata si un pic umflat.atat.nu stiu ce sa iau.multumesc

    3
    0

  • Miri pe 31 Dec 2008, 09:09
    infectie

    Cam de 3 saptamani am o scurgeri abundenta albicioasa si consistenta,nu este mirositoare. De cateva zile a inceput sa ma si usture si ma doare si partea de jos abdomenului, sanii sunt mai tari si par dor putin la atingere. Mai am o nelamurire: dupa cat timp iti dai seama ca esti insarcinata,adica dupa cate luni e vizibila sarcina,poti fi insarcinata si peste menstruatie? Va multumesc!

    0
    1

  • irina pe 21 Dec 2008, 00:46
    infectie

    va rog sami spuneti ce as putea folosi am dureri vaginale mancarimi insuportabile mentionez ca sunt foarte igienica ma spal zilnic si sunt casatorita fac sex numai cu sotu si cam de 3 ori pe an mi se intampla asta va multumesc si astept un raspuns urgent

    0
    0

  • Alin pe 20 Dec 2008, 01:48
    Posibil infectie

    eu si prietena mea avem contact sexual de 3 4 ori pe zi si de o saptaman se plange de o durere atunci cand intru si o ustura si dupa ce ies inca persista usturimea .Multumesc mult astept un raspuns pe Angeles2106@yahoo.com va rog mult

    0
    0

  • andreea pe 15 Dec 2008, 06:29
    mancarimi

    buna ma numesc andreea si am 20 de ani vreau si io sami raspundeti la o intrebare de doua saptamani am o scurgere alba si urat mirositoare si ma mamanca foarteeeeeeeeeee tare nu stiu ce sa fac ca nu mai suport va rog ajutatima

    0
    1

  • Ştirbu Emanuela pe 12 Dec 2008, 18:04
    infectie

    am observat ca am niste scurgeri destul de abundente albicioase putin spre verde..dar nu miros...parca ar fi normal..dar am niste mancarimi de ma seaca pe creier...nu le mai suport...ce sa iau?

    0
    1

  • cristina pe 26 Nov 2008, 16:38
    ajutati-ma

    buna as vrea sa stiu si eu dak este normal sa imi curga o secretie alba uneori urat mirositoare daca sunt virgina va rog yo mult ajutati-ma

    0
    0

  • a.s pe 25 Nov 2008, 12:07
    nu mai suport

    buna ... ajutati-ma si pe me va rog... de aproape o luna am niste scurgeri alb verzui... f urat mirositoare , acestea fiind insotite de mancarimi groaznice....e prima data cand ma confrunt cu asa ceva...c tratament pot urma ?

    0
    0

  • Nycko pe 24 Nov 2008, 02:04
    am vulvovaginita candidozica..

    De aproximativ 4 ani am vulvovaginita si candida.Asa mi`au iesit la lame.Am urmat tratamente diverse date de medici diferiti..dupa tratament timp de 7 zile incepea din nou sa se dezvolte.Am realizat ca pana nici doctoritele din ziua de azi nu au o pregatire exceptionala desi cabinete sunt la tot pasul dar in schimb scopul este banul si nu tratarea pacienului cat mai bine posibil...un tratament care il considera ei fiind bun pt simtomele respective ale pacietei dar nicidecum daca si pacienta rezista la tratament sau daca asocierea de medicamentele date sa faca bine sau rau.De 1 an de zile sunt plecata din tara.Si aici unde sunt acum e mai greu cu consultul ca nu stau intr`o zona unde cunosc si e f departe.De aproximativ 6 luni am simptomele vulvovaginita/candidoza care apare de cate 2 ori intr`o luna x cu 6 aprox de 18 ori am avut in 6 luni.Doar pe perioada ciclului ma lasa in pace..in rest..la mine in lunile astea asa a fost :cateva zile scurgeri abundente,alte zile uscaciune,alte zile ciclu.

    2
    0

  • aura pe 20 Nov 2008, 13:40
    mes

    buna, am nevoie de un sfat va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra inainte cu 2-3 zile de ciclu am o secretie maronie fara miros. ce sa fie? am asta de cateva luni. va multumesc!

    0
    0

  • andra pe 10 Nov 2008, 22:09
    dureri abdominale

    am uitat sa va spun ca scurgerea nu este urat mirositoare,insa si eu am uneori mancarimi interne..la controlul pe care l-am facut acum trei luni cand am facut si lama doctorita de aici mi-a spus sa stau linistita ca sunt femei care au likidul vaginal mai abundent,insa nu m-a linistit delok explicatia ei avand in vedere faptul ca eu am si aceste dureri abdominale..sper sa-mi dati un raspuns ..va multumesc din suflet

    0
    0

  • andra pe 10 Nov 2008, 22:04
    dureri abdominale

    buna fetelor,in ultimul timp am dureri abdominale(de ovare)si o scurgere uneori albicioasa,alteori(dupa menstruatie)maronie,cu mici cheaguri maronii.Trebuie sa va spun ca acum o luna am incetat sa iau anticonceptionalele Yasmine si ma gandesc ca am aceste scurgeri de la ele..insa e ciudat ca persista..si nu stiu de la ce am aceste dureri de ovare( pe care le am si la contactul sexual).Acum vreo 3 luni am facut o lama si mi s-a spus ca nu am nimik,desi eu sincer ma indoiesc ptr.ca simptomele indica altceva..problema este ca locuiesc in strainatate si am facut o programare la un specialist aici,insa mai dureaza trei saptamani pana voi face controlul..Sunt kiar ingrijorata si nu stiu ce sa fac si nu pot saa stau linistita gandindu-ma ca as putea avea o boala grava..

    5
    0

  • irina pe 6 Nov 2008, 17:24
    infectie

    buna ziua....as dori sa stiu si eu daca am vreo infectie...am o scurgere albicioasa galbuie nici apoasa nici solida...dar cu un miros foarte neplacut...va rog daca puteti sami dati vreun tratament ceva pentru ca la ginecolog nu pot ajunge deocamdata...va multumesc

    0
    1

  • bibi pe 5 Nov 2008, 22:48
    candida albicans

    Buna fetelor,acum 2 zile am fost si eu diagnosticata cu candida albicans in secretie vaginala,de meserie sunt asistenta medicala si de aceea va recomand pt cele care se confrunta cu aceasta problema,ovule Poliginax si spalaturi cu irigatorul cu ceai de pelin amestecat cu galbenele.va pup multa sanatate

    0
    0

  • oana pe 5 Nov 2008, 16:53
    dureri si usturimi in timpul actului sexual

    sa-mi raspunda si mie cineva mai informat despre ginecologie...d o saptamana am dureri in timpul actului sexual si usturimi, incat nu pot continua actul sexual...mentionez faptul k am fost cauterizata de negi vaginali, si dupa 2 saptamani d la cauterizare am avut contact sexual si am avut dureri si usturimi :( care dureau doar cat timp penisul era in vagin, dar dak era in afara trecea ... de cand am aflat k am HPV ma protejez cu prezervative.... pe deaspura mai am si chisturi, de astea am aflat in luna mai a acestui an si fac tratament cu anticonceptionalele YASMIN . va rog frumos cine-mi potae spune de ce am acele dureri si usturimi doar in timpul actului sexual. la ginecolog am mers doar k m-am hotarat sa-mi schimb medicul deoarece era prea aglomerata si nu avea timp sa-mi raspunda la intrebari, iar medicul la care am hotarat sa merg m-a progamat p 26 luna asta, si-mi pare atat d mult pana atunci:( ... pls help me:((

    0
    0

  • beatris pe 3 Nov 2008, 15:37
    infectie vaginala

    Am constatat sindromurile unei infectii vaginale de acum 3 sau 4 luni.Va rog sa imi spuneti cum s-ar putea trata.Multumesc

    0
    0

  • silvia pe 30 Oct 2008, 18:54
    pt alina

    draga alina la un moment dat in viata toate femeile ajung la ginecolog nu te ferii el este cel mai in masura sa-ti dea sfaturi si un eventual tratament dute la doctor nu vei patii nimic si nu fii rusinoasa eventual cauta un ginecolog femeie ca sa-ti fie mai usor

    0
    0

  • silvia pe 30 Oct 2008, 18:50
    infectie

    nu stiu ce sa fac sunt insarcinata am facut un test si a iesit pozitiv toate bune insa de o sapt si ceva am dureri abdominale si am niste scurgeri maronii o fi o infectie

    0
    0

  • feier alina pe 30 Oct 2008, 13:22
    infectii vaginale

    scurgere branzoasa ce sa fac nu vreau la ginecolog va rog ajuta-ti-ma

    0
    0

  • dana pe 27 Oct 2008, 10:20
    medical

    de o saptamana i-a aparut sotului meu o umflatura mica pe capul penisului si il doare si ustura in acelasi timp,chiar daca se atinge sau in timpul axului sexual.....imi este teama....si yo am usturimi si niste usoare dureri.VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS SA STIU CE TREB SA FAC.Daca sa merg la medic sau sa iau ceva de la farmacie pentru tratare.am folosit foite,si ma gandesc ca este de la ele.si de cand folosesc foitele si el are o usoar scurgere iar la mine sunt scurgeri cu niste bucati albe!va multumesc

    0
    0

  • georgiana pe 26 Oct 2008, 21:38
    .......

    P.S. poate fi din cauza faptului k am facut sex in timpul menstruatiei?este vreo problema daca fac sex in timpul menstruatiei?

    2
    0

  • georgiana pe 26 Oct 2008, 21:25
    ajutati-ma

    buna ziua...am o problema.de cateva zile am niste mancarimi si usturimi in zona vulvei.din ce cauza am aceste sintome.este vb de vreo infecti sau de vreo iritare?astept raspuns urgent.multumesc

    0
    0

  • eu pe 16 Oct 2008, 19:01
    ajutati`ma

    Buna ziua.. am o problema fosrte mare..am vaginul umflat.. nu ma doare.. simt un discomfort in timpul actului sexual dar nu foarte mare.. va rog spuneti-mi despre ce ar putea fi vorba..!!folosesc ob`uri iar dupa ce mi se termina perioada de ciclu.. mi s umfla vaginul..

    0
    0

  • Diana pe 13 Oct 2008, 19:45
    Buna Ziua

    Cred ca am o infectie am o scurgere branzoasa si usturimi la urinare. Ma puteti ajuta cu ceva tratament .. pentru ca nu vreau sa merg la ginecolog. Mi-a indicat mama sa iau ovule Gynozon dar am alergie la ele. astept raspuns . multumesc

    0
    0

  • gerti pe 4 Oct 2008, 23:30
    infectzii urinare,usturimi,mincarimi

    traiesc intr-o tzara in afara Romaniei,dar vin des in concediu,ma duc la stranduri cu apa calda.aceste standuri sint f periculoase,am luat de fiecare data ciuperci din apa,ma confrunt des cu infectzii urinare,cu dureri si usturimi la urinat.anul trecut m-am tratat cu difluzol,singurul medicament care m-a facut bine.am incercat toate antibioticele dar nu m-au ajutat.am avut niste dureri f mari a vezicii .in acest an iarasi am colectat ceva de la strandul unde am fost,ma confrunt cu acelasi dureri,dar i-au antibiotic ,beau f mult ceai pentru vezica si rinichi,ma infasor cu o banda electrica,si-mi pun apa calda intr-o sticla si mi-o asez intre picioare.apa fierbite face f bine,pe moment calmeaza,daca nu-mi trece iau din nou difluzol.acest medicament este f puternic,se elibereaza numai de un medic de la dermato-venerice.atentzie la stranuri.acolo este pericolul cel mai mare.odata ce ai avut infetzie urinara,ramii pentru toata viatza sensibila la curent,anotimp rece.deci atit va spun ca singurul care da rezultate este difluzol,care se ia 1 tableta pe luna.numai in cazul cind antibioticele nu dau rezultate.nu disperatzi-leac se mai gaseste.mergetzi des la Marea Neagra,nisipul fierbinte face minuni,dar nu intratzi in apa rece.

    0
    0

  • eve pe 14 Sep 2008, 13:32
    mancarimi

    buna fetelor...am si eu o problema de o zi am un disconfort mare in zona genitala...am niste mancarimi si pe clitorist am un fel de strat alb k branza e ffff urat mirositor,acolo sunt prezente si mancarimile...am programare la ginecolog abia peste 5 zile mie frica sa nu evolueze...mentionez k nu am scurgeti...help poate stie cineva care o fo in cazu meu ceva:(

    0
    0

  • Julia pe 10 Sep 2008, 19:43
    Doctor

    Cel mai indicat ar fi pt toata lumea cine are mancarimi,scurgeri,usturimi sau orce alta schimbare sa mearga la ginecolog.Nu va jucatzi cu astfel de chestii ca poate intervina complicatzii.Daca e urgentza oricum nu trebuie platit ci trebuie un bilet de trimitere de la medicul de familie.Atata tot.

    0
    2

  • liviutza pe 10 Sep 2008, 01:07
    mancarimi

    in aceasta vara am avut mai multe relatii sexuale cu diferiti baietii din pacate neprotejate,folosesc anticonceptionale insa de cateva zile am niste mancarimi ingrozitoare si scurgeri albiciose.In ultima vreme m-am ingraseat f mult am mereu pofta de mancare,ametelii si ma simt balonata nu cred k ar fi vorba sa fiu insarcinata deoarece menstruatia mi-a venit de fiecare data insa va rog sa ma ajutati in legatura cu mancarimile simt k nu le mai suport,la ginecolog momentan nu pot sa merg credeti k ar fi tarziu sa merg peste 3-4 saptamani?ce sa fac? pls hellp me

    0
    0

  • Unaragazza pe 27 Aug 2008, 17:49
    Freaky

    dupa doua saptamani de la incheierea menstruatiei am inceput sa am secretii vaginale de culoare maronie fara miros si lipsesc deasemenea mancarimile.tot ce ese anormal la mine este o durere de rinichi(am unele mici prb cu ei)este o chestiune urgenta?cum o pot vindeca fara ajutoru medicului deoarece peste 2 sapt plec in concediu si nu vreau sai mai ingrijorez pe ai mei?plz help:D

    0
    0

  • andra pe 13 Aug 2008, 17:34
    bts

    as avea si eu cateva intrebari, insa raspunde cineva la toate intrebarile adresate mai sus? toata lumea asteapta un raspuns aici si nu stiu daca are rost sa spun ce nelamuriri am!

    0
    0

  • maricica pe 12 Aug 2008, 06:02
    as putea sa zic ciuperca?

    buna ziua.am si eu o problema..de 3 zile am mancarimi dar in acelasi timp usturimi foarte mari in zona vulvei si vaginului si o secretie de culoare alba dar asa parca ar fi sfaramicioasa.ce as putea sa fac?va rog dati-mi si mie un sfat....va rog

    0
    0

  • gabi pe 10 Aug 2008, 16:12
    secretie maronie

    nu shtiu c s intampla cu mine in ultimele zile pt k am scurgeri de secretie maronie.e normala ca ambundenta si nu miroase,nu ma mananca si nici nu ma ustura,dar e maronie!si mi-e tare frica pt ca nu shtiu c am.menstruatia tre sa-mi vina peste o sapt si iau si pilule de un an si ceva.de vreo 4 luni iau alt fel de pilule.sa fie din cauza lor?va rog,ajutati-ma

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod