Infectiile vulvei si vaginului

Vulva si vaginul sunt sediul a numeroase infectii produse de o mare varietate de germeni. Aceste infectii, adesea recidivante, trebuie sa fie diagnosticate pentru a evita riscul de complicatii.

Consultul ginecologic implica examinarea sistematica a vulvei si a vaginului. Unele afectiuni se manifesta prin prurit, uneori dureri, dar o parte dintre ele nu au nici un semn.

Infectiile vulveiVulva este constituita din organele genitale externe ale femeii (labii mari, labii mici, clitoris). Alcatuita din tegument, ea asigura protectia organelor genitale interne. In afara cancerelor (rare), poate fi sediul a numeroase boli. Mancarimea (prurit) este principalul simptom al afectiunilor vulvei, din care cele mai frecvente sunt infectiile.

Vulvita. Este o inflamatie a vulvei, care poate avea diferite cauze. Cea mai frecventa este vulvita produsa de ciuperca Candida albicans, care produce prurit, roseata, edem responsabil de durerea din timpul contactului sexual (dispareunie) si arsuri la sfarsitul mictiunii. Aceste leziuni survin frecvent dupa un tratament antibiotic si sunt favorizate de diabet. Alte vulvite sunt produse de paraziti (Trichomonas vaginalis), de bacterii (gonococ, Hemophilus vaginalis); ele pot fi produse si de iritatii sau alergii (tratament local, produse de igiena etc.). In functie de cauza identificata, tratamentul consta in aplicarea locala de creme antipruriginoase sau antiseptice, tratament antimicotic, antibacterian etc. In formele cu transmitere sexuala, se recomanda tratamentul partenerului. Tratamentul vulvitelor produse de iritatii sau alergii consta in identificarea si eliminarea cauzei.

Herpesul genital. Herpesul genital, al carui agent principal este virusul Herpes simplex 2 (HSV2), este o boala cu transmitere sexuala a carei frecventa este in crestere in intreaga lume. Primo-infectia se manifesta prin arsuri intense la nivel vulvar, asociate cu o eruptie veziculara caracteristica. Aceasta lasa locul unor ulceratii superficiale zemuinde, al caror lichid este foarte contagios. Tratamentul este local si general (antiviral). Recidivele sunt frecvente.

Condiloamele (sau creasta-de-cocos). Condilomul genital este o tumora cutanata sau mucoasa de origine virala (papillomavirus). El poate avea diferite forme, dintre care excrescentele cutanate rozate sau cenusii sunt usor de recunoscut. Tratamentul acestei boli cu transmitere sexuala este local (pomada), fiind folositi diferiti agenti fizici pentru distrugerea excrescentelor. Se impune tratarea partenerilor sexuali.

Bartholinita. Cele doua glande Bartholin se afla in muschiul constrictor al vulvei (muschi superficial al peretelui vaginal). Canalul excretor al glandelor se deschide intre labiile mici si himen. Rolul lor este de a secreta permanent, dar mai ales in timpul contactului sexual, un lichid incolor care contribuie la lubrifierea vaginului. Inflamarea glandelor Bartholin (bartholinita) se manifesta prin tumefierea rosie si dureroasa a portiunii posterioare a vulvei, asociata cu febra. In continuare se poate forma un abces, cu tumefactie si puroi subiacent. La debut, tratamentul consta in administrarea de antibiotice. Daca exista abces, tratamentul este chirurgical. In caz de recidiva sau de infectie cronica, este necesara deschiderea canalului excretor (marsupializare) sau ablatia glandei.

Infectiile vaginuluiVaginul are o capacitate remarcabila de aparare, gratie unui ecosistem bacterian, flora Doderlein, care creeaza un mediu de protectie fata de infectii. Vaginitele (inflamatia peretilor vaginali) apar atunci cand echilibrul florei vaginale este distrus, in general ca urmare a unei infectii. Ele sunt in majoritate asociate cu infectia vulvei; in acest caz vorbim de vulvo-vaginite. Semnul principal de vaginita este secretia exagerata, uneori urat mirositoare, albicioasa (leucoree sau poala alba). La aceasta se adauga uneori sangerari, senzatie de arsura, prurit si durere la contactul sexual.

Vaginozele bacteriene. Produse de bacteria Gardnerella vaginalis, ele se manifesta prin secretie abundenta, cenusie si mirositoare, fiind tratate cu antibiotice.

Vaginitele micotice cu Candida. Infectia vaginala cu ciuperca Candida albicans este frecventa. Ea produce inrosirea vulvei, secretie albicioasa abundenta, prurit local intens si uneori dureri la mictiune. Analiza secretiei vaginale permite identificarea germenului, iar tratamentul consta in antifungice pe cale locala (vaginala) sau generala. Se trateaza si partenerul sexual.

Vaginitele parazitare cu Trichomonas vaginalis. Infectiile cu acest parazit sunt foarte frecvente si produc prurit, secretie abundenta cu miros neplacut. Tratamentul pacientei si al partenerului sexual permite evitarea recidivelor.

Importanta supravegherii medicaleInfectiile vaginale sunt adesea discrete si prezinta risc de diseminare la intregul aparat genital. Ele sunt, de exemplu, implicate direct in aparitia salpingitelor acute (infectii ale trompelor uterine), care prezinta risc de sterilitate. Este deci importanta urmarirea regulata de catre ginecolog (sau medic de familie).Daca este depistata o infectie, trebuie tratati si partenerii sexuali. Fara aceasta masura de precautie elementara, riscul de recidiva sau de transmitere a infectiei este major.

Informatii furnizate de www.raobooks.com din cartea "Viata Sexuala", aparutala Editura Rao

Daca vrei sa afli care este cea mai apropiata farmacie de unde potiachizitiona un anumit medicament, apeleaza la motorul de cautare aflatin paginile Eva.ro.
 

Comentariile 1-50 din 307

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ella pe 18 Feb 2017, 22:30
    am o problema

    salut! astazi in timpul actului sexual am simtit si eu si partenerul cum ceva,dupa simt ca rotund brusc a fugit intro parte am simtit de 2 ori la rind si eu si partenerul la fel? ce poate insemna asa ceva? e posibil sa fiu insarcinata?

    0
    0

  • tica radiana pe 21 Sep 2016, 20:18
    da

    am dreri jos care ar putea fi problema

    0
    0

  • deea pe 6 Dec 2014, 13:49
    ajutor

    buna.va rog sa ma ajutati cu un sfat sau cu un raspuns. prima problema am o scurgere alba si nu stiu ce sa mai fac sa nu mai am nimic mereu sunt patata pe lenjeria intima.si a doua problema ii ca la intrarea in vagin mi-a aparut o bubita mica si acum este mai mare si vreau sa stiu ce ii si daca este periculos ca nu reusesc sa merg la ginecolog nu ma deranjeaza nu am mancarimi sau ceva doar ii acolo si atat.multumesc

    2
    0

  • nely pe 28 Nov 2014, 21:00
    inflamare pelvina

    Buna ziua,de o luna de zile am o inflamatie pelvina care nu mai imi trece . Am fost la ginecolog care mi-a prescris zanocin de 200 - 5 zile si ovule cervucid 12 zile .Am facut tramentul si inflamatia tot nu mi-a trecut ba din contra acum cand urinez ma ustura si cateodata simt o arsura jos .Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc.

    7
    0

  • jasmin pe 25 Iun 2014, 11:02
    mincarimi

    acum 2 saptamini mia aparut o mincarime in vagin si pe peretii vaginului, eliminari de culoare albuie si cu miros

    10
    2

  • adina pe 23 Ian 2014, 18:05
    am o scurgere periodic verzuie dar nu tot timpul urat mirositoare

    Dupa menstruatie am o scurgere alba-verzuie periodica de la terminarea menstruatiei pana la incepere,nu am mancarimi sau dureri nici roseata dor ca imi curge periodic de mai multe ori pe zi si abundent ce ar trebui sa fac !!!!

    2
    3

  • Maria pe 6 Ian 2014, 21:40
    infectiile usturatoare si scurgeri urat mirositoare

    am avut parte si eu de infectii urate si doar cu antibiotic ieseam de la doctor pana la urmatoarea data cand aparea iarasi . Am descoperit un tratament extraordinar de bun : beti de 2-3 ori pe zi ceai pt infectii urinare si pastile de merisor ( la inceput luam 2 pastile deodata de 2 ori pe zi si de trei ori puteti dupa aceea reduceti ) . SI NU UTATI SA BETI MULTE LICHIDE . Va garantez ca va faceti bine . Numai Bine !!

    3
    0

  • Cocos Alina pe 6 Ian 2014, 21:24
    Mancarimi si dureri in zona vaginala,VA ROG FRUMOS UN SFAT!!!

    Buna ziua, Ma numesc Alina,am 17 ani si de vreo 2 zile ma confrunt cu o mica problema. Totul a inceput cu o mancarime constanta in zona vaginala,iar mai apoi cu o durere,durerea fiind mica,dar totusi deranjanta(nu tot timpul) cand mai stau jos. Am de ce si pentru ce sa imi fac griji? Vreau sa precizez ca sunt virgina,iar de contact sexual nici nu se pune problema,deci ma gandesc ca poate fi altceva,ma gandesc ca poate fi un fel de raceala. Personal,sunt mai sensibila cand vine vorba de zona intima,dar de asa simptome nu am mai dat cand am mai racit in zona respectiva. Igiena mea intima este foarte buna,este ok,desi de cativa ani incoace folosesc niste servetele umede pentru bebelusi,dar de o saptamana incoace nu am mai folosit absolut deloc. Poate pielea mea s-o fi obisnuit cu ele si acum ca nu le mai folosesc pielea s-a iritat umpic? Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat sau o parere, Multumesc anticipat si o zi frumoasa! :-)

    0
    0

  • adriana pe 1 Aug 2013, 01:30
    buna

    Am si eu o problema ... in urma cu 5 zile am intretinut relatii sexuale cu un baiat si dupa 2 zile am constatat ca incep sa am mancarimii in zona pelviana si dupa o zi de scarpinat si imconfort ziua urmatoare am constatat si o iritatie care aducea cu ea si o usturime ingrozitoare nu doar cand urinam ce aproape tot timpu ... am mers la farmacie mi sa recomandat sa iau flucovim de 150 in cazul unei candidoze desi nu sunt sigura ca e candidoza pt ca eu nu am avut nici un fel de secretii abundente sau urat mirositoare mai mult am senzatia ca pielea e uscata ... Deja de 3 zile ma chinuii cu problema asta si nu stiu ce sa fac ....putin ajutor va rog :D multumesc anticipat,.....aceeasi problema ca a unei persoane ce va scris mai sus

    6
    4

  • cristea pe 1 Dec 2012, 18:51
    nu va mai obositi...

    Chiar nu e cazul sa mai postati intrebari.Nu ne raspunde nimeni.Solutia :mergeti la un specialist si daca nici asa nu rezolvati Dumnezeu cu mila...

    13
    0

  • iuliana rusu pe 6 Sep 2012, 09:36
    uter imflamat

    stiu ma trimiteti la doctor,dar am fost in afara de :banii cheltuiti nu am facut nimic,analize bune.la ecograf cu totul altceva mi-au spus...ovulele au fst inutile.eu nu am soti,deci virusii nu pot fii din acte xesuale,am fost la tecgirgiol am facut namol dupa care m-am aruncat in apa bineinteles goala la nudisti, am operatii doua extrauterine un chist ovarian ,tiroida scoasa total...aveti o indicati-e pentru mine?am 64 de ani si sunt de la constanta MII DE MULTUMIRI CA EXISTAT

    0
    0

  • florina pe 27 Aug 2012, 01:59
    disconfort genital

    Vă rog să mă ajute cineva Noapte bună sau Bună dimineața din moment ce m-am trezit din senin din cauza unui disconfort în zona genitală?acum două săptămâni am făcut sex neprotejat după care am făcut spălături vaginale cu apă fiartă călduță și încă mă mai deranjează inflamația vulvei cu mâncărime,usturimi la urinat și secreție galbenă mirositoare,ce naiba am căci devine stresant,ce-mi recomandați un consult sau vreun tratament acasă?ce naiba să fac că deja mă tem să nu-mi fi dat vreo boală urâtă din cauza căruia mă tem să mă duc la ginecolog care e la circa70 de kilometri de unde stau eu?

    7
    0

  • Marcela pe 27 Aug 2012, 01:14
    buna

    Buna.Am si eu niste intrebari la care va-s ruga sa-mi raspunde-ti si sa-mi dati un sfat.In timpul sarcinii,am avut o infectie vaginala,cred ca ciuperca,nu sint sigura,caci asa genicolog bun am avut.Am urmat un tratament si parca i-mi trecuse,dar dupa nastere s-a intors inapoi ''cosmarul''nici nu stiu ce sa mai fac.Ma chinui asa de vre-o 2 ani dar sint peste hotare si nu stiu ce sa fac.Am folosit niste creme dar fara efect.Acum am niste mincarimi groaznice ,eliminari si cind fac dragoste cu sotul,''mi se pune pe inima'' Cind ma spal simt ceva in dosul buzelor,parca niste crescaturi,incepe sa-mi fie frica....V-as ruga din suflet sa ma ajuta-ti si sa-mi spune-ti cum as putea sa scap de toate astea.Va multumesc.

    20
    7

  • MadaCrisE pe 13 Aug 2012, 18:02
    Ajutati-ma

    Buna ziua Am o problema si nu-mi dau seama despre ce este vorba. cand aproape sa termin de urinat ma doare de nici nu pot sa ma dezlipesc de pe toaleta pana nu-mi trece si de cateva zile am inceput sa am mancarimi care ma deranjeaza si noapte si nu pot dormi. nu inteleg daca este vorba de cistita sau poate fi altceva...va rog ajutati-ma sa imi dau seama c este. :(

    11
    4

  • ADELINA pe 3 Iul 2012, 11:22
    MICA USTURIME PE LABIILE MARI SI MICI

    DUPA CONTACTELE SEXUALE AVUT CU SOTUL MEU SAPTAMNA TRECUTA SI ASEARA, AM CONSTATAT CA AM O MICA USTURIME IN TIMPUL CONTACTULUI SI DUPA, PARCA SI LABIILE MARI SI MICI SUNT PUTINI UMFLATI SI SUNT MAI ROSII CA DE OBICEI.MENTIONEZ CA AM O IGIENA STRICTA, IAR ATAT EU CAT SI SOTUL MEU NU INTRETINEM RAPORTURI SEXUALE CU ALTE PERSOANE.SUMTEM IMPREUNA DE 7 ANI SI NU AM PATIT ASTA NICIODATA PANA ACUM.DE ASEMENEA, LA URINAT SIMT O USTURIME. VA MULTUMESC, SI ASTEPT UN SFAT DE LA DVS. CU RESPECT

    35
    6

  • Adelina pe 16 Iun 2012, 13:13
    mancarime groaznica!!!

    dati-mi un sfat va rog mult...nu stiu ce sa mai fac...am mancarimi usturime durere la contact sexual si nu mai pot dormi noptile mentionez k acum 5 luni am fost la medic si mi-a spus k este o infectie si de atunci nu am mai avut nimic.

    37
    6

  • irina pe 6 Iun 2012, 12:40
    o mancarime

    de vreo 2 zile am o mancarime a labiilor mari dar si mici si sunt parca foarte putin umflati dar sunt rosii si ma mananca destul de tare.am o igiena destul de stricta si n stiu care este cauza.cum 4 zile am facut sex cu iubitul meu (suntem impreuna de 1 an si n mi s-a mai intamplat asta pana acum)el n m-a inselat si niki eu pe el.deci mi se poate da si mie un sfat va rog frumos?multumesc

    9
    1

  • cati pe 24 Mai 2012, 04:38
    mancarimi usturimi si scurgeri branzoase

    fetelor cel mai bine e sa mergeti la un doctor . usturimile mancarimile si scurgerille atat si in timpul comtactului sexual cat si dupa poate fii cauza unei vegetati(negi genitali) daca mergeti la un dermatolog in maxim 5 6 zile sunteti perfect sanatoase.ca sa ma intelegeti inceputul negilor e cu aceste simtome

    24
    5

  • victoria pe 14 Mar 2012, 15:00
    Ramona..

    imi este foarte teama sa nu am aceeasi prbl ca a ta.tu de unde ti-ai dat seama ca sunt negi?astept raspuns.

    1
    6

  • ramona pe 24 Ian 2012, 05:36
    negi..

    Buna..am si eu o problema.. mia aparut negi in zona vulvei..singurul partener e logodnicul meu si (cred) ca el nu ma inselat..nu pot face sex pt ca ma doare,vaginul meu nici nu se umezeste cand incercam ceva..va rog daca ma puteti ajuta ...sau un sfat ceva..va multumesc .

    0
    3

  • Alina pe 18 Ian 2012, 00:17
    MERGI la WC des si ai dureri la urinare hellP

    Dargele mele cele care mergeti foarte des la toaleta si va ustura in momentul in care urinati , mergeti des si faceti foarte putin si aveti senzatia ca inca va mai vine sa urinati , ce trbuie sa faceti este foarte simplu mergeti la famacie si cumparati un recipent steril si dimineata cand merget la toaleta urinati putin iar cand apaope a-ti terminat puneti in acel recipient si ii faceti o analiza o urocultura se numeste, Acest lucru trebuie sa il faceti pentru a se depista ce medicament puteti sa folositi in cazul in care avet o infectie urinara cele rezitente nu au nici un efect . Faceti acest lucru beti multe ceairui din codite de cirese si pueti lua si scobutil pt a scapa de dureri si in max 3 zile nu mai aveti nimic , dar trebuie sa continuati tratamentul pt a nu va aparea din nou.Si feriti-va de frigul de la picoare si de spatele gol! succes si sanatate

    15
    2

  • elena pe 5 Ian 2012, 13:25
    buna

    Am si eu o problema ... in urma cu 5 zile am intretinut relatii sexuale cu un baiat si dupa 2 zile am constatat ca incep sa am mancarimii in zona pelviana si dupa o zi de scarpinat si imconfort ziua urmatoare am constatat si o iritatie care aducea cu ea si o usturime ingrozitoare nu doar cand urinam ce aproape tot timpu ... am mers la farmacie mi sa recomandat sa iau flucovim de 150 in cazul unei candidoze desi nu sunt sigura ca e candidoza pt ca eu nu am avut nici un fel de secretii abundente sau urat mirositoare mai mult am senzatia ca pielea e uscata ... Deja de 3 zile ma chinuii cu problema asta si nu stiu ce sa fac ....putin ajutor va rog :D multumesc anticipat

    3
    12

  • o persoana nervoasa pe 28 Dec 2011, 15:59
    pentru toate persoanele cu probleme de sanatate

    am o mancarime, am o roseata, am o scurgere, am pete... pai vad ca aveti de toate, ceea ce va lipseste in schimb este mintea! nu este rusine sa mergi la MEDIC daca ai probleme de sanatate, este rusine sa fi inapoiata si sa astepti sfaturi legate de sanatatea ta pe un forum de pe un site cu de-toate-despre-si-pentru-femei. hei, treziti-va!!! aici doar se explica pe fooooarte scurt ce probleme de sanatate poti avea, ca sa le recunosti si sa mergi LA MEDIC cu ele. e un fel de "medicina pentru tonti". mi-a crescut tensiunea, zau asa. "va rog, ajutati-ma". de asta s-a inventat MEDICINA, in caz ca nu stiati. aaaa, si tot medicul il intrebi cum e cu contraceptia, nu iei 7 pastile de a doua zi intr-un an!!! ce se poate intampla? de ce nu te-ai interesat inainte? acum ce mai conteaza, deja le-ai luat. pentru cultura ta generala, se iau maxim 2 pe an, sunt doze mari de hormoni si iti dau echilibrul hormonal de-a dura. du-te la MEDIC, fa-ti un minim de analize si ti se vor recomanda anticonceptionale, daca asta e metoda pe care o preferi. nu pot sa cred in ce hal va bateti joc de voi!!! si pentru fetitele speriate de 12-13-14 ani. fetelor, nu va fie rusine. daca nu vreti sa vorbiti cu mama, incercati la scoala, sigur exista un cabinet medical. sau chiar la medicul vostru pediatru. daca aveti o problema "acolo jos" asta nu inseamna ca ati facut ceva gresit. o ciuperca se poate lua si de pe hartia igienica. nu e mare lucru, se trateaza usor. dar lasata asa, poate duce la complicatii pe care nu le vreti, credeti-ma. deci, fuguta la o persoana adulta si cereti sfat MEDICAL. FORUMUL E PENTRU PARERI PROFANE, NU PENTRU CONSULTATII MEDICALE!!!

    28
    6

  • mirela pe 19 Dec 2011, 18:39
    am si eu nenoie de o parere

    buna. am si eu nevoie de un sfat/o parere. De cateva zile am observat ca urina mea este de o culoare mult mai inchisa decat de obicei,au inceput sa apara si niste manarimi in zona vaginului si a labiilor,ba mai mult labiile imi sunt chiar si putin umflate si am si o secretie urat mirositoare si mai abundenta decat de obicei si o senzate de durere in zona labiilor. Ce credeti ca ar putea fi? E cazul sa merg la un doctor? Nu am fost niciodata la ginecolog si im e putin jena sa merg. Nu stiu ec sa fac

    11
    1

  • ani pe 9 Dec 2011, 17:59
    scurgeri vaginale

    de ceva timp am scurgeri vaginale negre. stie cineva despre ce poate fi vorba?

    18
    4

  • Alexandra pe 9 Dec 2011, 16:12
    AM nevoie de un sfat urgent !

    Buna ..am si eu o problema ..ma confrunt cu o candida ...de ceva timp ..mult timp ..am tot luat tratamente..am fost si in spital si am facut ceva spalaturi vaginale ..! Nu pot scapa de ea..adica..scap o perioada de 3-4 sapt ..si apoi apare iar...ce sa mai iau ...?ce sa fac ! poate stiti voi ceva sigur ...ca majoritatea femeilor au asa ceva !!! Multumesc !!

    16
    2

  • dora pe 8 Dec 2011, 22:58
    infectie vaginala

    si eu am o infecie,secretia sete branzoasa si am mancari si usturimi. ma dor si ovarele.am mers la doctor si la ecograf mi-a zis ca nu am nimik dar la consultul cu ochiul liber mi-a zis k am o rana.dar nu prea cred.si mi-a dat un tratament pe care nu l-am permsi costa cam 500 lei.daca imi puteti recomanda ceva din ce am mai citit cred ca am cistita. multumesc

    12
    3

  • Anonim pe 29 Nov 2011, 15:32
    ???

    Vad ca si altii s-au mai confruntat cu problema mea... de vreo 2 saptamini am mincarimi in zona vaginului mai exact labiile..ma scarpinam si apoi ma ustura... in plus am secretie brinzoasa galbuie... va rog frumos da-ti-mi un sfat...nu as vrea sa merg la ginecolog si nici sa-i spun mamei, spuneti-mi cv care ajuta intr-adadevar...pot trece asa de la sine? ce sa fac???

    22
    6

  • daniela pe 23 Nov 2011, 23:50
    pete negre pe labiile mari

    Buna! De ceva vreme am observat ca am ceva pete negre pe labiile mari. La inceput nu le-am dat importanta, dar acum ele s-au intins si marit. In plus in zona clitorisului am si mancarimi. Despre ce poate fii vorba?

    42
    4

  • mary35 pe 23 Nov 2011, 23:03
    Ajutor !!!

    Nu stiu ce sa mai fac, am niste usturimi ingrozitoare pe labii.am luat aciclovir gandindu-ma ca poate fi herpes , chiar daca nu am avut activitate sexuala de 4 luni .mi-am dat cu crema aciclovir, clotrimazol. canesten, betadine, si nimic, parca mai rau fac. Ma spal de fiecare data cand merg la toaleta in exterior si in interior o data pe zi sau la doua zile in interior.Nu am posibilitatea de a merge la un medic dermatolog sau ginecolog pentru ca nu sunt in tara. Sunt casatorita.Va rog ajutati-ma ca nu stiu ce sa mai fac!!! Va multumesc anticipat.

    44
    11

  • Bianca pe 9 Nov 2011, 18:50
    problema

    Buna ziua....am 17 ani mentionez ca sunt virgina...de ceva timp...mult as spune...mi-au iesit pe una dintre labiile mari niste bubite mici grupate...nu ma mananca,nu am niciun fel de disconfort...pur si simplu sunt...astept un sfat...multumesc

    40
    4

  • didi pe 7 Nov 2011, 22:14
    ras pt am o problema

    draga mea cand racesti la ovare si incepi sa mergi la wc des si ai usturimi si acele secreti ai cistita eu ma-m luptat cu ea fff mult iarna trecuta.mergi la farmacie si cumpara pastile cuminol...dupa 2-3 pastile iti trece tot dar tr sa le termini p toate.I(o tableta)sa fi sanatoasa.

    11
    3

  • adelina pe 24 Oct 2011, 21:35
    usturimi, mancarimi etc

    Buna, pentru fetele care au luat antibiotice le recomand sa consume mult iaurt pentru refacerea florei vaginale. Eu am scapat de mancarimi si usturimi cu ceai de galbenele si de musetel, dar nu cu bai de sezut, spalam doar la suprafata. Aveam mancarimi si usturimi ingrozitoare, am incercat medicamente din ce in ce mai tari si in loc sa-mi revin era din ce in ce mai rau, cand am renuntat la medicamente si m-am spalat cu ceai am scapat intr-o saptamana, desi credeam ca nu voi mai scapa toata viata. Va recomand sa nu va spalati in vagin. E cea mai mare greseala. Se tulbura flora vaginala si nu e bine.Eu tamponam cu ceai caldut la suprafata, doar atat si a fost bine. Va scriu din propria experienta, nu sunt medic si nu am pretentia ca ma pricep. Multa sanatate !

    9
    4

  • muntean elena pe 23 Oct 2011, 21:01
    am infectie ciupearca dar ma dor picioarele tare

    buna am 25 ani am probleme pe ginicologie am dat analize si sa depistat ca am ciupearca adica ifectie 3 dar ma dor foarte tare picioarele este posibil sa deie dureri si la piciore cu ce se poate trata vreu un raspuns

    11
    5

  • Adrian pe 18 Oct 2011, 03:58
    Raspuns

    Deci aici erai ? Parca erai virgina ?

    14
    5

  • diana F. pe 23 Sep 2011, 16:24
    ma ustura extrem de tare

    Buna ziua, de vreo 2 sau chiar 3 saptamani urinez des, ma ustura si parca nu urinez tot, si la ultima picatura ma doare asa de tare incat lacrimez. Nu mi vine sa ma mai dezlipesc de wc! Va rog frumos ajutati ma!!!

    19
    3

  • Elena pe 22 Sep 2011, 21:49
    Va rog dati-mi si mie un sfat ..

    elena pe 5 Aug 2011, 18:49 ptr Cirss 2582 in acest moment ma lupt si eu cu aceeasi problema pe care ai avuto si tu, mancarimi, usturimi si scurgeri branzoase din vagin. ce tratament ai urmat si cum sa numit boala asta ca ma chinui cu ea, desi cu igiena sunt foarte stricta, cum este posibil. ASTEPT RASPUNS RAPID, MULTUMESC ANTICIPAT Buna.. am si eu aceleasi simptome ca si elena, ce as putea sa fac sa scap de asta ?:(pana acum am incercat spalaturi cu ceai de galbenele o data pe zi, seara, am aceste simptome de 2 zile :-< Mentionez ca am folosit de curand servetel umed in acea zona si am luat antibiotice cam de 1 sapt -2 (amoxicilina sandoz ) ..am fost racita si acum mi-a mai trecut putin..din ce cauza sa fie ?

    22
    5

  • MARLENNA pe 31 Aug 2011, 10:19
    am probleme.... de ce ?

    ma ustura si ma maninca , iar uneori parca ma frige cred ca vaginul si clitorisul , am o scurgere de culoarea margarinei ( scuzati-mi asemanarea ).............de la ce ? acord deosebita atentie igienei genitale iar din punct de vedere sexual nu am dect un singur partener am 43 de ani a-ti putea sa-mi dati o sugestie ?

    34
    5

  • irina pe 27 Aug 2011, 16:41
    probleme vaginale

    Bună,am şi eu o nelămurire ,eu am nişte dureri paginile mi s-a umflat vulva şi mă doare nu pot să urile mă usturător,nu pot să am un conrad sexual mă doare îngrozitor nu. Secretii nu am decât uşor gălbuie ,am mancarimi dar eu am fost bolnavă Si am luat pastile un.timp poate să fie de la aşa ceva sau e ceva mai grav ?? Dacă puteţi să mă ajută-ţi vă mulţumesc!!!

    33
    15

  • doar eu pe 20 Aug 2011, 00:43
    candidoza

    candidoza este una dintre cele mai frecvente boli ale aparatului gennital. simtomele sunt de regula, mancarimi frecvente, senzatie de arsura, secretie branzoasa. nu e nimic grav. se urmează un tratament foarte simplu care consta in o pastila de flucovim sau doua daca este mai grav. si gata!!!!!!

    6
    6

  • Carmen pe 8 Aug 2011, 14:34
    leziune externa la nivelul organului genital

    fiica mea in varsta de 9 ani are o mica leziune cca3mm deasupra clitorisului ,care se inchide dupa tratarea ei cu unguent de Betadina si apare din nou in momentul in care nu mai folosim Betadina. Tin sa mentionez ca nu poate fi vorba de sifilis deoarece ne-am verificat (eu si sotul meu facem controale periodice impuse de serviciu,suntem cadre medicale

    0
    10

  • loredana pe 8 Aug 2011, 12:40
    mancarime si usturimi

    sunt casatorita, am 22 de ani si suntem stabiliti in spania...am fost plecata cateva luni in romania si am facut o pauza sexuala de vreo 3 luni ...iar cand m-am intors dupa primul act sexual mi sa umflat vaginul , am mancarimi, si urinez des si urat mirositor...si trebuie sa mentionez ca de fiecare data cand fac pauza sexuala(mai lunga) mi se intampla acelasi lucru credeti ca am ceva probleme ??

    27
    12

  • Ane-Marie pe 6 Aug 2011, 07:46
    Va rog sa`mi dati un sfat

    de 3 zile am mancarimi in zona vaginului merg des la baie si imi curge o subst alb - verzuie. Nu stiu ce e ... nu stiu ce sa fac. imi da`ti un sfat?

    46
    2

  • elena pe 5 Aug 2011, 18:49
    ptr Cirss 2582

    in acest moment ma lupt si eu cu aceeasi problema pe care ai avuto si tu, mancarimi, usturimi si scurgeri branzoase din vagin. ce tratament ai urmat si cum sa numit boala asta ca ma chinui cu ea, desi cu igiena sunt foarte stricta, cum este posibil. ASTEPT RASPUNS RAPID, MULTUMESC ANTICIPAT

    19
    8

  • Cristina pe 3 Aug 2011, 06:44
    pt nicoleta

    Draga nicoleta (postat pe 14 iun), sper ca ai scapat cu bine de usturimi si de mers des la baie. eu am problema asta de cativa ani, cu toate ca am doar 20 de ani. ai facut o infectie a tractului urinar. eu am descoperit de curand un medicament la farmacie se numeste urisan si este extraordinar. dupa o capsula iti reduce usturimea aproape instant. mai bea si ceai de merisor sau de afine rosii(se gaseste greu cel de afine). mult succes

    8
    1

  • ioana pe 1 Aug 2011, 12:11
    bubita.

    Buna ziua. Acum cateva zile am observat aparitia unei bube in zona vaginului in partea dreapta a 'buzei'. Nu am fost la ginecolog, precizez ca sunt virgina. Cand apas pe buba, ma doare. Am motive de ingrijorare?

    19
    3

  • Anne pe 30 Iun 2011, 21:46
    Alergie sau Infectie?!?

    Sunt Anne,19 ani...Am o problema de o saptamana si ceva ,dar nu am indraznit sa merg la medic deoarece fug de spitale si de medici si mi`e teama.Problema este urmatoarea: mi`au aparut in zona genitala,pe toata zona inclusiv spre anus niste bubite [desi is cam mari ,pt a le alinta "bubite"] rosii-grena,una langa alta incat nu ai unde sa pui un varf de ac...si am mancarimi groaznice iar daca incerc prin somn fara sa`mi dau seama sa ma scarpin,a2a zi ma trezesc cu lenjeria plina de sange si un fel de puroi de la ele..chestia urata este ca le am si pe picioare...dar foarte foarte putine...in schimb in zona vaginala sunt una langa alta cu zecile...Ce sa ma fac?:( Mi`e jena sincer sa ma dezbrac in fata unui medic in halul acesta.Cu igiena sunt la zi dintotdeauna.Oare ce se intampla??Multumesc anticipat daca imi raspundeti!

    55
    24

  • brighi pe 28 Iun 2011, 12:45
    candida este grava?

    Salut. Am fost la ginecolog si mi s-a spus k am candida si cv parazit, am si tratament. Cineva stie cat de grav este acesta? Se poate trata? Mi s-a spus ca nu am voie sa ma contact sexual timp de 2 luni, insa nu stiu dak masturbarea este permisa dak am tratament intravaginal....stie cineva? Va rog sa-mi raspundeti k sunt speriata....Multumesc

    26
    14

  • alexandra pe 22 Iun 2011, 12:50
    iritatii

    am vreo 2 zile de cand ma manaca vaginu si ma duc des la baie... nu stiu ce sa fac .. ce mi se intampla...va rog da-mi un sfat...:-S...

    19
    19

  • corina pe 14 Iun 2011, 12:51
    secretie

    Va rog sa ma ajitati,timp de un an de zile am folosit anticonceptionale,acum am facut pauza 4luni,dupa care am inceput sa le administrez. am 2 saptamani de cand tot iau si de 5 zile imi curge o secretie vaginala de culoare neagra,va rog sa ma ajutati nu imi pot da seama de ce este neagra.Multumesc!

    31
    10
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod