Infectiile vulvei si vaginului

Vulva si vaginul sunt sediul a numeroase infectii produse de o mare varietate de germeni. Aceste infectii, adesea recidivante, trebuie sa fie diagnosticate pentru a evita riscul de complicatii.

Consultul ginecologic implica examinarea sistematica a vulvei si a vaginului. Unele afectiuni se manifesta prin prurit, uneori dureri, dar o parte dintre ele nu au nici un semn.

Infectiile vulveiVulva este constituita din organele genitale externe ale femeii (labii mari, labii mici, clitoris). Alcatuita din tegument, ea asigura protectia organelor genitale interne. In afara cancerelor (rare), poate fi sediul a numeroase boli. Mancarimea (prurit) este principalul simptom al afectiunilor vulvei, din care cele mai frecvente sunt infectiile.

Vulvita. Este o inflamatie a vulvei, care poate avea diferite cauze. Cea mai frecventa este vulvita produsa de ciuperca Candida albicans, care produce prurit, roseata, edem responsabil de durerea din timpul contactului sexual (dispareunie) si arsuri la sfarsitul mictiunii. Aceste leziuni survin frecvent dupa un tratament antibiotic si sunt favorizate de diabet. Alte vulvite sunt produse de paraziti (Trichomonas vaginalis), de bacterii (gonococ, Hemophilus vaginalis); ele pot fi produse si de iritatii sau alergii (tratament local, produse de igiena etc.). In functie de cauza identificata, tratamentul consta in aplicarea locala de creme antipruriginoase sau antiseptice, tratament antimicotic, antibacterian etc. In formele cu transmitere sexuala, se recomanda tratamentul partenerului. Tratamentul vulvitelor produse de iritatii sau alergii consta in identificarea si eliminarea cauzei.

Herpesul genital. Herpesul genital, al carui agent principal este virusul Herpes simplex 2 (HSV2), este o boala cu transmitere sexuala a carei frecventa este in crestere in intreaga lume. Primo-infectia se manifesta prin arsuri intense la nivel vulvar, asociate cu o eruptie veziculara caracteristica. Aceasta lasa locul unor ulceratii superficiale zemuinde, al caror lichid este foarte contagios. Tratamentul este local si general (antiviral). Recidivele sunt frecvente.

Condiloamele (sau creasta-de-cocos). Condilomul genital este o tumora cutanata sau mucoasa de origine virala (papillomavirus). El poate avea diferite forme, dintre care excrescentele cutanate rozate sau cenusii sunt usor de recunoscut. Tratamentul acestei boli cu transmitere sexuala este local (pomada), fiind folositi diferiti agenti fizici pentru distrugerea excrescentelor. Se impune tratarea partenerilor sexuali.

Bartholinita. Cele doua glande Bartholin se afla in muschiul constrictor al vulvei (muschi superficial al peretelui vaginal). Canalul excretor al glandelor se deschide intre labiile mici si himen. Rolul lor este de a secreta permanent, dar mai ales in timpul contactului sexual, un lichid incolor care contribuie la lubrifierea vaginului. Inflamarea glandelor Bartholin (bartholinita) se manifesta prin tumefierea rosie si dureroasa a portiunii posterioare a vulvei, asociata cu febra. In continuare se poate forma un abces, cu tumefactie si puroi subiacent. La debut, tratamentul consta in administrarea de antibiotice. Daca exista abces, tratamentul este chirurgical. In caz de recidiva sau de infectie cronica, este necesara deschiderea canalului excretor (marsupializare) sau ablatia glandei.

Infectiile vaginuluiVaginul are o capacitate remarcabila de aparare, gratie unui ecosistem bacterian, flora Doderlein, care creeaza un mediu de protectie fata de infectii. Vaginitele (inflamatia peretilor vaginali) apar atunci cand echilibrul florei vaginale este distrus, in general ca urmare a unei infectii. Ele sunt in majoritate asociate cu infectia vulvei; in acest caz vorbim de vulvo-vaginite. Semnul principal de vaginita este secretia exagerata, uneori urat mirositoare, albicioasa (leucoree sau poala alba). La aceasta se adauga uneori sangerari, senzatie de arsura, prurit si durere la contactul sexual.

Vaginozele bacteriene. Produse de bacteria Gardnerella vaginalis, ele se manifesta prin secretie abundenta, cenusie si mirositoare, fiind tratate cu antibiotice.

Vaginitele micotice cu Candida. Infectia vaginala cu ciuperca Candida albicans este frecventa. Ea produce inrosirea vulvei, secretie albicioasa abundenta, prurit local intens si uneori dureri la mictiune. Analiza secretiei vaginale permite identificarea germenului, iar tratamentul consta in antifungice pe cale locala (vaginala) sau generala. Se trateaza si partenerul sexual.

Vaginitele parazitare cu Trichomonas vaginalis. Infectiile cu acest parazit sunt foarte frecvente si produc prurit, secretie abundenta cu miros neplacut. Tratamentul pacientei si al partenerului sexual permite evitarea recidivelor.

Importanta supravegherii medicaleInfectiile vaginale sunt adesea discrete si prezinta risc de diseminare la intregul aparat genital. Ele sunt, de exemplu, implicate direct in aparitia salpingitelor acute (infectii ale trompelor uterine), care prezinta risc de sterilitate. Este deci importanta urmarirea regulata de catre ginecolog (sau medic de familie).Daca este depistata o infectie, trebuie tratati si partenerii sexuali. Fara aceasta masura de precautie elementara, riscul de recidiva sau de transmitere a infectiei este major.

Informatii furnizate de www.raobooks.com din cartea "Viata Sexuala", aparutala Editura Rao

Daca vrei sa afli care este cea mai apropiata farmacie de unde potiachizitiona un anumit medicament, apeleaza la motorul de cautare aflatin paginile Eva.ro.
 

Comentariile 101-150 din 307

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana pe 2 Oct 2010, 22:34
    ....

    si inca ceva, nu vreau sa fiu rea, dar nu critica , ar trebui sa fii solidara femeilor care sufera si la varsta ta, puteai sa ajuti cu un sfat pt ca sfaturile celor in varsta sunt f apreciate...imi pare tare rau ca mai exista si oameni ca dumneata. pacat!

    2
    2

  • ana pe 2 Oct 2010, 22:30
    ciudat!

    draga corina, daca nu ai avut niciodata vreo problema de genul asta, ce cauti pe un forum? sau varsta te face curioasa....esti genul care stai pe geam si urmaresti tot ce misca si dupa aia barfesti? eu sunt cadrul medical si pot sa-ti spun cu certitudine , in primul rand ca si prin spalari prea dese poti sa-ti distrugi ph-ul vaginal si sa apara scurgeri si mancarimi si in al doilea rand orice fameie face macar o data in viata vreo candidoza sau vreo gardnerella....cu siguranta si tu ai avut dar nu-ti amai amintesti

    1
    1

  • Andreea pe 30 Sep 2010, 11:34
    infectii vaginale

    Pentru Corina.....tu babutza....ar trebui sa nu ai grija acestor discutii de pe forum si ar trebui sa te ocupi de proteza ta si sa nu iti dai cu parerea....poate fata se spala si stiu multe persoane care au infectii vaginale din alte motive decat igiena...cum ar fi anticonceptionale daca stii ce sunt alea,lenjerie sintetica etc, dar mai bine da un search pe google poate afli de la ce se fac astfel de infectii desi cred ca la varsta ta nu mai ai nevoie.....mult pa! si fetele care au probleme sa incerce sa se spele cu ceai de galbenele si bicarbonat si sa evite gelurile parfumate!

    2
    1

  • oana pe 26 Sep 2010, 23:18
    cund urinez am usturimi

    de cateva luni mai precis de3 luni cand urinez am niste usturimi vaginale pe care nu le suport.ce poate fi,va rog spuneti-mi si mie ce tratamet pot face va multumesc.

    2
    0

  • CORINA pe 21 Sep 2010, 20:43
    INFECTII

    SPALATIVA MAI DES SI O SA VEDETI CA NU MAI AVETI PROBLEME.OOFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF IGIENA ASTA .AM 60 ANI DAR NICIODATA NU AM AVUT NICI O PROBLEMA

    2
    3

  • VALENTINA pe 11 Sep 2010, 11:44
    ma ustura vaginu cand am contact sexual.ajutor va rog!!!!!!!!!!

    buna ziua . ma numesc valentina am 19 ani si de un an jumate mi-am inceput viata sexuala,dar de vrio saptamana am probleme cand am contact sexual incepe sa ma usture vaginul si nu stiu de ce...recomandati-mi un tratament ceva va rog mult de tot!

    2
    3

  • Bianca pe 8 Sep 2010, 11:52
    infectie vaginala

    Buna, am o infectie vaginala urata si nu stiu ce sa fac la contactul sexual dintre mine si prietenul meu am o stare de arsura ,mancarime,usturime si durere.De asemenea aceste lucruri le patesc si cand urinez.Pe langa asta mai am si o secretie albicioasa uneori maronie urat mirositoare.ast raspuns.

    6
    1

  • iuliana. pe 7 Sep 2010, 14:47
    infectii.

    buna,am o prolema de 6 luni si nu stiu cum sa scap de ea? in vagin am ceva alb si gros k un fel de iaurt si miroase foarte urat s. si nu stiu ce sa fac k sa scap de ia va rog ajutatima si pe mine cu respect iuliana.

    1
    0

  • pop ana pe 6 Sep 2010, 19:04
    infectii...

    ati incercat careva monofemina2? sunt tare curioasa daca a mers...in conditiile in care eu aveam mancarimi de cateva luni bune si aveam momente cand ma curatam inauntru si scoteam cu pumnii secretie branzoasa...dupa exact 2 seri in care mi-am introdus cate un ovul mi-a disparut totul...au trecut vreo 7 luni de cand sunt curata. incercati, nu costa mai nimic in comparatie cu efectele

    0
    2

  • carmen pe 5 Sep 2010, 10:06
    polip acusat prin col

    am avut o interventie (polip acusat prin col)in data de 03 09 2010 ,sa practicat excizie polip si curetaj uterin,prima zi nu am sangerat ,a doua zi am sangerat cand putin cand mai mult ,azi dimineata pe la 4.30 am avut niste dureri insuportabile ma durea burta si chiar inauntru nu sangerez mult si nu am chiaguri si nici febra dar dureri pe care le simteam erau foarte mari simteam ca ceva se strange in mine ,am luat tador pentru dureri si ma-m calmat ,acum mai sangerez putin ,dureri nu mai am ,imi putei spune daca este normal ,mentionez ca nu am avut nici un avort si nici o nastere am 28 ani,ce sa intamplat cu mine azi dimineata trebuie sa ma duc la control ,doctora care m.-a operat ma dezamagit dupa ce mi-am permis sa o sun sambata dupa-masa sa-i spun ca sangerez putin si ca am dureri mici ,a zis ca-i pare rau ca sa legat la cap cu mine pentru ca am intrebato despre ce mi se intampla avand invedere ca ea e cea care ma operat .va multumesc anticipat si astept un raspun multumesc

    0
    1

  • ana pe 22 Aug 2010, 20:32
    rezolvare probleme!!!

    buna! ovulele monofemina 2 va scapa de probleme...va asigur!

    0
    1

  • elena pe 18 Aug 2010, 05:01
    ma doare foarte tare

    de aproximativ o luna am niste manacrimi extreme in zona vaginului insa mancarimi interne.acum ma ustura si de 2 saptamani am scurgeri cu sange abundente.mirosul este groaznic nu scap de el decat maxim 2 min dupa ce imi fac baie.pe langa asta burta ma doare ingrozitor si in timpul contactului sexual am dureri destul de mari.de cateva zile am observat ca mi au aparul niste bubite in jurul anusului si azi si in jurul vaginului..va rog ajutati-ma...vreau sa stiu ce am..mi-e foarte teama.sper ca nu am vreo boala venerica

    0
    1

  • adyna pe 13 Aug 2010, 23:30
    aceleasi probleme!!!!

    incercati cu nolicin la 12 ore ,cu uricol face-ti spalaturi cu un irigator,meclon-ovule,nidoflor crema.si partenerul sa ia nolicin.incerca-ti 5 zile de tratament.eu ma comfrunt cu aceleasi simptome si incerc acest tratament recomandat de un ginecolog dupa un control.succes!!!pup

    0
    2

  • Dana pe 13 Aug 2010, 16:48
    crema de galbenele

    Fetelor...am gasit un remediu naturist in cazul mancarimilor in zona genitala ma-m tot documentat si am gasit o crema de ajutor in astfele de cazuri adica crema de galbenele e foarte buna pt. iritatii mancarimi eu am incercat si mi s-a mai linistit zona am sa ma dau in continuare incercati si voi si sa imi spuneti daca va fost de ajutor! pup

    1
    1

  • Dana pe 12 Aug 2010, 22:34
    usturimi si mancarimi

    Si eu am niste probleme decand mi-am inceput viata sexuala inainte nici nu stiam ca pot exista atatea probleme...de cateva zile si eu ma confrut si usturimi mancarimi in zona vaginului si a vulvei cand urinez ma ustura...cu toate ca pe aici nu se prea raspunde astept torusi un sfat :-)

    2
    2

  • amelia pe 11 Aug 2010, 14:03
    buna

    ma scuzati pentru greseala am vrut sa zic "in timpul actului sexual"nu menstrual....

    0
    1

  • amelia pe 11 Aug 2010, 14:02
    buna

    Buna ziua,am o problema in timpul actului menstrual ,simt anumite dureri ca si cum m-ar sageta la atingerea unui anumit punct in interior.De curand am o secretie albicioasa ca un fel de branza urat mirositoare,si mai nou am avut si o mica sangerare. Intentionez sa ma duc la ginecolog dar sunt plecata din localitate si ma intorc peste doua saptamani.V-as fi recunoscatoare sa ma ajutati cu un sfat pana atunci.Va multumesc

    0
    2

  • IULIA pe 3 Aug 2010, 16:46
    urgent

    inca ceva- este bine o data la 5 luni sa va faceti papanicolau, pentru ca celulele se schimba. Doamna doctor mi-a spus ca a descoperit cancer la o domnisoara de 18 ani , asa ca boala nu are varsta. URGENT LA DOCTOR. CONSULTATIA ESTE 12O RONI,PAPANICOLAU, BACTERIOLOGIC- 1OORONI, daca aveti banii astia mergeti la doctor cu toata rusinea, tratamentul pentru raceala ma costat 70 lei ( antibiotice) si mai urmeaza dupa rezultatul de papanicolau si bacteriologic inca ceva. ASA CA LA DOCTOR CU VOI

    0
    2

  • IULIA pe 3 Aug 2010, 16:39
    mergeti Urgent la doctor

    am o roseata a vulvei si o scurgere branzoasa si pe langa trompele si ovarele inflamate .pentru raceala mia dat antibiotice si pentru secretie fac papanicolau si bacteriologic peste 3 zile.ASA CA MERGETI LA DOCTOR

    0
    1

  • maria pe 3 Aug 2010, 13:56
    secretii vaginale

    buna,de cateva luni ma confrunt cu o scurgere albicioasa si urat mirositoare,as dori sa stiu cum se poate trata? va multumesc

    3
    2

  • florina pe 22 Iul 2010, 15:33
    mancarime si infalmatie a vulvei

    buna ,de o saptamana am mancarimi si dureri in zona genitala .azi am observat ca mi sa inflamat vulva .am programare la medic numai luni dar nu stiu ce sa fac de durere (simt ca si niste arsuri ).va rog sa imi dati parerea voastra cat mai repede .va multumesc

    1
    2

  • Clau pe 16 Iul 2010, 16:43
    mancarime si durere a vaginului

    buna. timp de o saptamana ma chinui cu dureri si mancarimi ale vaginului, mai mult decat atat...si cu dureri, usturimi si arsuri ale clitorisului in timp ce urinez :( nu mai stiu ce sa fac..sa scap de ele, va rog ajutati-ma.

    6
    2

  • miha pe 12 Iul 2010, 23:36
    dureri si scurgeri

    buna am 20 de ani. de vreo 3 zile am dureri jos si niste mancarimi si o secretie alb-galbuie si urat mirositoare am facut si tratament si am am folosit destule geluri intime din farmaci dar degeaba. va rog ajutati-ma nu stiu ce sa mai fac partenerul vrea relati sexuale dar mie frica sa nu mi se intample ceva mai grav si sa nu mai pot face copii. va multumesc cu respect mihaela.

    3
    2

  • miha pe 12 Iul 2010, 23:35
    dureri si scurgeri

    buna am 20 de ani. de vreo 3 zile am dureri jos si niste mancarimi si o secretie alb-galbuie si urat mirositoare am facut si tratament si am am folosit destule geluri intime din farmaci dar degeaba. va rog ajutati-ma nu stiu ce sa mai fac partenerul vrea relati sexuale dar mie frica sa nu mi se intample ceva mai grav si sa nu mai pot face copii. va multumesc cu respect mihaela.

    0
    1

  • carmen pe 9 Iul 2010, 07:10
    secretii vaginale

    cu ce sa ma tratez ? buna...as vrea si eu sa stiu ce sa iau sau ce sa fac ca sa nu mai am secretii vaginale urat mirositoare . multumesc

    0
    1

  • ileana pe 8 Iul 2010, 04:49
    va rog..unr aspuns..sunt disperata

    am facut sex neprotejat dar am luat pastila de a 2a zi...la cateva zile dupa mi.a venit o menstruatie su flux extrem de scazut....acum dupa o luna am niste mancarimi groaznice si urinez des...despre ce poate fi vorba..va rog frumos un raspuns urgent:((

    1
    3

  • mihaela pe 6 Iul 2010, 22:10
    buna seara

    de 2 zile ma confrunt cu o problema....de la o pereche de tanga mai stramti m-am iritat de la anus in sus spre vagin si acum s-a umflat si devine din ce in ce mai dureros si am si mancarimi.Scurgere am avut dar nu foarte diferita de cea normala (mai abundenta). Exista posibilitatea sa am candida? Se poate sa folosesc un unguent fara sa merg la medic sau ceva naturist? Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac Multumesc

    1
    4

  • monalisa pe 3 Iul 2010, 18:08
    nu stiu ce mi se intampla!!!

    acum 1 saptamana si cateva zile mi sa terminat menstruatia ...de 2 zile nu stiu ce se intampla ..nu am dureri ..nu simt nimik dar pierd niste chiaguri negre negre nu stiu de la ce ?!imi puteti spune va rog ce se intampla?multumesc

    0
    1

  • marcela pe 2 Iul 2010, 21:03
    infectie vaginala

    Si eu ma confrunt cu o infectie vaginala.Imediat dupa menstruatie, am scurgeri apoase de culoare alba, dupa care secretia se ingroasa si devine branzoasa de culoare alb-galbuie, cateodata chiar un pic spre verde. As vrea sa stiu cum se trateaza sa scap de aceasta problema.

    0
    3

  • teodora pe 30 Iun 2010, 21:57
    mancarime si scurgere

    de cateva zile am o mancarime vaginala si o scurgere de culoare alb-galbuie cu un miros neplacut. zona este irosita.nu m as duce la medic din prima...imi puteti spune destre ce este vorba si ce as putea lua, daca este cazul?multumesc mult!

    0
    3

  • tristete.. pe 30 Iun 2010, 16:16
    rugaminte..

    ..am citit si eu mesajele voastre..in mare parte ma regasesc..ati primit vreun raspuns? unde? va multumesc!!

    0
    3

  • cristina pe 27 Iun 2010, 18:16
    infectie vaginala

    Si eu ma confrunt cu o infectie vaginala. Imediat dupa menstruatie, am scurgeri apoase de culoare alba, dupa care, secretia se ingroasa si devine brazoasa de culoare alb-galbuie, cateodata chiar un pic spre verde. As vrea sa stiu daca pot merge mai intai la farmacie, sa-mi dea un tratatment si apoi daca nu da roade sa merg la medic. Este vreo problema daca procedez asa??? ms anticipat

    0
    2

  • roxana pe 27 Iun 2010, 14:49
    e cam de mult

    am umblat pe la cativa medici si nu miau dat nici un rezultat,am ajuns si in spania unde ma vazut o Proasta de doctorita care imi zice ca nu mi se intampla nimic,ca daca nu ma deranjeaza sa nu imi coboare menstr. sa nu iau anticonceptionale.Dar sa va zic ce sintome am ca sa ma puteti intelege:prima menstruatie am avuto la 14 ani si de atunci in coboara numai de 2 ori pe an,cu anticonceptionale nu am nici o problema dar nu pot sami petrec toata viata luand pastile si banuiesc ca din cauza asta sunt putin mai rotunjoara nu exagerat dar...acum vreo 2 sapt am plecat in tara (sunt in spania) ma vazut un med ginecolog mia dat un sac de pastile nidoflor pt inflamatia clitorisului si ovule pt scurgere boala asta ne numeste ceva cu s... Nu pot sa descifrez ce scrie.acest medic mia spus ca datorita faptului ca am luat diane 35 zilnice mar sfatui sa ramam insarcinata dar cred ca nu e momentul am doar 23 de ani.nu stiu cate sau inteles din cate am povestit dar as vrea sa imi raspundeti si sami dati o parere aveti.

    1
    1

  • andra pe 17 Iun 2010, 10:52
    durerii si scurgeriii......

    Buna! Am de ceva timp surgerii albicioase,urat mirositoare,branzoasa si usturimi care ma jeneaza cel mai des timpul actului sexual alteori nici nu pot intretine un act sexual din aceasta cauza.Va rog sa imi rasp.........va implor!!!!!!!!!!

    0
    1

  • alina pe 16 Iun 2010, 14:31
    la fel si eu..

    la fel am si eu,..multe bubite si in vrf parca sunt albe,ca un gel de abces..ma ustura si ma dor de mor...de vreo 3 sapt...eu nu ma pot duce la ginecolog decat peste 2 luni..folosesc o crema ma spal cu ceai de musetel si cu bicarbonat...dar nu prea vad nici un rezultat..daca stiti alt tratament va rog ajutati-ma....ast msg pe email...ms muuult.

    0
    1

  • Andrei Ioana pe 15 Iun 2010, 21:48
    ... un fel de basica ..

    Eu ? am nevoie de ajutor ! De 3 zile mi-a aparut la nivelul vulvei si vaginului , cum sa zic ? ca un gel de abces ( cum il ai la gura/buza) insa la mine sunt mai multe , ma ustura , ma doare , mi s-au umflat si ovulele :) Am fost si la ginecolog . ce mi-a spus ? ca AM LUAT DE LA STRAND CIUPERCA ! .. si ? cum se trateaza ? ajutati-ma va rog.. poate vi s-a intamplat si voua :)

    1
    1

  • Nico pe 6 Iun 2010, 14:16
    Nu mai suport!!

    Buna!am 18 ani si va rog sa ma ajutati!De 2 ani am o scurgere f urat mirositoare..la inceput era de o culoare galbuie acum de un maroniu inchis..de 5 luni am aflat k am nisip la rinichii si ma dor f tare ovarele si spatele..nu mai stiu ce sa fac..nu mai suport!imi fac dush de trei ori p zi si port absorbant zilnic...am luat niste medicamente dar degeaba...imi este f greu si de prietenul meu k el vrea sa intretinem relatii iar eu nu prea vreau din cauza asta..de 6 luni mi`am inceput viata sexuala dar problemele au ramas aceleasi...voi ce sfat a`ti putea sa`mi dati?va rog mult!..ms

    5
    1

  • laura pe 5 Iun 2010, 16:36
    am aceeasi problema

    si eu m confrunt in acest moment cu mancarimile si usturimile acestea am aflat ca e vorba de candidoza....se trateaza nu ste o boala venerica este foarte jenanta nu pot sta nici jos dar se trateaza cel mai des cu bicarbonat de sodiu o lingurita doua la un litru de apa fiarta lasata si racita este f.bun de altfel si ceaiul de musetel iar despre secretia aceea albicioasa toate femeile o au e ceva normal dar se mai trateaza cu septovag este foarte bun pt aceea sectretie

    1
    2

  • Andreea pe 1 Iun 2010, 20:40
    eu si el probleme

    va rog ajutati-ma!!am o scurgere abicioasa dar nu miroase urat..si foarte mari usturimi..iar partenerul meu ...in acelasi timp are mici usturimi....iar in jurul penisului..sa inrosit...nu stiu ce sa fac ve rog ajutati-ma!!!sa fie vorba despre o infectie??...multumesc!!!

    0
    3

  • gyyy pe 30 Mai 2010, 12:27
    eu si el probleme

    va rog ajutati-ma!!! am o scurgere abicioasa nu miroase urat dar acum in ultimul timp s-a imbranzit si a inceput sa ma jeneze simtind o mancarime destul de aiurea....iar prietenul meu in acelasi timp sa umflat la nivelul penisului sa inrosit si il ustura destul de rau.....(avem contact sexual neprotejat ji nu am mai avut niki un partenet niki eu pana la el niki el pana la mine)...va rog ajutati-ne ...multumesc

    0
    1

  • laura pe 27 Mai 2010, 20:27
    urgent raspuns

    de vreo saptamana am o secretie alb inchisa, e gretoasa pt ca arata ca branza stricata..:(...cand urinez ma ustura la sfarsit, si mi se umfla f tare de parca as fi excitata dar nu sunt. si ma mananca ingrozitor..va rog raspuns urgent pe mail

    1
    1

  • Szabo Irenke pe 24 Mai 2010, 15:59
    Raspuns Urgent pe mail

    Buna Ziua am si eu o intrebare pentru tine dak se poate sami raspunzi cat se poate de repede? am si eu o inflamare a vaginului, poate k din cauza k prietenul meu ma fortat. Iar lui in varful penisului i-a aparut un fel de scoarta, il ustura la urinare. Iar pe mine ma mananca si ma ustura de asemenea la urinare. Astept raspuns cat se poate de urgent

    0
    2

  • rebeca pe 24 Mai 2010, 00:33
    mancarime vaginala

    de cateva zile am o macarime vaginala care nu imi permite nici macar sa stau jos,sau sa port blugi....in plus labile sunt umflate,si am senzatia de arsura de fiecare data cand merg la tualeta...am un partener stabil,care nu are nici o problema ..astept un raspuns cat mai curand posibil cu ce ar trebui sa fac

    0
    1

  • rebeca pe 24 Mai 2010, 00:33
    mancarime vaginala

    de cateva zile am o macarime vaginala care nu imi permite nici macar sa stau jos,sau sa port blugi....in plus labile sunt umflate,si am senzatia de arsura de fiecare data cand merg la tualeta...am un partener stabil,care nu are nici o problema ..astept un raspuns cat mai curand posibil cu ce ar trebui sa fac

    3
    1

  • irina pe 24 Mai 2010, 00:12
    scurgeri

    buna, de cateva luni buna, inainte ciclului menstrual cu vreo 5 zile, am o scurgere maronie foarte inchis, aproape neagra, fara dureri insa de burta si fara miros.am 27 ani si sunt casatorita, am o viata sexuala normala 2 ori pe saptamana,,,,,,,si nu am avut niciodata astfel de scurgeri... nu stiu daca e normal......

    3
    1

  • claudia pe 22 Mai 2010, 23:16
    mancarimi vaginale si scurgere

    am o scurgere alba abundenta si timp de 1 luna am facut spalaturi vaginale cu irigatorul cu septovag sau tantum rosa,acum simt o mancarime si ma ustura,va rog sa imi dati un sfat,cu respect claudia

    3
    2

  • Madalina pe 20 Mai 2010, 20:57
    cu ce sa ma tratez ?

    buna...as vrea si eu sa stiu ce sa iau sau ce sa fac ca sa nu mai am secretii vaginale urat mirositoare si cu mancarimi pt ca n-as vrea sa merg neaparat la ginecolog...cred k e din cauza partenerului meu.El cum se poate trata ? se poate sa ne tratam fara parerea medicului ? daca da,va rog ajutati-ma ..Multumesc

    0
    2

  • lumi pe 19 Mai 2010, 14:08
    cu ce tratament o pot trata?

    In zona inghinala mi-a aparut o bubita de culoare rosie , am fost la gineco si mi-a zis sa stau linistita ca este decat o inflamatie a unei glande. Toate bune si frumoase pana acum cand am pipait locul afectat si am constatat ca bubita a crescut , precizez cu nu doare , dar in momentul in care strang de ea simt ca o mica intepatura. Mi-am facut si papanicolau si a iesti bine nici o infectie clasa I -II ,

    2
    3

  • oana pe 18 Mai 2010, 15:21
    buna

    buna....ma puteti ajuta cu ceva va rog???? de vreun an jumatate ,am o secretie vaginala,urat mirositoare,de culoare alb galbuie,knd mai inkisa,knd mai deschisa.knd imi vine mnstruatia dispare,si dupe ce se termina menstruatie imi curge o secretie maronie,si apoi iar secretia aia galbuie.va rog sa ma ajutati k mi-e teama sa ma duk l doctor...va multumesc

    2
    1

  • oana pe 18 Mai 2010, 15:20
    buna

    buna....ma puteti ajuta cu ceva va rog???? de vreun an jumatate ,am o secretie vaginala,urat mirositoare,de culoare alb galbuie,knd mai inkisa,knd mai deschisa.knd imi vine mnstruatia dispare,si dupe ce se termina menstruatie imi curge o secretie maronie,si apoi iar secretia aia galbuie.va rog sa ma ajutati k mi-e teama sa ma duk l doctor...va multumesc

    0
    3
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod