Este intoleranța la zahăr reală? Cum știi că suferi de aceasta?

Ai avut vreodată dureri de stomac sau stări neplăcute după ce ai mâncat ceva dulce?
Multe persoane experimenteaza stari de letargie, dureri de cap si disconfort abdominal dupa ce consuma ceva foarte dulce. De vina ar spune ca este intoleranta la zahar sau alergia la zahar, termeni care se folosesc, in mod eronat, interschimbabil.
Care este diferenta dintre alergie si intoleranta la zahar?

Alergia la zahar este ceva extrem de rar. Aceasta apare atunci cand sistemul imunitar are un raspuns violent in fata zaharului. Cand ai o alergie, sistemul tau imunitar considera alergenul o amenintare pentru corp.
Prin urmare, actioneaza in consecinta.

In schimb, intoleranta la zahar provoaca, mai degraba, dificultati de digestie. Aceasta este ceva mai des intalnita, insa, de regula, este confundata cu intoleranta la inlocuitori ai zaharului.

La ce fel de zahar poti fi intoleranta?


Ai mancat un desert „natural”, care nu continea foarte mult zahar. Totusi, te-ai balonat excesiv, te doare burta sau simti un disconfort din piept pana in stomac. S-ar putea ca de vina sa nu fie zaharul in sine (adica forma sa rafinata), ci diferite alternative folosite adesea in dulciuri.
Vorbim despre eritritol sau stevie, doi inlocuitori frecvent utilizati care pot da efecte adverse pentru persoanele cu o intoleranta.

De asemenea, poti fi intoleranta si la lactoza – aceasta este, pana la urma, un tip de zahar, chiar daca se gaseste cu precadere in branzeturi si lactate. Intoleranta la acest tip de zahar se poate recunoaste dupa simptome ca diaree, flatulenta, balonare sau durere in zona abdominala. Citeste continuarea pe andreearaicu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod