De ce nu ma pot concentra?

Si adultii sufera din cauza ADHD


Cand auzim de "deficit de atentie" sau ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), ne gandim in special la copii. Dar si adultii sunt afectati de aceasta problema.

"Observam un aflux de persoane adulte care sunt diagnosticate cu ADHD in jurul varstei de 38 de ani", declara pentru health.com Dr. Timothy Wilens, profesor la Harvard Medical School. "Aceasta este varsta la care oamenii au numeroase indatoriri, jongland cu jobul, familia, treburile casnice si diverse alte obligatii personale, iar problemele legate de concetrare si lipsa atentiei par sa se inrautateasca", adauga Dr.
Timothy Wilens.

Desi in tara noastra aceasta problema este adesea desconsiderata, ADHD poate avea efecte negative asupra calitatii vietii. Persoanele care sufera din cauza deficitului de atentie nu se pot concentra, nu pot sta locului prea mult timp, avand tendinta sa isi miste continuu mainile si picioare, nu isi pot organiza activitatile foarte bine si de cele mai multe ori nu au rabdarea sa termine ce au inceput.

Site-ul health.com iti propune un test orientativ cu ajutorul caruia poti depista daca si cum esti afectat de ADHD.
Testul este in limba engleza si nu inlocuieste consultul medical. Numai un medic poate stabili daca o persoana sufera sau nu de ADHD.

Deficitul de hormoni tiroidieni - hipotiroidia


Hipotiroidia se manifesta adesea prin oboseala, slabiciune, crestere in greutate, depresie, paloare, piele uscata, constipatie, intoleranta la frig etc. Potrivit endocrineweb.com, printre simptomele acestei afectiuni se numara si scaderea capacitatii de concentrare si a memoriei. Lipsa unei cantitati adecvate de hormoni tiroidieni se poate depista prin simple analize de sange.
Daca simptomele descrise mai sus iti sunt cunoscute, discuta cu un medic endocrinolog.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod