De ce apar durerile articulare?

De ce apar durerile articulare?

Foarte mulți oameni suferă de dureri articulare, acestea putând fi uneori și debilitante.
Dacă durerile articulare nu îți sunt străine, prioritatea ta ar fi să afli care este cauza acestora, pentru a putea beneficia de tratamentul corect. Diagnosticarea corectă este esențială. Iată care sunt afecțiunile care ar putea cauza durerile articulare!

6 motive pentru care apar durerile articulare

Osteoartrita

Aceasta este cea mai comună afecțiune cronică la nivelul articulațiilor. Aceasta apare când cartilajul, care protejează articulațiile în mod normal, se rupe, iar oasele se freacă direct între ele, cauzând dureri și inflamații.
Cu toate că osteoartrita afectează mai ales persoanele în vârstă, aceasta poate să apară la orice vârstă. Cele mai afectate zone de osteoartrită sunt genunchii, șoldul, partea inferioară a spatelui și degetele, în special degetele mari.

Artrita psoriazică

Aproximativ 30% dintre persoanele care au psoriazis dezvoltă în cele din urmă și artrită psoriazică. Durerile articulare, rigiditatea și inflamațiile sunt specifice acestei afecțiuni și sunt cauzate de o reacție autoimună, conform căreia sistemul umunitar atacă din greșeală articulațiile, cauzând inflamarea acestora.
Atrita psoriazică poate afecta articulațiile degetelor, precum și încheieturile mâinilor, partea inferioară a spatelui, genunchii și gleznele.

Artrita reumatoidă

Artrita psoriazică este adesea confundată cu artrita reumatoidă, o altă boală cronică autoimună. Atrita reumatoidă afectează de obicei micile articulații de la mâini și încheieturi. La unele persoane apar și nodulii reumatoizi, sub piele. Durerea și rigiditatea inflamațiilor sunt prezente mai ales dimineața sau după odihnă, iar simptomele pot dura toată ziua. 

Lupus

Aproximativ 90% dintre persoanele care suferă de această boală autoimună au dureri articulare, iar mai mult de jumătate dintre pacienți au recunoscut că durerile articulare au fost primele simptome pe care le-au descoperit. Boala tinde să afecteze extremitățile corpului, cum ar fi genunchii, gleznele, degetele, încheieturile și coatele. 

Guta

Guta este o formă extrem de dureroasă a artritei, iar durerea este atât de acută, încât te poate trezi în mijlocul nopții. Guta afectează de obicei degetul mare de la picior, care se poate inflama și deveni fierbinte la atingere, pe lângă durerea pe care o induce. 

Boala Lyme

Durerile articulare se numără printre simptomele bolii Lyme. Aceasta apare la câteva săptămâni sau luni după o mușcătură de căpușă și se manifestă prin artrită și durere a articulațiilor la nivelul genunchilor și altor articulații mari.
De obicei, se inflamează două articulații simultan, iar episoadele tind să devină mai puțin frecvente și severe, pe măsură ce trece timpul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod