Corpul tău îmbătrânește mai repede decât tine? 7 semne

Te strâng pantalonii în talie, dar îți sunt largi mai jos? Nu mai mănânci murături pentru că nu poți deschide borcanul? Află ce indicii îți dă corpul tău cu privire la îmbătrânire.
Procesul de îmbătrânire nu depinde numai de moștenirea genetică, ci în primul rând de stilul de viață. Dacă nu ești atent corpul poate suferi un proces accelerat de îmbătrânire și alegerile neinspirate pot compromite chiar și cele mai sănătoase gene.

 
Iată care sunt semnalele de alarmă pe care ți le dă corpul tău:

 
1. Îți cade părul, nu numai de pe cap

„Scalpul ușor vizibil este un semn binecunoscut al îmbătrânirii, dar acest simptom nu se limitează la cap. Dacă ești mai tânăr și observi deodată că ai părul mai rar pe diferite zone ale corpului, este un semn că schimbările determinate de trecerea timpului au loc mai rapid decât ar trebui”, explică dr. Bindiya Gandhi, nutriționist.

 
2. Nu poți ridica sacul cu mâncare pentru câini din coșul de cumpărături până la mașină

„Puterea mușchilor este corelată cu înaintarea în vârstă deoarece trecerea anilor determină pierderea parțială a masei musculare, iar corpul devine din ce în ce mai puțin rezistent. Totuși, nu trebuie să te resemnezi.
Îți poți crește rezistența fizică și poți recupera o parte din masa musculară dacă ridici greutăți și efectuezi exerciții speciale”
, explică dr. Barry Sears. 

 
3. Vânătăile se vindecă foarte greu

Un semn îngrijorător adesea ignorat este ritmul de vindecare lent al vânătăilor sau al altor leziuni superficiale ale pielii. Pielea este cel mai mare organ și are abilitatea de a se refece singură, iar dacă vindecarea durează mai mult este un semn că organismul este afectat intern de procesul de îmbătrânire.

 
4. Ai mai multe riduri decât colegii de liceu

Pielea ridată sau pierderea conturului ferm al feței, precum și momentul în care se fac remarcate aceste schimbări, îți arată dacă îmbătrânești mai repede decât cei din jur. „Unele persoane pot avea riduri mai devreme din cauza fumatului, expunerii excesive la soare, consumului de alcool și obiceiurilor alimentare nesănătoase.
Poți încetini aceste schimbări nedorite modificându-ți meniul zilnic pentru a include mai multe fructe și legume proaspete, care conțin cantități importante de antioxidanți”
, spune dr. Constantine George, nutriționist.

 
5. Găsești multe scuze pentru a spune „nu”

„Pentru mine un semn important al îmbătrânirii este faptul că unui pacient nu-i mai face plăcere să se implice în activitățile preferate. Adesea va găsi un motiv pentru a evita sportul, activitatea creativă sau grupurile care îl entuziasmau până de curând. Aspectele fizice și psihologice sunt combinate în cazul procesului de îmbătrânire. Din acest motiv contează foarte mult să se trateze depresia, anxietatea sau orice problemă de ordin fizic care te împiedică să te bucuri de ceea ce îți face plăcere”, potrivit dr.
Otto Janke, medic de familie.

 
6. Nu mai mănânci murături pentru că borcanul este imposibil de deschis

„În cadrul studiilor realizate s-a constatat că slăbiciunea încheieturilor este legată de îmbătrânire, indicând pierderea masei musculare și a rezistenței. În plus, încheieturile fragile pot indica și efectul trecerii timpului asupra creierului. Încă nu este clar care este legătura, dar se consideră că poate fi vorba despre pierderea unei părți a materiei albe”, explică dr. Jenny Wilson, nutriționist.

 
7. Pantalonii tăi preferați te strâng în talie și sunt largi în jos

Acumularea grăsimiii în zona abdominală este un alt semn al îmbătrânirii. Dacă se adaugă și reducerea masei musculare și a densității osoase, este foarte posibil ca pantalonii care îți plăceau până de curând să nu ți se mai potrivească deloc.
Cu toate acestea, nu trebuie să te focalizezi pe haine, ci pe starea de sănătate pentru că astfel de simptome te predispun la artrită și sindromul metabolic. Din fericire, este suficient să urmezi o dietă sănătoasă și să faci mai multă mișcare pentru a putea purta din nou hainele favorite.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod