Care este legătura dintre acnee și gripă?

Când începi să strănuți și îți curge nasul deodată și aspectul tenului se înrăutățește? Dacă ai observat că ai mai multe coșuri când ai gripă, să știi că nu este o coincidență.
Momentele în care treci printr-un episod de gripă îți fac probleme din cauza dificultății de a respira dar și pentru că acneea scapă de sub control? Ca și cum nasul înfundat, durerile de cap, crampele musculare sau durerea în gât nu ar fi suficiente, în sezonul rece ai putea să observi și o agravare a leziunilor acneice. Când te îmbolnăvești simptomele se pot multiplica și, în loc să te ocupi strict de manifestările răcelii sau gripei, ai putea ajunge să te întrebi ce remedii te pot salva de acneea apărută pe neașteptate.

 
De ce apare acneea în același timp cu gripa?

Chiar dacă nu ai avut deloc coșuri până acum, nu este exclus să vezi că ți-au apărut câteva dacă ai gripă. Acneea este o afecțiune dermatologică legată de glandele sebacee. În momentul în care porii sunt astupați cu sebum și bacterii, se declanșează o infecție de mici dimensiuni, manifestată sub forma unui coș.
La fel ca în cazul oricărei boli sau infecții, vindecarea nu se va produce decât prin intermediul sistemului imunitar.
Când ai gripă, sistemul imunitar este deja focalizat pe eliminarea microbilor specifici răcelii și vei avea o protecție mult mai redusă împotriva acneei, ceea ce face ca leziunile specifice să se vindece mai greu și să fie mai dureroase. În plus, dacă stai în pat și nu ai ritmul normal de activitate, este posibil să te speli mai rar pe față sau să nu aplici produsele potrivite pentru purificarea tenului. Dacă uiți să schimbi des fața de pernă tenul va avea de suferit, iar temuta gripă nu te va face să te gândești numai la pachete de șervețele nazale și cești de ceai, ci și la acneea apărută într-un moment extrem de nepotrivit.

 
Ce poți face?

În primul rând nu trebuie să uiți de regulile de îngrijire a tenului nici măcar atunci când te îmbolnăvești. Este adevărat că nu va fi la fel de ușor să te speli de față de două ori pe zi și să aplici produsele de tratament, dar trebuie să fii vigilentă pentru a stopa tendința de apariție a coșurilor sau agravarea celor existente.
Cu siguranță nu vrei să ai semne de la coșuri după ce îți trece răceala sau gripa, așa că un efort de voință este mult mai util pentru a preveni aplicarea unor tratamente complexe, mult mai agresive, după aceea. 
Este posibil ca tenul să se usuce mai mult decât de obicei cât timp ești răcită datorită efectului de deshidratare, fiind recomandat să alegi o cremă emolientă în această perioadă. De exemplu, dacă ai tenul mixt sau gras dermatologii consideră că poți utiliza o cremă pentru ten normal în această perioadă, iar dacă ai tenul normal, nu strică să alegi o formulă pentru tenul uscat doar cât timp durează răceala. Dacă observi că nu faci față în lupta împotriva coșurilor poți apela la o mască specială pentru toată fața, pe care o poți aplica pe tot tenul, peste crema hidratantă.
Lasă să acționeze o oră, apoi clătește cu apă călduță și aplică un nou strat de cremă. Nu folosi decât produse de îngrijire non-comedogenice pentru a reduce riscul de astupare a porilor.
Cu ajutorul măștii vei elimina punctele negre, impuritățile vor fi absorbite, iar pielea va fi calmată și nu se va mai înroși la fel de ușor. Uleiul de arbore de ceai, extractul de alge, untul de shea, uleiul de eucalipt și uleiul de argan te vor ajuta să-ți menții pielea catifelată, fără imperfecțiuni, chiar dacă răceala te obligă să-ți iei câteva zile libere.

 
Aspectul pielii îți dă indicii despre starea de sănătate

Apariția gripei este un semnal de alarmă cu privire la riscul crescut de acnee, dar în alte cazuri localizarea coșurilor îți poate indica probleme de sănătate. De exemplu, acneea din zona bărbiei poate semnala un nivel ridicat de stres, o problemă digestivă sau lupusul.
Dacă te îngrijorează frecvența, aspectul sau semnele lăste de acnee nu ezita să discuți în detaliu cu un dermatolog.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod