Beneficiile aduse sănătății de lumina soarelui

Este important să știi cum să te aperi de lumina soarelui, astfel încât să nu ajungi să îi cunoști dezavantajele. Dar dacă folosești creme cu protecție solară și nu stai în lumina directă a soarelui atunci când strălucește foarte puternic, poți să te bucuri și de avantajele aduse de lumina soarelui. Iată câteva dintre acestea!

Cum îți influențează lumina soarelui starea generală de sănătate?


Lumina soarelui ajută organismul să producă vitamina D3. Razele ultraviolete interacționează cu colesterolul din piele, pornind astfel un proces pentru a crea vitamina D din rinichi și ficat. Acest lucru nu se întâmplă fără lumina soarelui. Un studiu din 2012 a ajuns la concluzia că persoanele care au fost expuse șase ore la soare în cursul zilei au fost mai alerte în timpul serii. Expunerea la soare a pielii este necesară pentru 20-30 de minute sau cel puțin de 3-4 ori pe săptămână.
Producția de vitamina D3 de la lumina soarelui are propriul mecanism, protejându-te împotriva unei supradoze de vitamina D. Dar dacă speli pielea expusă la lumina soarelui cu săpun prea repede, s-ar putea să speli uleiurile pielii care au început procesul de producere a vitaminei D.

De-a lungul perioadelor lungi fără soare, multe persoane se deprimă. Se numeste tulburare afectivă sezonieră. Pe lângă faptul că se simt mai triști decât de obicei, oamenii observă că au și mai puțină energie.
Însă această afecțiune poate fi ameliorată cu ajutorul luminilor din întregul spectru sau luminii albastre, care imită razele soarelui.

O substanță din corpul uman numită melaton poate să transforme lumina soarelui în energie metabolică, potrivit mai multor studii. 

S-a descoperit că expunerea la lumina soarelui poate reduce nevoia de medicamente, nivelul de stres și anxietatea în rândul pacienților după operație, într-un studiu efectuat într-un spital în anul 2005.

Un studiu dermatologic din 2011 a observat că expunerea la lumina soarelui contribuie la arderea grăsimii subcutanate, care nu este atractivă, dar nu afectează neapărat sănătatea cardiovasculară.
Totuși, lumina soarelui ajută și la reducerea grăsimilor viscerale, în mod indirect. Deficiențele de vitamina D au fost asociate cu creșterea producției de grăsimi viscerale, ceea ce duce la obezitate și boli care amenință sănătatea, inclusiv diabetul și problemele cardiovasculare.

În concluzie, este înțelept să eviți arsurile solare prin expunerea treptată la soare. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod