Afla cum poti avea un somn linistit, fara... sforait!

Partenerul tau de viata sforaie, deranjandu-ti in permanenta somnul? Tu insati simti ca respiri mai greu noaptea? Cu siguranta, sforaitul reprezinta o problema care afecteaza calitatea somnului, dar si...
Partenerul tau de viata sforaie, deranjandu-ti in permanenta somnul? Tu insati simti ca respiri mai greu noaptea? Cu siguranta, sforaitul reprezinta o problema care afecteaza calitatea somnului, dar si viata de cuplu. Insa, din fericire, exista solutii care te pot ajuta sa scapi de acest inconvenient, prin schimbarea stilului de viata si nu numai.

Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu, medic primar pneumolog la Institutul de pneumologie "Marius Nasta" din Bucuresti, precizeaza ca aproximativ 80% dintre cuplurile care se confrunta cu problema sforaitului dorm periodic in camere separate si aproximativ 9 din 10 afirma ca relatia de cuplu s-ar imbunatati daca ar exista o solutie impotriva sforaitului.

Mai mult decat atat, statisticile mondiale indica faptul ca 40% dintre adulti sunt afectati de problema sforaitului, iar la aproape un sfert dintre aceste persoane sforaitul a devenit o afectiune cronica. Potrivit site-ului Howstuffworks, sforaitul afecteaza 25% dintre femei si 40% dintre barbati.

Avand in vedere impactul devastator pe care sforaitul il are asupra individului, dar si asupra relatiei de cuplu, doctorii trateaza cu maxima seriozitate aceasta afectiune medicala. Prof. Dr. Stoicescu adauga: "Sforaitul chinuie viata multora dintre noi si duce la complicatii serioase. Si nu doar atat - sforaitul destrama multe cupluri, pentru ca nu tulbura doar somnul celui care sforaie, ci si pe cel al partenerului sau.".

Sforaitul este determinat de o ingustare sau o blocare a cailor respiratorii nazale, care restrictioneaza fluxul de aer intranazal. Ca urmare a acestui fapt, persoanele afectate sunt fortate sa respire pe gura si nu pe nas.

Prof. Dr. Stoicescu explica: "In timpul somnului, in special in pozitia culcat pe spate, muschii limbii, ai gatului si ai planseului bucal se relaxeaza, lucru ce duce la obturarea cailor aeriene superioare. Astfel, apar vibratii ale tesuturilor moi, provocand sforaitul.".
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lupascu Ioan pe 24 Ian 2012, 11:50
    am probleme cu respiratia

    Implinesc peste citeva zile 56 de ani...De mai multi ani mi s-a spus la diferitele investigatii medicale, ca am probleme cu respiratia si chiar am fost intrebat : de cit timp nu mai respir cum trebuie ??? Se pare insa ca acest lucru mi s-a intimplat cindva foarte de mult in copilarie, pe atunci cind micut fiind, nu am realizat ce se intimpla de fapt...Doresc un sfat de se poate, ce ar trebui sa fac si cam la ce costuri sa ma astept ???Va multumesc !

    4
    1

  • nustiu pe 26 Ian 2011, 21:26
    sforai si io

    vreau sa scap de sforait da nuj cum AJUTOR!

    5
    4

  • Lore pe 24 Feb 2010, 14:13
    si eu sforai:)

    Am incercat spray-ul de gat si nas snoreeze de la activelifecare.ro si sotul meu spune ca numai sforai deloc. Draga maria, iti recomand sa incerci, dupa 2 luni o sa ajungi sa nu le mai folosesti in fiecare noapte. E incredibil spray-ul. Te pup si iti doresc multa sanatate

    2
    4

  • Maria pe 23 Ian 2010, 21:36
    AM SPERANTA

    Am speranta ca cineva ma ajutasa-mi gasesc un leac impotriva sforaitului.Am vazut o emisiune la TV anul trecut cu o clinica din Iasi ,care trateaza de sforait.Am 58 de ani si deja nu maimpot merge nicaieri ca deranjez foarte tare.Nu am prins care clinica din Iasi trateaza,am intrat pe internet dar u am dat de ea,Daca stie cineva ,va rog sa ma ajutati,Multumesc

    2
    3

  • anka pe 12 Sep 2009, 04:23
    Nu Pot Dormi Noaptea!!!

    nu sunt chiar la subiect dar poate sa imi spuna cineva cum sa fac sa pot dormi noaptea? de un an si ceva lucrez nosptea, 2 nopti a cate 10 ore,pe sapt., tot somnul imi este dat peste cap stiu ca trebuie intai sa caut alt loc de munca dar pana atunci ce pot sa fac ca sa am un somn linistit noaptea? ( deseori am cosmaruri )

    0
    2

  • alinutza pe 21 Aug 2009, 10:25
    si eu am sforait

    Mai sforaie si acum sotul meu daca este foarte obosit. Incercati Spray-ul nazal sau cel de gat Snoreeze. Se pot comanda la www.activelifecare.ro si nu e scump deloc. La noi a ajutat foarte mult

    0
    0

  • flaviana pe 4 Aug 2009, 22:11
    :)

    Si sotul meu sforaia ca un tractor uneori, mai ales cand era foarte obosit...am incercat acele benzi nazale, au dat roade, ce-i drept destul de rar. Am gasit un spray de gat care poate fi comandat de pe internet si e foarte bun si nu e scump si ajunge cam in 10 zile. Noi am fost si la ORL si nu e cazul de operatie sau asa ceva....:) Pe unii nu-i deranjeaza problema asta dar eu una nu puteam dormi nici o noapte fara intrerupere. Era groaznic...nu vorbesc aici de acceptarea partenerului care sforaie ci de faptul ca poti iubi oricat de mult o persoana daca nu poti sa te odihnesti o noapte fara sa te trezesti....

    1
    0

  • cudreaska pe 15 Apr 2009, 11:44
    cudreaska

    salutare...si sotul meu sforaia, da nu ma deranjeaza, trebuie sa il accepti asa cum este.

    6
    1

  • donacris pe 13 Apr 2009, 23:10
    eu sforai ingrozitor la 41 de ani

    Sunt disperata si rusinata fiindca de la 38 de ani sforai, iar pe masura ce ma ingras sforaiturile se accentueaza. . Am folosit spray si benzi, dar in cele din urma am ales sa dorm intr-o alta camera fiindca e jenant sa-l deranjez in fiecare noapte pe sotul meu caruia abia i se aude respiratia in timpul somnului . Medicul ORL-ist mi-a spus ca am niste vegetatii pe sept si mi-a recomandat sa-mi fac o operatie de eliminare ( asemanatoare operatiei de polipi) insa mi-e teama de durere.

    0
    0

  • bucifer84 pe 3 Apr 2009, 14:26
    :)

    Si eu sforai , dar mi se intampla doar atunci cand sunt foarte foarte obosita :D ...Prietenul meu sforaie , dar sincer nu ma deranjeaza ....:)

    1
    4

  • Clotilde pe 2 Apr 2009, 11:43
    Sieu sunt sforaicioasa!

    Ah! Si eu sforai! Am si benzi nazale, si spray si aparat adus special din Suedia impotriva sforaitului care actioneaza prin dilatarea narilor. Problema e ca aparatul e putin incomod, benzile sunt relativ scumpe iar sprayul nu prea are eficacitate. Eu nu ma aud, dar cei care sunt pe langa mine sunt speriati de-a dreptul! Asta e! Macar incerc sa nu sforai! Daca nu-mi iese, nu e vina mea! Important e ca partenerul de pat sa te accepte su sforaituri cu tot!

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod